Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sert besinleri tükettikten sonra kulakta müthiş bir çınlama oluşuyor!?

hcozalp

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
3
Merhaba Arkadaşlar;
Havuç, salatalık, kraker gibi sert besinleri, bir şekilde ısırıldıktan sonra kulağımda müthiş uğultu ve duymada en ufak seslerden rahatsız olmaya başladım. İşitme cihaz kullanmama rağmen işitme cihazın sesini kısmaya başladım. Bu seferde konuşulanları da anlamıyorum. KBB'ye gittim kulağımdaki kir vardı onu çıkardı ama sonuç aynı 1-3 gün gibi yavaş yavaş geçiyor olsada benzer sert besinler yerken gene oluyor. Bu tür rahatsızlığı yaşayanlar var mı? Sebebi ne olabilir?

kulak kiri cinlama yapar. sizde isitme zorlugu ceken olarak daha cok odaklaninca...
zannedersem psikolojik olarak etkileniyorsunuz.
doktora gitmissiniz, temizletmissiniz. insallah yavas yavas iyilesirsiniz. soguktan, girip olmaktan kacinmaktan fayda var.

GRAHAM BELL
Zaten en az 30 senedir kulağımda uğultu eksik değil. Ama kirden pek şüphelenmedim. Temizlendikten sonrada pek bir şey olmadı. Dediğim gibi sert bir besin yerken yavaş yavaş sesler acayip olmaya başlıyor. Bu neyden olduğunu anlamadım. Acaba dişlerden olabilir mi diye şüpheleniyorum yada beyinde bir durum mu var?

hcozalp

dislerden olabilir zannedersem.
bi keresinde kulagim agriyo diye KBB doktoruna gittim. bakti, bakti sonrada ac agzini dedi. azi disime soyle bir dokununca ziplamistim.
hadi disciye git diye gondermisti beni.

Bence anlattığınıza göre kemik yolu ile alakalı sorununuz başlamış olabilir işitme cihazını ne için kullanıyorsunuz mesela işitme kaybı kemikçiklerle mi alakalı ya da bilmiyorum kemik yolu ile hava yolu arasında fark mı oluştu acaba sert yiyeceklerden sonra oluyor diyorsunuz sanki kemik yolu ile alakalı sorun var gibi geldi bana ancak biz bilemeyiz tabi uzmana gidin evet

Bahtsızbedevi18
Aşağı yukarı 40 yıldır kulak arkası işitme cihazı kullanıyorum. 2 yaşında verilen yanlış iğne ve ilaçlarla kulaktaki sinirleri kurutması ile işitme kaybım oluştu. Diş doktoruna gitmeyi planlıyorum. Belki dişlerdeki sinirsel baskı nedeniyle yapıyor diye düşünüyorum. İlginiz için teşekkür.

hcozalp
disciye gitmeden once kulak kalibinla hortumu kontrol et istersen.
benim kalip kotuledide, bi gurultu yapiyo ki.

GRAHAM BELL
Kalıpla alakalı bir sıkıntı yok. Cihazı çıkardığımda da sıkıntı geçmiyor.

Üst Alt