Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral palsi (beyin felci) halinde askerlik yaptırırlar mı?

İa.2112

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, bende serebral palsi hastasiyim doğum sırasında beyin oksijensiz kalma sonucu kosamiyorum yürümekte zorlaniyorum zaten dışardan bakınca yurumemden belli oluyor. Askeri hastane bir yıl erteleme verdi bir yıl sonra ne olur ? Bilgisi olan paylasirsa çok memnun olurum.

1 yıl sonra tekrar kontrol ederler muhtemelen askere almazlar. rapor çıkar ya da 1 yıl daha ertelenebilir. Neden diyeceksin parayla usulsüz raporlar verildiği tespit edildiğinden beri böyle oluyor. Bende çok gidip geldim.

Yuh,

Erteleme mi?

Düşünceleri engelli onların.

Hiç bir engelli askerlik yapmaya, seferberliğe, savaşa uygun değildir.

Erteleyerek saçmalamışlar.

Gönül ister ki keşke bizlerde askerlik yapsak.

Ama....

evet dostum seni dahada şaşırtayım serebral palsi haricinde bide epilepsi hastasıyım bende şaşırdığım için buraya yazmak istemiştim. değerli yorumlarınız için teşekkürler

Çok garip valla,

Ben olsam mahkemeye veririm,

Yıpranma payı diye dava açarım.

Durumun belli, ne diye uğraştırıyorlar.

Askerlik yapma seçime bağlı olmuyor işte, hele benim gibi dıştan hiçbir engeli bulunmayan bu vatan evlatları ne kadar istekli olursak olalım savaş harici askerliğe elverişli değildir diye yaptırmıyorlar. Zorumuza gitmesine rağmen Saygı duymaktan başka çare yok. Kaderden öteye yol yok.

herkes yapmak ister ama şuda bir gerçek ki ben evimden markete gitmekte bile zorlanıyorum cünkü bacaklarımı zor hareket ettiriyorum. dışardan utanır şekilde yürüyorum koşmak zaten yok 0 onun haricinde epilepsi nöbetlerim var bunları göz önüne alırsak ben askerde tamamen perişan olurum

vetbat

latest

latest

latest

askerlik şubesi sevk kağıdına ne yazdı geçici sağlık kuruluna sevk mi yoksa ortapediye mi sevk etti benide sevk ettilerde gidemedim seninle aynı durumdayım ama bana daha once raporumda suresız vermedıler 2019 a kadar sure var once gecıcı saglık kuruluna sevk yazdı sonra ustunu cızdıler ortapediye sevk ettıler işimden dolayı gıdemedım üç bucuk aydır beklemede sevk alsamda gıdemıyorum surec sende nasıl ısledı rıcam etsem bılgı verırmısın %60 serapral palsiyim ama suresız rapor vermıyolar 2019 a kadar verdıler en son

Geçmiş olsun bende de serebral palsi var , ilk seferde muaf oldum sizi bu kadar ugraştırmaları üzücü bir durum umarım işleriniz yoluna girer gönlünüzce olur.

Merhaba bende de SP sekeli var sol bacakta sinir çekmesi kısalık vs geçen yıl askerlik kağıdım geldi. askerlik şubesine gittim ankaraya sevk ettiler. sevk günü gittim heyete girdim. 1 günde askerliğe elverişli değildir' diye bi rapor verdiler. ama benim daha önceden %40 sağlık raporum vardı ondan kolay olmuş olabilir. Büyük ihtimalle senin de yapmana izin vermezler

Üst Alt