Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral Palsi olan biri ehliyet alabilir mi? [Soru]

arzum_77

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
serebral palsi hastasıyım%45 raporum var h sınıfı ehliyet alabilirmiyim

alırsın heralde. benim rapordada "heriki alt ektrimitede cp sekel, güç kaybı yok, h sınıfı sürücü olur" yazıyodu. bildiğim kadarıyla cp=cerebralpalsi

serebral palsi nedir biraz anlatabilirmisin?

Hak dilinde spastik diye atlandırmakla beraber, doğum öncesi, doğum sırasında ya da doğum sonrası herhangi bir nedenle beynin hasar görmesi sonucu oluşan motor bozukluktur.
Arzucuğum sen normalde alman lazım,amma malumun ülkenin süregelen çarpık politikası yüzünden, haksız yere nice mağdur olan insanlarımız var…

Bu arada bu sitede kaç kadertaşlarımız var acaba:?

Re: [Soru] Serebral Palsi olan kimse ehliyet alabilir mi?

arzum_77' Alıntı:
serebral palsi hastasıyım%45 raporum var h sınıfı ehliyet alabilirmiyim

arzum nörolojik rahatsızlıklarda mevzuat ehliyet alıp alamamayı nöroloji uzmanının insiyatifine bırakıyor diye biliyorum. kesin bir engel yok yani önünde, eğer ellerini kullanabiliyorsan bu insiyatif lehine kullanılabilir. Ben baya bir sorun yaşamıştım ehliyetimi alırken.

Evet, insiyatif doktorlarda... Ehliyet alan da var alamayan da. Doğru hastane ve doktora denk gelmek gerek...

Bana sorarsan heyete gireceğin hastanenin heyet kurulunda görevli nöroloji uzmanıyla hastaneye başvurmadan önce bir görüşme yap, bu görüşme sırasında doktor sana kendi açısından olup olamayacağının sinyallerini verecektir. Bu doğrultuda hareket edebilirsin.

çok teşekkürler arkadaşlar aslında durumum gayet iyi çok şükür ama ben birkere dr birine sordum bu teşhisle alamassın dediler benimde umudum kırıldı hevesim kaçtı ama bunun üzerine gideceğim çok sağolun

arzum herhangi dr.lar yerine bence duruma hakim olan nöroloji dr.ıyla görüşmelisin ve bu görüşme neticesine göre sonraki adımlarını atmalısın. Biliyorsun ki serebral palsi sadece yürüme zorluğunu ifade eden engel değil, bütün vücudu ilgilendiren bir sinir sistemi rahatsızlığıdır. Bu sebeple senin kendini çok çok iyi hissetmen sürücü olabileceğin anlamına gelmeyebilir, dediğim gibi çok iyi araştırmalısın. çünkü yarın ehliyetini alıp trafiğe çıktığında hem can taşıyacaksın hem insasnlarla iletişimin olacak. bence bu büyük bir sorumluluk. dediğim gibi çok iyi araştırma yapmalısın

serabbeller ataxsi hastasıyım bende motor gücü kaybı yok ama kordinasyon bozuklugu var diye vermediler herarde kardeş hastalık sayılır bunlar genede şansını dene derim

denedin mi arzu ...

benı de bilgilendirilmiin....teşk..

alma girişimi yaptım ama 96 ytl hesap çıkardılar rapor için verip vermeyecekleride garanti değil yani deneme yanılma yolu o yüzden iptal ettim tabi şimdilik ama peşini burakmayacağım önce araştırma yapıp drla görüşmem gerekiyor
ilginize çok teşekkür ederim arkadaşlar

ehliyet alamayabilirsin. ellerini ve ayaklarını düzgün kontrol edip edemediğin değerlendirilecektir. hatta istemsiz baş-boyun hareketleri varsa, sorun çıkabilir.

Üst Alt