Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Senin bedenin sorun etmeyi bırak artık" ne demek?

dostempati

Aktif Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
6
SENİN BEDENİN SORUN ETMEYİ BIRAK ARTIK

Bu cümle ne demek istiyor. Siz engelliler sorunlusunuz, bedeninizi sorun ediyorsunuz, takıntılı tiplersiniz artık bunu bırakın mı demek istiyor? Bir şey için bırak artık diyorsanız, var olan bir durumdan bahsediyorsunuz demektir. Olmayan bir şey için bırak artık demek anlamsızdır. Bu sözün en tepede yer almasını uygun bulmuyorum. Bedenini sorun edenler için kullanılabilir belki ama bedeniyle barışık ve sorun etmeyen kişilere de sorunlu damgası vuruluyor. "Sorun etmek" zaten başlı başına olumsuz bir yargı ifadesi. Hiç engeli olmayan biri siteye ilk girdiğinde bu sözü görse " ya hu bu engelliler galiba sorunlu tipler " diye düşünebilir. Bu sözün başka bir sözle değiştirilmesinin uygun olacağı kanaatindeyim.

her ne kadar barışık olduğumuzu söylesek bile derinlerde bir yerde sorun etmeye devam ediyoruz bence bu ona atıfta bulunmak için konulmuştur sesli düşünmüş arkadaşlar

Senin Bedenin Bencede Sorun Etmeyi Bırak . .

Kimse kendini kandırmasın herkes varolan noksanlığını, farklılığını, fazlalılığını yada değişikliğini sorun ediyor etmem diyen yalan söyler . . engelini espiri konusu yapan kendisiyle benim kadar barışık biri daha varmıdır bilmiyorum ama ben bile sorun ediyorum kimi zaman . . Ama neyi niye neden sorun ediyoruz ki bu benim bedenim ve ben ölene kadar (Allah bi kıyak geçmezse) bedenimde varolan hiç birşey değişmeyecek . .

O yazı şunu diyo; Evet sakatsın ve bu senin bedeninin sakatlığı ve bu değişmeyecek sorun etme hayatını yaşa . .

Sizin Bedeniniz Sorun Etmeyi Bırakın Artık . .

Sorun etme, kafana takma, hayatını yaşa gibi anlamlar yüklememiz mümkün tabii ki.
O cümle oraya pozitif bir etki oluşturması için konulmuştur kesinlikle. Benim konuyu açarken başlığım " tepedeki yazı değişemez mi? " idi. Arkadaşlar başlığı değiştirmeyi uygun görmüşler. O zaman da vurgu biraz başka alanlara kaymış. Siteye giriyorsunuz, neşelisiniz, biraz eğleneyim diyorsunuz... Sonra karşınızda bir yazı sorun etme diyor. Kelimenin temel anlamı olumsuz bir ifade çağrıştırıyor. Herhangi bir siteye girseniz; spor, sanat, müzik vs. bi baksanız en tepede bir yazı sorun etme diye. İster istemez ne kadar iyi niyetli olursanız olun "bu sorun da neyin nesi" gibi bir düşünce gelir aklınıza. Yorum yapan arkadaşların yazıyla ilgili yorumlarına katılıyorum ancak ben o yazıdan başka anlamların da çıkabileceğini ifade etmek istedim.

Ya da siteyi eviniz gibi düşünün, eve gireceksiniz kapıda en üstte bir yazı "senin evin sorun etmeyi bırak artık" diye. Dışarıdan gelen biri ilk bu yazıyı gördüğünde kafasında bir acaba uyanmaz mı? Sorunsuz insan yok ki dünyada. Sorunun olması için engelli olman da şart değil.

' senin bedenin,sorun etmeyi bırak artık! '

bizlerin kendimizle barışık olması gerektiğini vurguluyor.
hiç altında başka birşey aramaya gerek yok.
bazen ikinci bir alternatifimiz yoksa
yeri ve zamanına göre kendimizi de tii'ye almasını bileceğiz..
siz belki sorun etmiyorsunuz ama
kendisine bakan gözlerden rahatsız olupta topluma çıkmayan,kendisini-engelini saklamaya çalışan bir çok arkadaşlarımızıda görüyoruz,duyuyoruz..
ve kimse de bu sorunda neyin nesi demez.. bilir çünkü anlar.. kendisini yerine koymayı çalışır,en kötüsünü düşünür..şükür eder..

burada bulunanlar bizler için tepedeki yazı,dipteki yazı önemli değil..
sahip olduğumuz dostluklarımız önemli.
bizim için gerçek yaşamlarındaki problemlerini az da unutturmaya çalışan,güldüren,eğlendiren,muhabbet ettikleri arkadaşlarımız önemli..

ayrıca
bi insanın bir uvzunun olmaması,sonradan kaybedilmesi,yürüyememesi,konuşamaması,duyaması hangi ev,barkla ölçülür??
biz sahip olduğunuz somut birşeyden bahsetmiyoruz.
ev,bark??

Altında üstünde bir şey aramaya zaten lüzum yok ki. Cümlenin temel anlamı bedenini sorun etmeyi bırak artık. Mecaz anlamı kafana takmaya çıkar. Çağrışıma girmiyorum bile. Hele hele niyet konusuna hiç girmiyorum. Temel anlam bir sözcüğü duyduğumuzda aklımıza gelen ilk anlamdır ve sorun etmek fiilini duyan, gören birinin de aklına olumlu bir şey kolay kolay gelmez. Sorun etmeyi bırak deyince de olumsuz bir durumu bırak gibi bir anlam çıkar. Benim cümle hakkındaki yorumların neden rahatsızlık uyandırdı anlamadım. Yukarıda diğer yorum yapan arkadaşlara katıldığımı yazmıştım. Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil, o arkadaşların haklı olduğunu söyledim. Site ile ilgili bir öneri sunduğum için altında üstünde bir şeyler aramakla suçlanacağım hiç aklıma gelmezdi. Bir şey daha öğrendim sayenizde...

Ben ev örneğini verirken sorun etmek fiili ile olan bağına vurgu yapmıştım. Uzuvla evi kıyaslamak hiç aklıma gelmedi. Yine de sizin düşüncelerinize saygı duyduğumu bilmenizi isterim. Senin işin sorun etmeyi bırak artık, senin okulun sorun etmeyi bırak artık, senin araban sorun etmeyi bırak artık. Dikkat ederseniz bütün cümlelerde sorun eden bir kişiden bahsediyoruz. Bir insan engelli olmasa bile bedenini sorun edebilir. Boyum kısa der, kiloluyum der, şunu der, bunu der.

Üst Alt