peki 2 işte birden çalışabiliyoz mu
aynı anda sigorta yapılabiliyomu
pardon rahatsız ediyorum. ben 2009 bir iş kazası geçirdim ve sol gözüm % 95 görme kaybına uğradı. 2011 yılında özürlü raporu almak istedim ve yeşilyurt araştırma hastanesine başvurdum. orada heyet sol gözümün görmediğini ve de ayrıca olaydan dolayı ruhsal bunalım yaşadığımı ve tedaviye alınmamı söylediler. 3 aylık tedaviden sonra kısmen düzelen depresif bozukluk dendi ve bana % 48 kontrollü engelli raporu verildi.
burada derecelerde % 40 depresif bozukluk % 13 göz özrü toplam % 48 dendi. fakat geçiciydi. yani yıllık kontrol yazıyordu.
7 ay sonra bende alsancak devlet hastanesine iş yerimin isteği ile sürekli rapor alabilmek için başvurdum. orada da % 40 kısmen düzelen depresif bozukluk, % 13 görme kaybı vede % 7 bel kayması özrü ile toplam % 51 sürekli, ağır özürlü değil ibareli özürlü raporu verildi.
ben şu an vergi indirimi için başvursam vergi indirimi alabilir miyim. erken emekli olablir miyim, ve de o geçici raporum kontrole gitmediğim için geçerliliğini yitirmiş midir. çünkü artık sürekli raporum var. yani vergi indirimi için depresif bozukluk bir sorun teşkil eder mi.
en kısa zamanda cevaplarsanız minnettar kalırım.şimdiden teşekkürler....