Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral palsi olup kız arkadaşı olan var mı?

EMIRCAN10

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
serabral palsili olupta kız arkadaşı olan varmi varsa kızın size olan yaklaşımı nasıl sorunlar oluyor mu Bu konuda düşünceleriniz neler?

Erkeğim ama eğer kız olsaydım sevgili olacağım erkeğin cp olması beni ilgilendirmezdi. Çünkü sevgili olacağım kişinin kolunun ya da bacağının felçli olması ilişkiyi bitirebilecek ya da zorlaştıracak bir faktör değil.

Selamlar,

Ben CP'liyim. genelde bizim sözlü iletişim ve el becerilerimiz çok kısıtlı oluyor.

İlişkide bu konular önemli olduğu için imkansız bi nevi.

@berke26,

Ama kızlar böyle düşünmüyor zaten yüzde 90 ı kız bile denmezde o kalan az olan azınlık ta bizi görmüyor zaten kaldıki ben şuanda 2. Üniversitemi okuyorum olmayınca ne yaparsan yap olmuyor

Merhaba çok mu önemli bu yani bir kız arkadaşınız olması bende cp liyim bununla birlikte hic boyle bisey dusunmedim Etiket yapamıyorum ama biri ogretirse çok sevinirim

Bugüne kadar hiç bi erkek arkadaşım olmadı mesela okudum ikisi orgun 5 fakülte bitirdim çok iyi bir mesleğim var kendime güvenim var

Çok cp li olup evlenen arkadaşım da oldu bu engel durumuna ve karşındakinin bakış açısına göre değişir cp li birey evlenemez diye bi kaide yoktur bence tabi bu benim dusuncem

Son düzenleme:
@simru,

Ben de bu yaşıma kadar hiç düşünmemiştim (yaşım 25)

Ama 2 ay önce bir kızla tanıştım ve o günden sonra hayatım tamamen dağıldı.

Biraz hissetmekle alakalı bence.

@simru,

benim sadece parmak ucunda yürüme problemim var Hayata hep pozitif bakmaya çalışıyorum sizinle de tanışmak isterim çünkü bir serebral palsili insanın halinden aynı hastalığa sahip biri anlar eğer sizde isterseniz bu hastalığa insanların sizce bakıș açısı nasıl hayatımdan çıkardığım tecrübe ön yargı çok fazla

Ne bekliyordunuz ki zaten bence hiç dert etmeyin üzülmenize gerek yok o sizi kaybeder siz onu değil

@EMIRCAN10,

benim sadece parmak ucunda yürüme problemim var Hayata hep pozitif bakmaya çalışıyorum sizinle de tanışmak isterim çünkü bir serebral palsili insanın halinden aynı hastalığa sahip biri anlar eğer sizde isterseniz bu hastalığa insanların sizce bakıș açısı nasıl hayatımdan çıkardığım tecrübe ön yargı çok fazla eyer kız arkadaşım ol demiyecekseniz tabiki

Eyer kız arkadaşım ol demiyecekseniz tabiki sohbet edebiliriz

@Nam-ı Diğer Musty,
Bu yasta böyle hissetmeniz çok normal sadece su tavsiyeyi verebilirim biriyle yaşadığımız problemin kaynağı sadece bizimle ilgili değildir karşı tarafla da ilgilidir ve ikili ilişkilerde ne yaşıyorsanız sorumlusu siz degilsiniz

@Nam-ı Diğer Musty,

Bu yasta böyle hissetmeniz çok normal sadece su tavsiyeyi verebilirim biriyle yaşadığımız problemin kaynağı sadece bizimle ilgili değildir karşı tarafla da ilgilidir ve ikili ilişkilerde ne yaşıyorsanız sorumlusu siz degilsiniz

Boyle hissetmenizi anliyorum bununla birlikte hayatta bi tek sizi reddeden o kişi yok bunu unutmayın o kişinin sizinle frekansı uymamış belli ki yada bilinçli bi içgoruye sahip değilmiş on yargılı yaklasmis

