Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral Palsi teşhisi ile araç alımında ÖTV muafiyetinden yararlanabilir miyim?

onurkacar

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
fiziksel engelliyim fakat raporda ortopedik yerine serebral palsi işaretli yani süreğen(kronik)olarak işaretlemişler otv'siz araç indirimden yaralanabilir miyim?
raporumda sağ elini kullanamıyor, sağ elde ince beceri yok, ve ayakta uzun mesafede zor yürüme işaretli oranım %52 sağ kolumda tam açılmıyor OturanBoğa

Son düzenleme:
Ben de serebral palsi sol hemiplejiyim. Sol elimde ince beceri yok. Bana vermediler. Serebral palsi de tamamen doktor insiyatifine kalmış yani kullanabilir durumda olduğunu doktorlara ikna edersen tertibatlı araç ehliyeti alabilir ve otv muafiyetinden yararlanabilirsiniz.

başka fikri olan var mı? sp olupta ehliyet alıp ötv indirimden yararlanan

O oranı bilmiyorum. Ama raporun toplamı %67

onurkacar

Şuan bu raporla alma şansın hiç yok çünkü artık maliye 2019 öncesi de olsa raporlarda çok zorluk çıkarıyor ve raporlarda özel tertibatlı araç kullanmalıdır. yazısı istiyor ben bu yazı olmadan 2018 se almıştım fakat 2023 te aynı rapora vermedi ve tekrar heyete girdim senin de yapman gereken ilk önce AİLE HEKİMİNE GİDECEKSİN.AİLE HEKİMİ SENİ İLGİLİ BRANŞLAR SEVK ETMELİ. SEVK EDERSE İLİNDE Kİ TAM TEŞEKKÜLLÜ DEVLET HASTANESİNE GİT RANDEVUYA GEREK YOK HASTANEDE Kİ DANIŞMAYA UĞRA EHLİYET İÇİN DE SEVK ETTİĞİ BÖLÜM BAŞI CÜZZİ BİR ÜCRET BRANŞ BAŞI GEÇEN YIL 55 TL İDİ BU SENE NE KADAR BİLMİYORUM ÜCRETLERİ ÖDEYİP İLGİLİ BRANŞLARDA MUAYENE OLACAKSIN MUTLAKA SENİ İLİNDE Kİ SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ KOMİSYONA SEVK ETMELİ ETMEZSE ALMA ŞANSIN YİNE OLMAZ. EĞER SEVKİ ALIRSAN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE GİDİP HEYET İÇİN RANDEVU ALACAKSIN RANDEVU GÜNÜN DE MUAYENE SONUCU EÜER UYGUN KISITLAMA KODLARI VERİLİRSE TEKRAR ENGELLİ HEYETİNE GİRİP O YAZIYI YAZDIRACAKSIN AKSİ HALDE ALMA ŞANSIN YOK.

beni sevk etti aile hekimi ama ilgi alanlarıma değil komple heyete girecen dedi bana ben gitmedim 1 sene oldu yeniden aile hekimine gidecem işte Mümin Çelik

onurkacar

Sol kolumu kullanamıyorum başka engelim yok. Nöroloji ve fizik tedavi alanım

onurkacar

Tamam o bölümlere sevk edecek o bölümlerde seni komisyona sevk edecek fizik yerine ortopedi de olur aile hekimine söyle ortopedi ve nöroloji ye sevk etsin

Üst Alt