Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sendikaya nasıl üye olacağım..?

murattı_34

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlarla anlaştık sendikaya nasıl üye olacağız. Ne yapmamız lazım imza toplayacağız. acill bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi.

sendikaya üye olmak istesem işveren beni maddeye tutturup çıkarabilirmi? mesela geç gelmelerimden, özel telefon görüşmelerimden vs.

çalıştığın işin sendikanın hangi koluna bağlı olduğunu biliyorsan o sendikanın size yakın bir şubesine toplu halde gidin sendikaya kayıt olun imza atınn ama çürük çıkarmamak kaydıyla :) ondan sonraki süreci sendika işverenle görüşür siz arkadaşlarınla iyi örgütlenmişşeniz sendikayı işeyrine sokabilirsiniz ama dikat etmek lazım işveren kesimi bu duurmlarda bir piyon bulmaya çalışır kendinize gizlice örgütlenin güvenmediğiniz kişilere ilk başta söylemeyin
türkiyedeki firmaların patronları bu konularda uyanıktır ilk aşamada kendilerine bir ihbarcı bulurlar bazı menfaatler karşılığı
sendikadan sendikayada fark var ben şahsen DİSK i öneririm bu sendikaya bağlı kolların güçlü yapılanmaları var tuttuğunu koparan cinsten ama unutmayın sendika getirmek için en önemli olgu iyi örgütlenme ,azim,güven ve direniş bunları yaparsanız kazanırsınız ..şimdiden başarılar diliyorum zafer direnen emekçinin olacak...

Allah yardımcınız olsun inşallah fire vermezsiniz.

Amim sağol inşallah fatik kardeş.

Bertan bey,
Peki arkadaşların içlerinden biri beni şikayet edecek olsa nolur? Normalde bizim iş yeri sendikaya çok karşı bir işyeri. Bankanın teknik elemanlarıyız. bankanın memuru sendikalı ama teknik ve temizlik kısımları sendikalı değil. Şimdi ben bu durumu hem düzeltip hem tarih yazmak istiyorum.:) Çünkü bizim diğer bina ve bankalardaki personellerle yaklaşık 2500 kişi (ikibin beşyüz kişi) çalışan sayısı var. Arkadaşlardan biri duydu diyelim bizi şikayet etti müdüre nolacak? müdür bizi işten atamaz değilmi.

Yanlış bir davranışta bulunursanız işveren tazminatsız işten çıkarma hakkına sahiptir.Bu tür iş yerleri tazminat verme taraftarı değil ise,çalışanını tazminatsız işten çıkarmak için yapamayacağı birşey yoktur.Çıkarmıyor,yıldırma aşamasına getiriyor kendisi çıksın diye,o yüzden temkinli hareket etmek lazım..

Sgurkan,
Yanlış bir davranış ne olabilir ki? iş yerinde arkadaşlarımızla sendikaya üyeliği konuşsak dinlenme istirahat saatlerinde bu bizi tazminatsız çıkarma sebebi olabilir mi?

Çıkarcaklarını sanmam sadece ihtar verirler okadar,3.ihtarda da tazminatsız işten çıkarma hakları var zaten...ben bu yüzden demiştim...

eğer öyle ihtar falan verme gibi durum varsa biz bu işi arkadaşlarla gizli saklı yürütürüz.

Duymaları ile çıkarmaları arasında geçen süre gün değil saatlerle ölçülür,tazminatını da verir ve çıkarırlar,engel yok önlerinde.

kardeş o kadar çekinceli olma bak senin düşündüğünü bizde yaşadık attılar işten ondan sonra arkadaşlarla toplandık sendikaya gittik onlarda işyerine geldiler işverenle görüştüler işveren en başta kabul etmedi bu sefer bizim içerdeki arkadaşlar şalter kapatmaya gitti yani işi durdurma genelde bu tabir kulanılır 5-6 gün fabrika önünde bekledik patron baktı herkes kenetlenmiş iş yürümüyor kabul etmek zorunda kaldı bizim içmizdede çürükler çıktı ama çok etkileri olmadı

senin yapacağın şu sen sağlam arkadaşların varsa hangi iş kolunda çalışıyorsanız ona göre bir sendika kolu var gidin şubesine ordakiler sizi yönlendirir onların işi o size ne yapacaklarını nasıl olacağını detaylı şekilde anlatırlar

insanlar sendika isminid duyunca hemen karamsarlığa korkuya kapılıyor ama bedel vermeden direnmeden mücadele etmedende hak kzanamazsınki kardeş bu böyledir sendikalı çalışmakla sendikasız çalışmak arasında gökdelenle gecekondu kadar fark var gerçekten bunu yaşadığınız zaman görüyorsunuz inşallah başarırsınız bol şansalar

Üst Alt