Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Serebral Palsiliyim. Ehliyet ve ÖTV'siz araç alabilir miyim?

YMVVMY

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben 18'ine yeni girmiş serebral palsi hastasıyım. Ehliyet almak istiyorum ama sp hastaları ehliyet alabilir mi bilmiyorum. Etkilenen uzuvlarım sağ bacağım ve sağ kolum. Ehliyetim olmamasına rağmen çok rahat düz vites arabayı bile çok rahat kullanabiliyorum. Öncelikle serebral palsi hastaları ehliyet alabilir mi? Alabilirse sırasıyla yapması gerekenler nedir? Eğer ehliyet alabilirsem ehliyetimle ÖTV'siz araç alabilir miyim? Sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum, iyi akşamlar.

YMVVMY

Evet, doktoru ve heyeti araç kullanacağına ikna edersen, teorik olarak sürücü olmana mani hiç bir durum yok. Sürücü belgesi için uzman hekime gideceksin, o seni il sağlık komisyonuna sevk edece, il sağlık komisyonu kısıtlama kodları belirleyerek raporuna son şeklini verecek ve sürücü olup olamayacağına dair karar verecek.

Önerim, doktora gitmeden önce araç kullanırken çekilmiş bir video olsun yanında ve doktor mırın-kırın ederse ona göster...

Peki rica etsem yapacaklarımı tek tek anlatabilir misiniz? Yani ilk nereden başlamam gerekiyor? Bir yerden, ilk önce sağlık ocağına gidip aile hekimine görünmem gerektiği söylendi, aile hekimi beni yönlendirecekmiş.Bu doğru mu?

YMVVMY

sürücü belgesi için rapor vermeye yetkili bir hastaneden bir uzman hekim (devlet ya da özel hastane fark etmez) -> il sağlık komisyonu...

ben de sp hastasıyım daha önce iki kere başvurdum vermediler lakin ben direk sağlık kurulu heyetine girmiştim

Üst Alt