Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sensörial işitme kaybı için cihaz önerisi!?

ayemmuslim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim doğuştan işitme kaybım var.25 yaşındayım. sağ ve sol 55 56 db.Konuşulanları zaman zaman anlamakta zorluk çekiyorum.Cihaz kullanmamı önermişlerdi ama ben istemedim.Ve hala da takmak istemiyorum.Doktorum 13 sene önce cihazın faydası olur ama işitmen ne ilerler ne de geriler demişti.Cihaz takmamı önerir misiniz takarsan da görünmez kulak içi takmayı düşünüyorum.Tavsilerinizi düşüncelerinizi merak ediyorum.

@Mehmet Akşit,

Moderatör tarafında düzenlendi:
@ayemmuslim,
Merhaba ben de 25 yaşımdayım. Bebeklikte geçirdiğim ateşli hastalık sonrası işitme kaybım oldu. 3. sınıftayken işitme kaybım 45 55 db olarak ölçüldü ve ilk cihazımı(CİC) 8.sınıfta taktım şu an saf ses değerlerim 60 65 db. Cihazı taktıktan sonra ilk duyduğum ses sonbaharda ki ağaç yapraklarının çıkardığı sesti daha önce o sesi duymamıştım ve bu beni heyacanlandırmıştı. Yani kısaca cihazı takmanı tavsiye ederim. İletişim kurarken boşu boşuna zorluk çekme. Cihaz senin her kelimeyi anlamanı sağlamaz ama çoğu kelimeyi anlamanı sağlar. Cihaza alıştıktan sonra ona bağımlı hale geleceksiniz cihaz olmadan dünyayla bağlantınız kesilmiş gibi hissedeceksiniz. Cihaz olmadan bende dudak okumayla iletişim kuruyordum ve şuan onu eskisi gibi yapamıyorum. CIC türü cihaz kullanan biri olarak yazın kulağın içi aşırı nemleniyor ve bu durum cihazın arıza yapmasına sebebiyet verebiliyor. Kulak içi cihaz alacaksanız garanti süresi bittikten sonra cihaz arıza yapmaya başlıyor ve 2 hafta cihazsız kalıyorsun ben bu durumu yedek cihaz alarak çözüyorum. CIC türü cihazlar kulakta fazla belli olmuyor arkadaşlarıma söylemesem işitme cihazı taktığımı bile bilmiyorlardı yine de yakın mesafeden kulağıma bakıldığın da belli oluyor.

55 56 db ısıtme kaybı ıle hala cıhaz kullanmadan durabıldıgınıze gore a sosyal bırı yanı ınsanlara ıletısıme alaka gostermeyen bırısı olmalısınız
cıhaz taktıgınızı saklayabılırsınızde duyamadıgınızı asla saklayamazsınız bu kadar kayıpla
sızın duyamadıgınızı bılmeyenler ıletısımde bu adam bıraz kafadan sakat galıba soylenenı anlamıyor derler bunu asla ıstemeyen bırı olarak ıletısımde oldugum benı tanımayanlara duymadıgımı daha anlasılır olarak yuzume bakarak konusmalarını soylerım her zaman
cunku cumle ıcınde tek bır duyamadıgımız kelıme anlam eksıklıgıdır
evet cıhaz taktık dıye saglam duyanlar kadar duyamayız ama daha ıyı ve rahat duyabılırız

koklear implant takiyorum sag tarafta, ben 31 yasindayim. senin yasinda bende takmak istemiyordum, ruhsal problemlerim vardi. ama inanki psikolog doktora git, özgüvencine karsi birseyler yap. takmaya basla, daha mutlu olursun. inanki kardesim

otıcon ıyı saglam cıhaz uretıyor ama deneyın cok dıkkatlı deneyın ayar yaparken bılhassa duyduklarınıza dıkkat edın
ben olsam kulak arkası alırdım masrafı daha az olurdu kalıp derdınız olmazdı
bırde sızın kaybınıza dome tabır edılen kalıpsız cıhazlarda olur
ama tabıı sız cıhazın gorunmesını ıstemıyorsunuz ılk oldugu ıcın
zamanla ıkıbır bozulup duran ter sebebıyle problem cıkarmaya yatkın kulak ıcı cıhazdan vaz gecersınız sonrakı aldıklarınızdasızın kaybınız hafıfce oldugundan cıhaz kucucuk olabılır bunun gorunmesını dert etmesenız daha rahat olurdunuz

Üst Alt