Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral Palsi nedeniyle verilen kodlarla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Morkarbasi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, serebral palsiyim. Engelilik raporum yok.Komisyon bana 78 ve 10.02 kodlarını verdi. Ötvden yararlanabilir miyim?

Uygun bir engelli sağlık kurulu raporu olmadan mümkün değil.

Hocam ben komisyondan ehliyet için engelli sürücü belgesi raporu aldım.Bana 78 ve 10.02 kodunu yazdılar. Sizin bahsettiğiniz farklı bir rapor mu?

Morkarbasi
O sürücü olur raporudur. Onun haricinde üzerinde oran bulunan ve hareket ettirici aksam üzerinde tertibat gerekliliğini vurgulayacak şekilde ibare içeren bir engelli sağlık kurulu raporu gereklidir.

Hocam sol alt ekstremitemde problem var sol ayağım kısa. Bunun için daha önce bana bir oran verilmedi. Böyle bir rapora oran verilip mi rapor çıkarmalıyım?

Morkarbasi
Bu, kısalığın ölçüsüne bağlı. Örneğin 1 cm kısalık olur, kimse de bu kadar bir kısalık için herhangi bir ayrıcalık bekleyemez.
Ama kiminde de 10 cm olur, debriyaj basmak büyük sorundur, otomatik vites şarttır, bu durumda da tabi ki belli bir oran ve ÖTV muafiyeti verilir.

Morkarbasi

Oran bulunan, tanının net olarak yazdığı, "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibareli engelli sağlık kurulu raporu da alırsanız otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabilirsiniz.

Hocam merhaba, raporumu aldım. Raporda:
Kısmi tek destekle mobilize
Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir yazmış oran %20
ÖTV için bu yazılanlar yeterli mi sizce?

Arkadaşlar merhaba ben de heyete girdim ortopedi bana
Kısmi tek destekli mobilize, sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir yazmış oran yüzde 20? Bu yeterli mi ÖTV için ? Benim problemim sol alt ekstremitede.
Bunun içinde bir şey yazılması gerekir mi sizce?

Sol engelli olduğun için yüzde oraninin önemi yok yanliz engelli ehliyetinde olmasi gerekiyor var ise engelli ehliyetin baska biseye ihtiyacin yok

Arkadaşlar merhaba, ötv istisnası için benden özelge talep edildi. Ortopedi doktoru kısmi tek destekli mobilize, sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanması gerekir yazdı.Rapor oranım %18
Özelge sonucum nasıl gelir fikriniz var mı?
Özelgemi ocakta verdim hala cevap gelmedi

Çok büyük ihtimalle olumlu gelir. Gelmezse 30 gün içerisinde Vergi Mahkemesinde dava açmanız gerekir. Süreyi atlamayın.

Hocam özelgeyi ocakta verdim şimdiye kadar cevap gelmemesi normal mi sizce?

E devlet üzerinden takip edip, ilgililerine durumunu sorabilirsiniz

Özelge için başvurdum hala sonuç gelmedi. Benim merak ettiğim bu tanıya özelge verilir mi: Kısmi tek destekle mobilize. Biligisi olan yardımcı olabilir mi?

raporum bu şekilde

Üst Alt