Eğer size gerçekten ilgi duyupta ve gerçekten bunu bilerek yaptıysa duygularınızla oynamışsa hayırlısı olmuş benim hiç kız arkadaşım olmamasına rağmen böyle kızlar çok tehlikeli kesinlikle uzak durun şunu unutmayın eğer bi insan size değer veriyorsa ne pahaına olursa olsun sizi kabul eder

Şunu söyleyebilirim 5 sene önce inme geçirmiştim sol kol omuz sırt 1.5 sene felçli kaldım yengeçe dönmüştüm o zaman eşimle nişanlıydık şimdi o hastalığım geçti bu ay 2 kalp krizi geçirdim nişanliykende hastanede eşim yanımdaydı kalp krizi geçirdiğimdede şuan iki çocuğumuz var bu tamamen nasip meselesi umudunu kaybetme

@EMIRCAN10,

Ben bir "cpli" olarak bu konuda hiçbir problem yaşamadım. Şuan kız arkadaşım yok ama cp, biriyle ilişki yaşamamın asla önüne geçmedi. Sadece doğru insan olması gerekiyor. Üsttekilere yanıt olarak benim sözlü iletişimde herhangi bir sorunum yok. Fiziksel olarak da kız arkadaşım zaten bu durumu artısı ve eksisiyle kabul edip beni diğer insanların sıradanlığından ayıran bir şey olarak gördüğü için sorun yaşamamıştım. Şuan ünide birinci yılımın sonundayım en son ilişkim yaklaşık 5 ay önceydi ondan sonra kısa kısa flört ettiğim insanlar oldu. İlişkim sırasında sorduğuma göre engelli olmanın getirdiği eksi yönlerimi kişiliğimle kapattığıma dair geri dönüşler almıştım. Eski sevgilimin söylediği bir şeyle bitirmek istiyorum "Evet, engelliler çok farklı anlaşması zor insanlar ama sen daha farklısın."

@efe..s,

Senden ders almam lazım hocam hayatlarımız nerdeyse ayn benimde iletișimimde vs hiç bir sıkıntım yok zaten 2. Üniversitemi okuyorum ancak senin şansın çok yahver gitmiş benim daha bu yaşıma kadar daha bi tane bile kız arkadaşım olmadı

ders alıncak bir şey yok sonuçta bu durumda olmayı sen seçmedin kendinden utanmayı bırakıp insanlara seni sen olduğun için kabul etcek birini bulana kadar duygularını ve nasıl birisi olduğunu düzgünce ifade etmen gerekiyor mutlaka birisi seni sevecek

tavsiyem arkadaşlar edin etrafında ne kadar çok insan olursa o kadar normalleşirsin ne kadar normalleşirsen engelli olman o kadar bir engelden ziyade farklılık/özelliğe dönüşür ve ilişkilerin sırasında seni olumsuz etkilemez

@efe..s,

Zaten en zoru bu değil mi bu devirde beni ben olduğum için kabul edecek kız sayısı bir elin parmakları kadar onlarda bana denk gelmiyor

@efe..s,

Kesinlikle

Biride bana bu forum ile ilgili ders verse çok iyi olur çok memnun olurum
Ama psikoloji bitirmiş birisi olarak efe beyin söylediği doğru umarım yanlış biseyler yapmıyorum forumdal😁😁😁

Bende cp hastasıyım 3 4 kere kız arkadasım oldu ama ciddi bir adım atacak birini bulamadım malesef

@EMIRCAN10, her insan biriciktir kendine özel farklılıkları olabilir engelli olmak insanı anormal yapmaz

1.69 80 kg ama benim cp ye oranla daha hafifmiş hastalıgım doktor oyle soylemıstı ama motor becerilerde zorlanıyorum

Benimde boyum çok kısa 1; 63 85 kiloyum cp hastalarının hepsinde var ince motor sınıntısı

Üst Alt