Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Servikal MR sonucuna göre hangi oranda rapor verilir?

hkn10hkn

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Tetkik:inceleme sagital T2 FSE, sagital T1FSE, aksiyal T2 FSE kesitler ile elde olunmuştur

Radyolojik Bulgular:

Servikal lordozda minimal düzleşme mevcuttu.
C3-4, C6-7 düzeyinde intervertebral disk sinyal intensitesinde dejenerasyon ıle uyumlu azalma mevcuttur.

C3-4, C4-5 düzeyinde intervertebral diskte ön subaraknoid mesafeyı daraltan santral tasma izlendi.

C5-6 düzeyinde intervertebral diskte spinal korda indentasyon olusturan her iki nöral forameni daraltan diffüz tasma izlenmektedir.

C6-7 düzeyinde intervertebral diskte spinal kord sol yarısına bası yapan, sol nöral forameni ve solda spinal kanal ön-arka çapını belirgin daraltan sanrtral sol parasantral protrüzyon mevcuttur.

Posterior vertebral elemanlar, ligamentum flavum dogaldır.
Atlantoaksiyal eklem ve kranioservikal bileşke bir özellik yansıtmamaktadır..

Arkadaslar bu Boyun fıtıgı Durumum sizce yuzde kac oran verilebilir. Ameliyatlık önerilmisti.ama simdilik ilac tedavisi goruyorum.

Peki. Fizik tedavısıde oran verirmi bu duruma verırse kac olabilir. bırde solda sinir sıkısması var?

fizik tedavi ilave oran vermez. sinir sıkışması için EMG sonucu önemli. ben ulnar sinir sıkışmasından 2 defa ameliyat oldum %24 aldım.

bendede ulnar sinir sıkısması var ama maltepe meslek hastanesınden oyle denıldı. amelıyat ol demedı 6 ay sonrasına kontrol denıldı. arada bi kolum titriyor ?

Yüzde 8 veriliyor banada 8 verildi

hkn10hkn

slm,,geçmiş olsun,,,sormak istdiğim bişiy var size,,,cisimleri elinizden düşürme,bazen imzanızı düzgün atamama,kağıda yada kaleme tam güç uyguladığınızda elinizde titreme, kolunuzda tuhaf bir sızı oluyor mu acaba?

Aselam bazen telefonu elimde tutarken titreme oluyor ve hic bisi tutmadanda bu titreme meydana geliyor ama sık degil

Ellerde kollarda uyuşma his kaybı başlamışssa kesinlikle ameliyat olmalıdır.Yoksa geriye dönüşü olmayan sinir harabiyeti olabilir.

tanerbudak

slm,,geçmiş olsun arkadaşım,,,ulnar sinir sıkışması ile ilgili bir sorum olacaktı....bildiğim kadarıyla dirsekte sıkıştığında transpozisyon denen bir işlemle siniri ters tarafa alıyorlar,,,bu bir operasyon tekniği,,,böyle mi oldu sizin de ameliyatınız acaba? ilkinde siniri sıkıştığı yerdn kurtardılar,ikincisinde yine mi sıkıştı kaslar içine? iki sıkışma arası süre ne kadardı acaba?? aydınlatırsanız sevinirim....

Solveus

ilk ameliyatımı 2008 yılında oldum. siniri alıp kasların içinden geçirdiler. ikinci ameliyatımı da 2014 yılında oldum. aynı yerde sıkıştığı söylendi. ama yine sorunlarım geçmedi. emg çeken doktor artık sinir ölmemiş ama ben burdayım diye ağlıyor resmen demişti. elimde güç kaybı var. kaslar bitmek üzere artık. sürekli kramp giriyor parmaklarıma. uyuşma ve ağrı devam ediyor. ilk ameliyattan sonra biraz rahatlamıştım ama tekrarladı maalesef ve geçmedi. artık sekel hale gelmiş maalesef.

tanerbudak
:( üzücü arkadaşım...umarım en kısa zamanda en azından ağrı acı gibi semptomlara çare bulunur...sorumu size tesadüfen sormadım...yanıtınız için teşekkürler ayrıca,,,size bir tavsiyem olacak....herediter basınca duyarlı nöropati denen bir sinir hastalığı var....bu hastalıkta bazı sinirler(bacaktaki peroneal sinir,koldaki ulnar ve medial sinir) insan hayatı boyunca sürekli sıkışmaya meyil gösterir...çünki hastalığın dosğası gereği hasta kişinin vucudunda merkezi sinir sistemi(beyin ve omurilik) dışındaki tüm sinirler stabil değildir ve sıkışmaya müsaittir kas kirişleri içine....bu hastalığın tanısı dna analizi ile konur.....bu yazdıkalrım konusunda doktorunuz sizi uyardı mı hiç? belki de hastalığınızın genel çerçevesi herediter basınca duyarı nöropati ve ulnar sinirinizin sıkışıp durması ve elinizin kolunuzun fonksiyon kaybetmesi sadece semptom.....DOKTORUNUZDAN DNA TESTİ YAZMASINI SİTEYİNİZ....HNPP TESTİ BU GENETİK TESTİN İSMİ....İNGİLİZCE BAŞ HARFLERİNDEN OLUŞUYOR HASTALIĞIN...dediğim gibi hastalık ulnar,peroneal sinir gibi sinirlerin sıkışmaya meyil göstermesi ve tekrarlanması ile karakterize bir hastalık,,,genetik ve tam tedavisi yok

bkz: herediter basınca duyarlı nöropati
bu başlık altında çıkan tüm tıbbi makalelerde de göreceksiniz ki,,hastaların çoğunda ulnar sinir sıkışması ve peroneal sinir sıkışması mevcut....münferit olarak sıkışmıyor sinirler....bir hastalığın getirdiği semptom olarak sürekli sıkışmaya meyilliler dirsekte,bilekte ve bacakta.....bu başlık altındaki tüm yazıları okumanız ve doktorunuzu uyarmanızı tavsiye ediyorum size,,,tekrar geçmiş olsun

