Selam
İşe yarar ve yurtdışında bircok engellinin kullandığını gördüğüm için forumda bahsedeyim istedim.
Google Home bir akıllı hoparlör. Hoparlör büyüklüğüne göre 3 farklı fiyatı ve türü var fakat yazılım olarak hepsi aynı.
Internete bağlı olduğu ortamda ona seslendiginizde uyanıp, kabiliyeti dahilinde size asistanlik yapıyor.
Ürün tek başına cok güçlü degil. Alarm kurar takvim de not alir, sorulara wikipediadan cevap okur, spotifyden muzik calar hava durumu söyler vs
Fakat eve akıllı cihazlar alırsanız onlarla uyumlu çalışır ve gercekten engelli bir bireye yardımcı olmaya başlar
Akıllı tv yi kontrol eder. Sadace kablo yayinini degil youtube ve Netflixide.
Akıllı ampul ile aydınlatma kontrol eder, akilli prizlede sanirim vantilatör kahve makinasi gibi seyleri kontrol ediyor.
Akıllı Klima ve bazı küçük büyük beyaz esyalara komut verebiliyor.
Bunun gibi şeyler işte.
Bircok inceleme videosundan tam neler yapabiliyor bakabilirsiniz.
3 olumsuz yanı
Türkçe dil henuz yok. İngilizce komut veriliyor.
Sesli telefon aramalari turkiyede henüz yok.
Uber ve yemek cagirma gibi alışverişlerde türkiye desteklemiyor ki uber bizde kendisi yok
Türkiye satışı mini modeli 250- 300 lira civarı. Amazonda tabiki bunun yarı fiyatı..
Akıllı ev olusturmak ise tabiki pahalli.
Fakat tv niz eski de olsa internete baglanabiliyosa chromecast ile google homela calisiyor.
Klimalar yine araci bi kızılötesi cihazla iş görüyor.
Akıllı ampuller cok pahalli ama akilli priz ile prizli aydinlatmanin ac kapasi kontrol edilebilir...
Gerçekten engeli yüksek arkadaşlar belki degerlendirir diye bahsetmek istedim.
İşe yarar ve yurtdışında bircok engellinin kullandığını gördüğüm için forumda bahsedeyim istedim.
Google Home bir akıllı hoparlör. Hoparlör büyüklüğüne göre 3 farklı fiyatı ve türü var fakat yazılım olarak hepsi aynı.
Internete bağlı olduğu ortamda ona seslendiginizde uyanıp, kabiliyeti dahilinde size asistanlik yapıyor.
Ürün tek başına cok güçlü degil. Alarm kurar takvim de not alir, sorulara wikipediadan cevap okur, spotifyden muzik calar hava durumu söyler vs
Fakat eve akıllı cihazlar alırsanız onlarla uyumlu çalışır ve gercekten engelli bir bireye yardımcı olmaya başlar
Akıllı tv yi kontrol eder. Sadace kablo yayinini degil youtube ve Netflixide.
Akıllı ampul ile aydınlatma kontrol eder, akilli prizlede sanirim vantilatör kahve makinasi gibi seyleri kontrol ediyor.
Akıllı Klima ve bazı küçük büyük beyaz esyalara komut verebiliyor.
Bunun gibi şeyler işte.
Bircok inceleme videosundan tam neler yapabiliyor bakabilirsiniz.
3 olumsuz yanı
Türkçe dil henuz yok. İngilizce komut veriliyor.
Sesli telefon aramalari turkiyede henüz yok.
Uber ve yemek cagirma gibi alışverişlerde türkiye desteklemiyor ki uber bizde kendisi yok
Türkiye satışı mini modeli 250- 300 lira civarı. Amazonda tabiki bunun yarı fiyatı..
Akıllı ev olusturmak ise tabiki pahalli.
Fakat tv niz eski de olsa internete baglanabiliyosa chromecast ile google homela calisiyor.
Klimalar yine araci bi kızılötesi cihazla iş görüyor.
Akıllı ampuller cok pahalli ama akilli priz ile prizli aydinlatmanin ac kapasi kontrol edilebilir...
Gerçekten engeli yüksek arkadaşlar belki degerlendirir diye bahsetmek istedim.
Son düzenleme: