Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral Palsi için var olan %60 raporum düşürülür mü?

eneskur16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamun Aleyküm cümleten rahatsızlığım seberal palsi 2 ayağımda sıkıntı var ellerde kasılma yok. Sol ayağım içe basıyor, sağ ayağım ise hafif ucuna basıyor elimdeki 2008 çıkışlı olan raporum %60 yakın zamanda ehliyet ve araba aldım, raporumun arkasında tek başına seyahat edemez ibaresi oldugu için trafik şube şerri koydu ve ben tek başıma araca binip kullanmamın yasak oldugunu araçta tek görüleceğim zaman ceza-i işlem uygulanacağını söyledi, raporumun değiştirilmesi halinde şerrin ortadan kalkabilceğini belirtti.

sorum şu ben şuanda rapora itiraz bulundum ama heyete girip girmemekte kararsız kaldım çünkü hakem heyetenin oranı çok düşürdüğünü duydum sizce seberal palsi sürekli raporum olan %60 oranlı raporumu %40 ın altına düşürüp erken emekliliğimi engellerler mi?

lütfen yardımcı olun kararsızım heyete girip girmemekte...

eneskur16
Rahatsızlığın sizdeki kısıtlamalarına göre şu tablodan oran verilebilir. :

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

1-hafif-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor:% 20

2-hafif Orta-Ayağa kalkabiliyor:
Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı:% 40

3-Ağır Orta-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
Yardım olmaksızın yürüyemiyor:% 60

4-Ağır-Yardım,mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor:% 80

Üst Alt