Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serbest bölge çalışanları vergi indirimine başvuramıyor. Çözüm önerisi..?

gmmusa

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar % 51 engelliyim.erken emeklilik için 3.derece özürlü belgesi almam gerekiyomuş.fafat çalıştığım yer serbest bölge ve gelir vergisi zaten bizden kesilmiyor.ve vergi dairesi indirim yapmam için vergi veren bir yerde çalışıp öyle başvurmam gerektiğini söyledi.yoksa alamazmışım .bunun başka yolu yokmu acaba.bilğilendirirseniz sevinirim saygılar.ayrıca 3970 prim günüm var ve 1998 girişliyim

Malesef serbest bölgede çalışltığınız sürede vergi indirimi başvurusu yapamazsınız.
Ancak,kısa süreliğine vergi mükellefi olarak ikinci bir işte çalışıyor görünerek o işyerinden alacağınız çalışma belgesi ile başvuru yapabilirsiniz.

peki 2 işte birden çalışabiliyoz mu
aynı anda sigorta yapılabiliyomu

pardon rahatsız ediyorum. ben 2009 bir iş kazası geçirdim ve sol gözüm % 95 görme kaybına uğradı. 2011 yılında özürlü raporu almak istedim ve yeşilyurt araştırma hastanesine başvurdum. orada heyet sol gözümün görmediğini ve de ayrıca olaydan dolayı ruhsal bunalım yaşadığımı ve tedaviye alınmamı söylediler. 3 aylık tedaviden sonra kısmen düzelen depresif bozukluk dendi ve bana % 48 kontrollü engelli raporu verildi.
burada derecelerde % 40 depresif bozukluk % 13 göz özrü toplam % 48 dendi. fakat geçiciydi. yani yıllık kontrol yazıyordu.

7 ay sonra bende alsancak devlet hastanesine iş yerimin isteği ile sürekli rapor alabilmek için başvurdum. orada da % 40 kısmen düzelen depresif bozukluk, % 13 görme kaybı vede % 7 bel kayması özrü ile toplam % 51 sürekli, ağır özürlü değil ibareli özürlü raporu verildi.

ben şu an vergi indirimi için başvursam vergi indirimi alabilir miyim. erken emekli olablir miyim, ve de o geçici raporum kontrole gitmediğim için geçerliliğini yitirmiş midir. çünkü artık sürekli raporum var. yani vergi indirimi için depresif bozukluk bir sorun teşkil eder mi.

en kısa zamanda cevaplarsanız minnettar kalırım.şimdiden teşekkürler....

Evet, aynı anda iki işyerinde birden sigortalı olabilirsiniz.

Elinizde yakın tarihte alınmış Sürekli ibareli ve % 40 üzeri orana sahip bir rapor varsa, tabii ki onunla defterdalıkta sakatlık indirimine başvurabilirsiniz.

selam arkadaşlar bende serbest bölgede çalışıyorum ama vergi indiriminden faydalanmıyoruz tüm vergilerimiz ödeniyor yinede vergi indiriminden faydalanamıyormuyuz

OturanBoğa

eşim serbest bölgede çalışıyor. vergi indiriminden yararlansın diye başka bir firmada sgk girişini yaptık. raporunu aldı. defterdarlığa başvurduktan sonra işten çıkışını yapsak olur mu yoksa vergi indirim yazısının gelmesini bekleyelim mi ne dersin.

tanerbudak

Çıkış yapabilir, sonucu beklemesine gerek yok. Ama sonuç o işyerine gönderilir, onu takip edin...

Merhaba arkadaşlar,

Bende serbest bölgede çalışıyorum.Yakın zamanda rapor alıp vergi dairesine başvuracağım için işyerimde muhasebe ile görüştüm.Serbest bölgede çalışandan vergi kesilmediği için vergi indirimi alamıyormuşum dedim.

Muhasebe müdürümüz sen ARGE personeli olmadığın için senin vergin ödeniyor dedi.Yani bu şekilde vergi indirimi için başvuru yapabilirsin dedi.

bu konu hakkında başka bilgisi olan varmı bilmiyorum ama muhasebedeb teyit ettiğim kadarıyla vergini ödeniyorsa serbest bölgede çalışırkende vergi indirimene şirketiniz üzerinden başvuruluyormuş.

Sugaremro

buna dair bilgim yok. Ama muhasebeci bilerek söylemiş gibi görünüyor. Sonuçta bordroda gelir vergisini gören o.

anlamadığım şu vergi kesilmeyen gelirinizden neden vergi indirimi istiyorsunuz ve vergi indirimi alabilmek için 2. bir iş yerinde ssk lı gibi çalışıldığını gösteriyorsunuz aklınızda olsun 2. iş yerinde çalışmadan ssk lı gibi göstermeniz durumunda ssk bunu tesbit ederse edebiliyorlarda cezai yaptırımlarınıda unutmayın

Üst Alt