Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral palsi baş gövde destekli yetişkinler hangi tekerlekli sandalyeler..?

bas

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
cp li 17 yaşında 35 kg kızım için tekerlekli sandalye arıyorum . fiyat aralığı 3- 4 bin civarı , hadi çok zorlarsam 5 bin
Kızım gelişim çağında boy ve kilo gidiyor haliyle
sermax CM tekerlekli sandalyeyi ev içinde kullanıyorum.
ama katlamaya gelmiyor dayanıklı değil , bir iki denemem de gördüm ki gidici bende evde kullanıyor aksanını katlayarak bozmuyorum
dışarda ottobock normal sandalyeyi kullanıyorum. boyumuz uzadığı için emanet gibi duruyor , rahatsız edici
istediğim özellikler baş desteği gövde desteği , bacak arası aparatı , arkaya yaslanabilsin , ayaklarını gerektiğinde kaldırabileyim ..
taransfer amaçlı kullanılmayacak
okula gidiyoruz , zihinsel engelimiz yok , akşama kadar o sandalyede oturacak , baş gövde kontrolümüz tam değil , yandan ve işte olabilecek her yerden destek lazım , ortalama günlük 8 saat oturacak diyelim, ona göre düşünün
bir de aldığımız sandalyeye minder lazım
internette araştırıyorum
bir sonuca ulaşamadım
ya çok pahalı ya da rahat görünmüyor
tekerlekli sandalye rahatlığını vermeli
pusetlere yönlendiriliyoruz
kızım bebek gibi görüneceğim diye pusetleri beğenmiyor
bana da rahat görünmüyor acıkcası , 2-3 hadi bilemedin 4 bin çıkabilirim
bir 5 yıl kullanabilmeliyim , malum maddiyatın elverişi...
tecrübesi olanlar
desteklerinizi bekliyorum
teşekkür ederim okuduğunuz için

bas

İhtiyacınız olan şey Patron'un Buggy tipi baston şeklinde katlanabilen hafif çocuk pusetidir. Özellikle oturma açısının arkaya eğik olması çok önemlidir. Bu sayede hem kullanıcı öne kaymaz, hem vücut ağırlığı kaççadan bele yayılır hem de çok daha konforlu ve stabil oturma sağlar.
Pantron'un şu modellerinden birini tercih edebilirsiniz.

* Kulanıcının kalça genişliğine ve boyuna göre 4 farklı ölçü seçeneğinden birisini tercih etmek lazım: 30cm 34cm, 38cm, 42cm
* Diz-Topuk mesafesi hepsinde ayarlanabilir

Corzino Basic, Corzino Klasik, Corzino XCountry, Corzo

patron_buggy_tablo.png

Minder olarak yara riski olmadığı için star short modeli tercih edilebilir. 5cm yükseklik hem yerden fazla yükseltmemiş olur hem de konfor sağlar.
Eğer bir pozisyonlama ihtiyacı varsa, bu durumda da star'ın Starlock modeli tek seçenektir.

bülent bey teşeşkkür ediyoruz , o kadar sandalye firmalarıyla görüşme yaptık , gönderdikleri ürünü almamızı bekliyorlar , oturacak olan insan.Koltuk takımı seçerken gösterilen hassasiyet bize sağlanmıyor ..sandalye ya da kullanılan ürün özellikleri ile beklentileri karşılıyormu , birde sparişle sattığımız ürün bunlar diyorlar.. Dünya kadar maddi imkanı olan insan denemeden alma şansına sahip olabilir benim imkanım en azından beş yıl bu kullanımı zaruri kılıyorsa kullanabileceğim ürünü aramak onu bulmak mecburiyetini beraberinde getiriyor
ilk defa siz kendiniz kullanacakmış gibi yollar yollar açtınız bize
Bülent bey sanıyorum teşekkür kelimesine sonsuzluk eklesem kalbimizde ki ilk defa anlaşılır olmanın mutluluğunu ifade edebilirim
satış değil hizmet anlayışınızın , bilgi ve tecrübe paylaşımı yaparak günümüzü değil , geleceğimize de arayış ve beklentilerimizde arayacağımız yönü anlatma çabanızı takdir ediyorum

bas

ayşe hanım bizimde cp li 16 yaşında oğlumuz var. yaklaşık üç ay önce Patron Ben 4 plus modelinden deneyerek aldık hemde bülent beylede tanışmış olduk:) hem evde hem de dışarıda kullanıyoruz,

katlanması çok basit ve kullanışlı.tek kusuru yanlarının açık olması uzun oturur pozisyonda kollarını yandan çıkarıyor kalabalık bir ortamda giderken sıkıntı oluyor.
ama evde tv izlerken yemek yerken arabasından inmek istemiyor artık hevesmidir rahat ettiğindenmidir bilmiyorum (özellikle diriliş izlerken televizyonun tam karşısında olmak istiyor gıcık oluyorum:D )

yanları için kılıf gibi bir şey yaptırmayı düşünüyorum.katlanmış pozisyonda arabada koltuk gibi oturabilmesi veya yatabilmesi içinde bi iki şey var kafamda mesela katlandığında itme kolu dizlerinin önüne geliyor onu kesip bir aparatla sökülüp takılabilir yapacağım.
arabaya sabitlemek için metal bir aparat gerekecek ha birde katlanmış halde bile sedan aracın bagajına zor sığıyor :)

bas
Valla, ben de aynı şekilde size teşekkür ederim. :) Çünkü doğru olanı söylemek başka, bunun anlaşılması başka! Neyi, neden, nasıl kullanmak gerek, biz kullanıcılar için yaşamsal önemde. Ama bazen anlatıyoruz anlatıyoruz anlatıyoruz, tık yok! :)

arkutcali
Yanları örtecek 3 seçenek var artık elimizde. Aşağıdaki bağlantıya tıklayınca açılacak fotoda 1. kolonun en altındaki ve son kolonun en sondan bir önceki seçenek.
Fiyatları maalesef yüksek. Ama dilerseniz gelip nasıl olduğunu inceleyebilir ve kendiniz yaptırabilirsiniz.
http://alisveris.engelliler.biz/images/products/00/31/29/3129_buyuk_6.jpg

Üst Alt