Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hastalardan su aralar ses yukselticiler yuzunden cok sikayet gelmeye basladigindan sosyal paylasim sitelerinde boyle birsey yapmayi dusunduk.siz isitme cihazi kullanan hastalarin dusunceleri ne olur?
Geçin bunları..Piyasada işitme cihazı adı altında satılanlar ne kadar faydalıysa bunlar da o kadar zararlı..Bunların hepsi aynı hepsi ses yükseltiyor...Birinin sesini programla ayarlıyorlar diğerini kullanıcı manuel yapıyor..
3 bin 5 bin tl verip isitme cihazı (!) alanlar sanki konuşmaları anlayıp ayırt ediyormuş gibi...Pahalı cihazları takanların kayıpları hiç ilerlemiyormuş gibi....
Bunlar sadece normal kulağı olanlara zarar verebilir..
Cihaz satıcıları fiyatlarda indirim yaparlarsa kimse manuel ayarlama yapan analog cihazlarla uğraşmaz herhalde..
Sanki işitme cihazların faydası çokta bunlara kaldık, işitme cihazı da bir işe yaramıyor oda ses artıyor sadece boş boş şeyler bunlar işitme cihazına 3000 TL verdik ses artıyor bi işe yaradığı yok çöp, bu cihazlarda 100-200 TL yine ses artıyor, işitme cihazından farkı neymiş?
Isitme cihazı da kullanmayı tavsiye etmem benim raporda 67 DB yazar
Ama iyi duyarım telefon konuşmalarını İyi duyuyorum insan uzakta konuştuğu zaman iyi duymam da fazla yüksek değil de normal yüksek sesle konuşup da iyi anlarım
işitme cihazı takmam
Çünkü alıştığı zaman artıs verebilir yani Temel'le Sağır olabilir
3 bin tl verip cihaz almis olabilirisiniz ama deneyerek mi aldiniz yoksa sadece fiyati iyi cihazda iyi olur diyemi aldiniz. Marka modelini yazarsaniz yardimci olmaya calisirim izmirde yonlendirebilirim cihaziniza ayar yapilmasi icin az ucretler degil cunku
Siz suan duydugunuz sesleri duyuyorsunuz ve duydugunuzu zannediyorsunuz emin olun kacirdiginiz cok ses vardir. 67 dB az bibrakam degil cunku mesela evde camasir makinesi calisirken salonda evdekilerin hepsi duyuyodur siz duymuyorsunuzdur ha bu cok onemli mi degil. Ama ince frekans bu sefer isitme haritasina baktiginizda tiz harfleri kacirdiginizida gorursunuz suan sikinti yasamiyorum diyorsunuz muhtemelen yaptiginiz iş geregi falan aktif calisiyorsunuzdur bundan dolayi speech iyi cikiyordur
Durup dururken ses yükselticilerine karşı kampanya başlatmak pek anlamlı değil. Şikayet sadece ses yükseltici kullananlardan gelmiyor ki.. İşitme cihazı kullananlar da hep şikayet ediyor. Bütün işitme cihazlarını çöpe mi atalım?
Yaptığımız bir çalışmada, cihaz kullanan 145 kişiden sadece 12'sinin cihazlarının uygun olduğunu gördük. Ses yükseltici kullananların durumu da pek farklı değildir muhtemelen.
Gaza gelip her şeyi çöpe atarsak ortalıkta ne televizyon kalır ne de radyo. Cep telefonları bile çöpe gider. Hepsinde ses yükseltici kullanılıyor çünkü!
Diğer işitme cihazlarınında bunlardan hiçbir farkı yok.. Bugüne kadar 4 farklı marka işitme cihazı kullandım hiçbir faydasını göremedim..
Sesi duyuyorsun fakat ne dediklerini anlamıyorsun.. O zaman işitme cihazı kullanmanın ne anlamı kalıyor anlayamadıktan sonra ?? Ses var fakat görüntü yok misali.. Bu yüzden işitme cihazı kullanmayı bıraktım..
Ben tek kulakla yaşıyorum sol kulağım komple iptal.. Diğeri ise %50 duyuyor.. Cihaz takmıyorum evet zorlanıyorum duymakta ama cihaz taktığımda da birşey farketmiyor.. Cihaz üreticileri buna bir çözüm getirmeli..
Bende aldığıma bin pişman oldum. Cihaz almak isteyen arkadaşlara tavsiyem o kadar yüksek ücretler ödeyip sakın bu cihazları almasınlar. İnanın verdiğiniz paraya değmiyor.
hah iste bikac kisi ses yukselticiyi overmis gibisine bi baslik
zaten dudak okuyorum zaten konusmayi anlamaktan cok su nalet cinlamalara biraz faydasi oluyor zatende odyocu koltugundan nefret ediyorum zatende butcemi asan cihaz paralarina icim gidiyor
en iyisi bu ses yukselticiler kac db ye kadar ses verebiliyor eger 95 db ye kadar duyurabiliyorsa bende bunlardan edinip isitme merkezlerinden ayagimi keseyim en iyisi
arkadaşlar duymayan kulağa cihaz ne fayda .. bizim beyinden algılama ilitişimz azaldığı için malesef cihazda tam performans vermez.hepimiz biliyoruz sesler geliyor ama anlamıyoruz işte olayın koptuğu nokta bu .işitme değerleri ilerlemeyen %50 kayıp olan birisi zamanında cihazını alıp taktıysa cihazdan tam verim alır kanatımca.kimimiz cihazı takmakta erteledik kimiz tedavi olmakta geç kaldık işitmemiz ilerledikçe anlama algımız günden güne kayboldu sonra cihazlara ver yansın diyoruz.Orta-ileri seviyeli işitmede dereceli kayıplarda cihazdan beklentimiz biraz daha ince hışırtıları duymak sesin nerden geldiğini algılamak bıraz dudak birazda cihaz payı vererek duyabilmek. fazlasını beklemek hayal kırıklığı olur .tabi bu araada cihaza istediğiniz kadar para verin odyocu arkadaş o cihazı ayarlayamadıktan sonra hepsi nafile . saygılar
Konu başlığında ses yükselticilerin tinnitus (çınlama) yol açtığı yazılmış.Kesinlikle katılıyorum.Bir süre kullandığım siemens orion m2 ses yükselticisi ben de çınlamaya neden olmuştu.Her tür ses yükselticiden pahalı-ucuz uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.