Solveus
tavsiye için teşekkürler. ilk fırsatta bu testi yaptıracağım ve ilgili makaleleri okuyacağım. ayrıca bir değil en az 10 doktor ile muhatap oldum hiçbiri bakmadı bu teste.

tanerbudak
arkadaşım benim 2006 senesinde sol bacağımda peroneal sinir sıkıştı...ameliyat oldum ve sıkıştığı yerden siniri kurtardılar,,tekrar yürüyebilmem yaklaşık 7-8 ayımı aldı...derken bu sene Ağustos ayında sağ bacağımda bir güç kaybı gelişti....tam bir sıkışma olmasa da yine peroneal sinirde bir ileti yavaşlaması tespit edildi,,,şuan sağ bacağımda bir güç kaybı var(felç) ve fiziktedavi görüyorum....Tetkiklerim İstanbul Acıbadem de yapıldı ve dna testi istendi benden..herediter basınca duyarlı nöropati tanısı için...bu hastalıkta peroneal,ulnar sinirler aralıklarla sıkışırlarmış ve bazen iş ameliyata kadar gidermiş sıkışmanın derecesine göre....biliyorsunuz sinir sıkıştığında güç kaybı,uyuşma,duyu yitimi,hissizlik,karıncalanma vs...gibi şeyler oluyor....hangi uzuvda sıkışırsa sıkışsın...ben henüz dna sonucumu bilmiyorum fakat dediğim gibi bu hastalıktan şüphelenildi ve HNPP dna testi istendi benden....Acıbadem Hastanesindeki fiyatı biraz pahalı...813 lira fakat bu dna testi gerekli...başka yerlerde de yaptırılıyormuş,,boğaziçi Üni hastanesinde vs.... araştırabilirisniz...testi yaptırın derim,,,,nasıl benim peroneal siniri tutmuşsa bu,sizn de belli ki ulnar siniri tutmuş,,,6 yıl ara ile aynı sinirlerin sıkışması tesadüf olamaz!sağlıklı günler

tanerbudak

buarada unutmadan,,,bu test genel olarak CMT/HNPP dna testi adı altında geçiyor....piyasada bazı özel dna tetkik merkezlerinde ve üni hastanelerine bağlı dna laboratuvarlarında yapılıyor diye biliyorum...benimkisi Acıbadem/Kozyatağında yapıldı ve yukarda yazan fiyatı ödedim...siz İzmirdesiniz,,,Ege veya 9 Eylül Üni nin ilgili alanları ile irtibata geçmenizi tavsiye ederim..eğer HNPP testiniz temiz gelirse içiniz rahat olur en azından,,,yok gelmezse de hastalığınızı bilir ve ona göre bir yaşam modeli benimsersiniz,,,bu tip hastaların genelde aşırı fiziksel aktivite yapmamaları tavsiye ediliyor,,,felç kalmamaları için...bilginize

teşekkürler bilgi için. izmir de özel bir laboratuvara sordum. ankaraya gönderip yaptırıyorlarmış. 400 tl dediler fiyatına. kendi doktoruma sordum ondan cevap bekliyorum. duruma göre yaptıracağım mutlaka bu testi.

tanerbudak

rica ederim..400 tl,güzel fiyat,,,pmp22 geninin 17.kromozomundaki bir bölgede delesyon yada duplikasyon olup olmadığına bakılacak analizinizde....delesyon yani ilgili bölgenin genomda silinmiş olması HNPP; duplikasyon yani ilgili bölgenin genomda kendini kopyalamış olması da CMT (Charcot Marie Tooth) hastalığını teshiş ediyor...doktorların iki kez sinir sıkışması yaşamanıza rağmen bu testi önermemeleri tuhaf biraz açıkcası....nöroloji enstitülerinin belirledikleri tanı koymada kullanılan zorunlu ve kesin prosedürleri çiğniyorlar...aynen doktorunuza iletiniz lütfen!

bir değil bir çok doktora gittiğim halde böyle bir test isteyen olmadı. en kısa zamanda yaptıracağım bu testi ve sonuç hakkında bilgi vereceğim.

aynı testi ben de yaptırdım,sonuç bekliyorum...1 aya yakın sürüyor sonucun gelmesi,aklınızda bulunsun...

tanerbudak

Acıbadem/Kozyatagı da bana 15 gün demişti...4 haftada çıktı test sonucu,,,iki gün önce aradılar,test sonucunuz çıktı,gelin elden teslim alın diye,,,Ben Bursa'da yaşıyorum,Cuma günü İstanbul'a gidip elden teslim alıcam sonucu....doğrusu korkmuyor değilim:(,,, ama bu testi de yaptırmam illa gerekiyordu...Bldiğim kadarı ile Boğaziçi Üni de 4 haftada teslim ediyor,,forumda okumuştum...bir de açıkcası ben 800 küsür öderken size 400 fiyat vermeleri tuhaf geldi,,,bu test son derece komplike ve zor aşamalardan geçirilerek yapılan zaman alıcı bir test....(aşamalarını bir yüksek lisans tezinde okudum) bu kadar fiyat farkı olması sizce tuhaf değil mi,,,,güvenilir bir merkeze yaptırmanızı tavsiye ederim,,,3 e 5 e bakmayın....baştan savma bir analiz çalışması olmasın...

Üst Alt