Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral palsililer askerlik yaparlar mı?

uryan0022

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Daha önce yapmam gereken durumum ile ilgili olan konuyu burada paylaşmak yerine özelden mesaj atarak yaptım kusuruma bakmayın.
Doğuştan gelen bir sağlık sorunum var küçük yaşlarda kontrole götürüldüm fakat o zaman bir şey anlayamadılar bendeki sağlık durumum ile ilgili fakat 2 hafta önce ortopediye kontrole gittim ve doktor yürüyüşüme baktı sonra film çektirmeye gönderdi beni ve film sonucu sonrasında muayene etti ve bana beynin oksijensiz kalma sonucu vücudumun sol tarafının etkilendiğini söyledi. Rapor sonucunu sizlerle paylaşmak istedim. Rapor sonucuna göre acaba benim askerlik durumum ne olur. Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Selamlar Saygılar.

Rapor sonucu: Sol kalçada ağrı ve aksama yakınması ile şikayeti ile başvuran hastanın yapılan muayenesi ve tetkikleri sonucunda "CEREBRAL PALSİ" tanısı konulmuştur. ( Sol alt ekstremite de 1.5 cm kısalık 5 cm artropi mevcut ) Sol üst ekstremite de minimal kuvvet kaybı ve artropi mevcuttur.

uryan0022

Muaf tutulursun çok çok büyük olasılıkla. CP'de hareket kısıtlılığı oluşur ve askerlik yapmaya mani sayılır

%98 ihtimalle askerlik yapmazsınız.

Anladım cevabınız için çok teşekkür ederim. Rahatsızlık verdiysem kusuruma bakmayın hakkınızı helal edin. Allaha emanet olun. Hayırlı geceleriniz olsun.

Askerlik evrak işlemleri.

Selamın aleyküm.
2 hafta önce psikiyatri ve ortopedi bölümünden heyete girdim.
Heyetten çıkan sonuç (BİPOLAR BOZUKLUK MADDE 15-D-1)
(MİNİMAL CEREBRAL PALSY MADDE 57-A-1)
Karar olarak da Askerliğe elverişli değildir sonucu çıktı. Fakat benden ön raporu şubeye götürmem istendi aynı gün şubeye götürdüm bana evrakların sisteme düşmemiş 1 hafta sonra tekrar gel dediler bugün tekrar gittim aynı şey söylendi bana evrakların sisteme düşmemiş ön raporu halen daha veremedim askerlik şubesine evraklar sisteme düşmediği için alamıyormuş benden ön raporu evrak dediği acaba ankaradan gelecek olan onayı mı bekliyorlar yoksa başka bir işlem için mi evrakların sisteme düşmesini bekliyorlar.
Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Herkesin mevlid kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Selamlar Saygılar..

Üst Alt