Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sese Duyarlılık ve Saldırganlık..?

alperaltun

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
7
Ben seslere aşırı duyarlıyım. Örneğin; bir çocuk çığlık attığı zaman, bağırdığı zaman, insanlar birbirleriyle tartıştığı zaman aşırı derecede rahatsız oluyorum. Mesela, televizyondaki tartışma programlarında insanlar birbirleriyle tartışıyorlar ya işte ben o sesleri duymamak için ellerimle kulaklarımı kapatarak televizyonun olduğu ortamdan uzaklaşıyorum. Yüksek sesle tartışan bir insan görünce ona saldırasım geliyor. Halbuki ben normalde aşırı sessiz ve içine kapanık biriyim. İlköğretim çağlarındayken sık sık akran zorbalığına maruz kalırdım sessiz olduğum için. Fakat iş bu ses olayına gelince içime şeytan giriyor sanki o an. Aranızda benim gibi böyle bir durumu olan var mı acaba, varsa hastalık tanınız nedir?

Freud saldırganlığı, kendi üstünde görmek istemediği ölümü karşıya yansıtması olarak açıklıyor. Zaten yansıtma ego savunmasını bildiğim kadarıyla Freud buluyor. Ancak mevlana Freuddan 700 yıl öncesinde "iki köle" hikayesinde yansıtmayı anlatmış.

Zeki gençlerin yaptığı en iyi 7 şey adlı kitapta öfkeleniyorsanız bunun altında korku, utanma veya incinme vardır. Bunu fark ederseniz öfkeniz geçer diyor.

Beyhan budak öfke patlamasıyla ilgili kova örneğini veriyor. Bazısınınki geç bazısının erken dolar. Dolduğunda öfke patlaması olur. Rahatsız olduğunuZ durumları uygun bir dille ifade eder susmazsanız kova dolmaz diyor.

Sese karşı duyarlılık kardeşimde de var. Yüksek ses, tekrarlayan ses, ağız şapırdatma sesi vs duyunca kendini tutamıyor sinirleniyor. Psikiyatri uzmanı prozac kullandırdı

Sese duyarlılık bencede uzun senelerdir var Tek cözümü aralıkla elma sirkesi suyla karıştırıp genişleme kulağa döküp bekletmek çok rahatlatıyor temizliyor ben senelerdir uyguluyorum hiçbir yan etki sakıncası olmadı ev sirkesi yada yüzde yüz sirke ile geçmiş olsun herkese

Bende de ses hassasiyeti var . Ama benimki antipsikotiklerden dolayı oluyor yan etkilerinde hiperakuzi diye geçiyor sizinki de hiperakuzi olabilir. Antipsikotik kullanıyor musunuz?

ben çocuk çığlıltıları duyuyorum midemde yanma oluşuyor kapının zili çalıyor ailem kimse gelmedi kapı çalınmadı diyor dün aileme saldırdım

Bende olan sıkıntı beyler bilmiyorum sizdeede oluyormu evde iken sokaktan gecen insanlar oluyor elbet lakin belli sure oldugu icin sorun olmuyor ama ozellikle binada çığlık sesi tiz ses krize sokuyor sinirden onceden yoktu bu kadar ama baktigimda epilepsi dediler

Üst Alt