Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sensorinöral İşitme Kaybı ve askerlik..?

MeRiCH

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, kendimi bildim bileli sol kulağım hiç duymaz. Yani duyan kulağımın üzerine yattığımda bir diskoda bile rahatlıkla uyuyabilirim.
Önümüzdeki aylarda askerlik işlemlerine başlayacağım. 1998 senesinde aldığım bir odyometri testinde sol kulağımda 88db ve çok ileri derecede Sensorinöral İşitme Kaybı olduğu yazılı. Hatta KBB doktorum sen nasılsa güzel sanatlarda okuyorsun kes kulağını Van Gogh gibi şekil yap nasılsa sadece aksesuar olarak taşıyosun diye kendince zekice bir espride yapmıştı.

Şimdi yeniden odyometri ve BERA testi yaptırıp muayeneye gideceğim. Bu arada sol kulağımla ilgili testler yapılırken duyduğum değil ama yüksek bass seslere kulak çevremdeki basınçtan ötürü tepki vermiştim. (Belki bu sonuçların daha düşük çıkmış olmasına yol açmışta olabilir...?)
Sizlerden ricam bu durumla karşılaşan ve askerlikten muaf olan yada olmayan, yada yeni testlerde nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyebilecek arkadaşların tavsiyeleridir.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

arkadaşım merhaba..

benim de sana benzer durumum var. ilk önce kendi duyma kaybıma ilişkin senin durumuna yorum yapayım...
benim de sağ kulağım hiç duymaz. sol kulağımı kapatınca sanki duyuyor gibiyim fakat bunu tam kapatamadğımdan mı olduğunu yada sağ kulağımın azda olsa duyduğumumu ayırt edemiorum
ben de odyo testine girdim. eğer bu yazdığın 88 db hava yolundaki işitme kaybımı? bende 110 db yazıyor.v e ben bu konuyu çok araştırdım.. eğer 88 db ise askeri mevzuata göre çok sınırda kalıosun çünkü askeri mevzuat 90 db'den fazla duymaması gerek dio..
bunun içinde odyo testinden hariç abr denilen uyutulup yapılan bir test istiolar.

benim bildiklerim bu kadar,yalış yönlendirmekte istemem ama istersen odyo sonuçlarının anlayabildiğini buraya yaz, çünkü bende çektirdiğimde banada çok karışık geldi veriler

Test sonuçlarımı okudum ve sol kulakta 105 db yazılmış. Hatta bi çok testte de N/A yani sonuç alınamamış...

cevap

eğer bu 105 db'lik sonuç abr testindede tekrarlarsa askerlik yapmazsın

Tekrar merhaba... Bugun yeniden odyometri testine girdim ve sonuclar ayni sag kulak 13db sol kulak 105db (hava yolu), sag kulak 7db sol kulak sonuc alinamadi (kemik yolu).

Simdi 105db lik 2 tane test var elimde. Bu durumda senin 110db lik testlerin neticesinde sen askerlikten muaf oldunmu? Yani askerlik yaptinmi mesela acemi birligine gidip ordan usta birligine gecerkenmi gonderdiler yoksa muayene esnasinda direkmi curuk veriyorlar?

Tesekkurler

arkadaşım senin test sonuçlarınla benimkiler arasında ciddi bir benzerlik var.ben üniversiteden yeni mezun oldum ve tecilimi pazartesi günü bozdurcam.bir iki askeri doktordan bilgi edindim bu knuyla ilgili.

Dostum merhaba, konuyla ilgili olarak herhangi bir gelişme oldumu? Yani bilgi edinebildin yada muayeneye gittinmi?

eğer askerlikten çürük alıp almayacağı merak ediyosan,bulunduğun yerde bir abr testi yaptır.ben işlerimi yoluna koyup askerlğmle daha ilgilenemedim fakat birisi bana böyle bir akıl verdi.burda bu test çok pahalı özel hastanede.500 tl istediler.odyo testi yanıltabilio.ama abr testindeki sonuç heryerde aynı çıkıyo.ben sana bu tavsiyeyi verebilirim

arkadaşlar beni askeri hastane gataya sevk etti 3 kasımda abr testi için sıra aldım benimde sol kualğımda total kaıp var gelişmelri siznle paylaşıcam

Kenan Bey ABR sonuçlarınızı alabildinizmi gelişmeler nedir acaba?

test

ne yazıkkı odyo testı yanıltıyor bende oyle oldu 2 hastanede test yaptırdım bırısınde 110 db cıktı dıgerınde 53 db ya onlar yanlıs olctu ya ben abr testı hıc yaptırmadım muhtemelen benım kulagım fazla sagır degıl :confused:

askerı kanunlarda soyle gecıyo bır kulagın 65 db ve daha fazla duymaması ama not olarak dıyorkı abr testınde 100 db ye cevap alınmaması şarttır

Üst Alt