Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral palsi nedeniyle rapor alacağım. Kaç başvuru hakkım var?

nergislambacı

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Kaç kez rapor alma hakkımız var?
Ben bir kez aldım ona itiraz edip tekrar aldım bu durumda kaç hakkım kalmış oluyor?
% 20 verdiler fakat özel bir hastanede daha çok vermeleri gerektiğini söylediler ama olmuyor hangi hastaneye başvurmalıyım?
Bursada oturuyorum.

Rapor alma hakkınız 1 kez olur..
Rapor oranı beğenmediğinizde yada az geldiğine şüphelendiğinizde o rapora 1 kez itiraz hakkınız var.
Hangi hastaneden alırsanız alın; itiraz hakkınızı bulunduğunuz ilde İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz edebilirsiniz.

1 rapor aldığınız zaman içerisinden 6 ay süreç geçmiş ise itiraz hakkınız olmaz. 6 ay sonunda tekrar rapor alabilirsiniz. Yani bir yıl içinde 6 y ara ile 2 kez rapor alma hakkınız var diyeceğim ancak pratikte mevzuat öyle değil...

Rapor alırsınız; sineye çekilirsiniz.
Aradan 6 ay geçmiş ise tekrar rapor alırsınız; sineye çekilirsiniz ; aradan 6 ay geçmişse tekrar alırsınız;
bu döngüde değişen olmayabilir...

diğer yol:
rapor alırsınız, oran düşük teldiğine şüphelenirsiniz itiraz hakkı kullandığınızda; o zaman 6 ay geçsin geçmesin tekrar rapor alamazsınız. İtiraz sonuçlanmalı ki o zaman sonuçlandıktan sonra hakem hastane rapor tarihinden itibaren 6 ay geçmesi gerek...

dipnot:
rapor oranına itiraz etmedikçe hangi hastaneye giderseniz gidin: kimlik no ile rapor oranınız çıkacak ve doktor işgüzarlık yapmaya devam edecektir.

nergislambacı
kaç hakkım var demek yanlış hastalık varsa yada engelli lik varsa her zaman başvuru yapabilir siniz
pardon ama rahatsızlıklarız neydi yazarsanız yardımcı olunur

benim rahatsızlığım sereblal palsi .bana 3 dilkçe hakkım olduğunu söylediler.bide bişy sorucam su son dönemlerde bende rahatsızılğımın başka evreleri de görülmeye başladı .dikkat dağınıklığı konstre olamama yemk yerken yutma güçlüğü konusurken kendini ifade edememe sizce nereye başvurmalıyım.

ekpss de engelli oranı %40 olması gerekiyor değilmi ?

ekpss için % 40 yeterli [FONT=Arial]nöroloji dr gitmelisiniz birde [/FONT][FONT=arial]Psikiyatri yede oran için başvura bilirsiniz

pardon ama siz kaç yaşınız dasınız sormam da sebep bu hastalık 3 yaşında çocuklarda daha sık karşılaşılan bir hastalık olduğundan sordum
[/FONT]

Üst Alt