Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sessiz Hayatlar..Sesli Yaşamlar.. [O an]

nihalalver

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ben 4 yaşımda menenjit geçirmişim bu hastalıkdan ne olduysa ailem bilemedi..O aralar bende ateş, ishal gibi hastalıklar vardı.. Babamlar beni o gün doktora götürmüşler bir iğne oldum ama sebebi iğneden mi menenjitenmi anlayamadan kulaklarımda işitme kaybı oldu .Ama ailem benim iyileşirken ilk başda birşey anlayamadı... Çok hareketli kendimden bir yaş küçük kardeşim olunca böyle bir ortamda olsak da insan geç farkediyor... babam bana nihal derken bile öylesine gülerek bakardım çevreme...
Taki sevdiğim bir çizgi film izlemek için televizyonun sesini duymak için sesini sonuna kadar açıp kulağıma dayayınca bizimkiler şok bir eda ile bana bakıyorlardı. Ve ben o gün babama duymuyorum diye o küçüçük yüreğimle haykırmışım...
Hemen apar topar hasteneye gittiğimiz gibi herkes gibi hastane hastane dolaştık ve sonunda bana doktorlar işitme cihazı taktılar...Ve ilk defa bir cihaz takılma heyecanı ailemin yaşaması tarifsiz bir duygu... Cihaz takıldığında babam bana beni duyuyor musun dediğinde şaşkın bakışlar arasında ben... deyip sonra herkesin bakışlar içinde bu benim sesim dedim... baba bak benim sesim çıkıyor diye gülmüşüm.. Tabi bizimkiler sevinçden ağlarken ben gülerek birşeyler mırıldanıyorum...k endi kendime konuşuyormuşum...
O gün çok mutlu olmuştum...Ve hayatımdan halimden çok memnum...
Şu anda 2 yaşımda kızım benim durumumu anlıyor.Cihazı çıkardığım zamanda bana hiç ses etmez aksine kapı veya telefon çaldığı zaman bile bana yardımcı oluyor.bazende duyamamadığımda bile beni uyarıyor...Hayat çok güzel...Kusursuz birşey yoktur ancak herşey uyumlu olduğu kadar güzel olur...Sevgiyle ve mutluluk içinde yaşamanız ve kocaman yüreğinizi sevgi ile ısıtmanızı dilerim..

Hikayenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Kızınızla size mutlu bir ömür diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

Geçmiş olsun nihal hanım. Bende 8 yaşında menenjit geçirip kulaklarımı kaybettim. Aynı şeyleri yaşadım. Şu anda bende cihaz kullanıyorum. Her şeye rağmen hayat "katlanınca " güzel.
Ailenizle mutlu bir hayat diliyorum. Kızınızı tebrik ediyorum. :eek:

evet nihal kucuk cocuklar cok akilli sip diye anliyorlar her seyi afacanlar:)
benim kucuk yeenimde 2 yasinda erkenden tisini filan soyledi :) kardesim bakicisi izinli olundugunda bana birakir sevimli yegenimi zevkle bakarim
ilk zamanlarda tuvaleti gelince birki eliyle durter sonrada elime yapisip tuvaletin kapisina gotururdu buna cok sasardim :)bu cocuk benim iyi duymadigimi nasil farkediyor diye
artik teyze teyze diye her seyi soyluyor sevimli afacan yegenim

hepinize çok teşekkür ederim...Rabbim kimseye taşıyamacak yük vermesin...hayat kısa ne de olsa ama küçük birşeyden kendimize ve sevdiklerimize mutlu etmek elimizde! (gülümsemek ve güldürmek bile yeter)Yeterki içimizden isteyelim...Bu konuda ilerlemek lazım...hayat bize yaşayarak öğretiyor...Çok kırıldım ama bense kırmamaya çalışıyorum...Hepinize aile boyu mutluluklar ve huzurlu günler diliyorum...

bu rahatsızlığın en kötü yanı bu işte hiç bir ağrı sızı olmadığı için anlaşılmıyo.anlaşıldığı zamanda iş işten geçmiş oluyor. Her acı çektiğimizde sevmiyorum desekte hayat aslında çok güzel.ailenizle ömür boyu mutluluklar : )

Çok geçmiş olsun.
Allah bağışlasın,tebrik ediyorum hem kızınızı hem sizi :)

teşekkür ederim kelebek ve kalbiselim...Allah hepinizden razı olsun...

Sizede geçmiş olsun koray bey...Bu rahatsızlık aslında şikayet değil kolay bilinmediği için duyarlı olmak gerekir..Çevremizdekilere bu durumları paylaşalım ve destek olalım...Düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Üst Alt