Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serçe parmağımdaki kısıtlılık için ille de kısıtlama kodu mu eklenmeli?

sb123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar herkese geçmiş bi zamanda bir iş kazası geçirmiştim sol el serçe parmağımda kırıklar olmuştu şu anda his ve hareket var ancak parmak tamamen açılmıyor ve ehliyet yenilemek için aile hekimime başvurdum aile hekimim beni ortopediye sevk etti bende ortopedi dokturuna gidip muayenemi oldum 1. grup sürücü olur kısmını işaretleyip kaşesini bastı nufus müdürlüğüne gittiğimde bana söylenen bi kısıtlama kodu yazmamışlar eğer 1. grup sürücü olur derlerse bi kısıtlama girmek zorunda doktor dedi. Benim kısıtlama kodu olacak bi durumum yok sadece sol serçe parmağımdan parmak izi almayacaklar ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

Sadece sol el serçe parmağın tam açılmaması sürücülük açısından nasıl bir engel teşkil edebilir ki ?
İlk baştan siz aile hekiminden direkt normal rapor alabilecekken neden uzman sevki aldınız ki ? Parmağınızdaki o ufacık sorunu söylemeyebilirdiniz.

İlk olarak aile hekimimden bi rapor aldım ve nufusa gittim onu kabul etmediler uzman onayı istediler. Şimdide böyle bi şey söylediler

sb123
Daha önce H sınıfı ehliyetiniz mi vardı, eğer öyleyse evet aile hekiminden normal rapor kabul etmiyorlar.
Bakın örneğin ''102- Ambilans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz'' kodunu doktorlar yazabiliyor. Raporu aldığınız doktora gidip 102 kodunu ekletip getirin o kadar.

Yo hayır 2012 de B sınıfı ehliyet aldım zaten o zaman trafikten yapılmıştı işlemim polis memuru 9 parmaktan parmak izi aldı hiç bi problem olmadı bu sefer byle bi şeyle karşılaştım ben

sb123
Anladım, yani sırf nüfusta serçe parmağınızdan parmak izi alınamadı diye siz engellisiniz normal olmaz illa bir kısıtlama kodu olacak diyorlar.
Pes diyorum ne denir artık..!
İlla da öyle olacak deyip bunda diretirlerse dediğim gibi, gidip rapora doktordan 102 kodunu ekletebilirsiniz. Bu kod için komisyon falan gerekmez, doktor yazabilir.
Ama bir insanın böyle alakasız bir nedenle kısıtlanmaya çalışılması bence çok anlamsız ve de haksızlık.

Üst Alt