Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sevdiğimin ailesi engelliyim diye ya vermezse...

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Damdan dusenın halınden damdan dusen anlarmiş...Konuyu paylasmak ıstedim,Dusuncelerı7nızı,fıkırlerınızı almak ıstedim...
2008 ylında unıversıtede ogrencı ıken,gecırdıgım trafık kazası sonucu Belden asagı,omurilik zedelenmesi sonucu geri kalan hayatıma tekerlekli sandalyede devaaM Etmekteyım,Hamd olsun durumumdan sıkayetci,isyankar degilim...
3 senedir tanıstıgımız ve birbirimizi gercekten sevdiğim biri var,Allah razı olsun bana katlanııyor :) allahın ıznı ıle ciddi dusunuyruz Son zamanlarda,konuyu ilgili kişilere acmayı konustuk,Kız arkadasım ailesinin kesinlikle kabul etmez diye korkuyr.Soyluyemıyr,Durum boyle iken ne yapabilirz bilmiyruz...Siz ne önerrsnız.?

Kız annelerinin hayallerini süsleyen damat adayı olmadığın kesin.. Aşka fazla bel bağlamayın. Aşkların evlilikle sorunsuz devam etmesi için gerekli olan şartlar var. Paran var mı paran?..:) Hadi var diyelim, "nasıl geçinecekler?" sorusunun cevabı "cepte" hazır o zaman..:) Yeter mi, yetmeeeez!

En önemlisi;
Kaç yaşında bu kız? Farkında mı nasıl bir hikayenin içinde olduğunun, senin iyileşemeyeceğinin, evliliğin öyle flörtteki gibi kalmayacağının..? Şimdi özlem var aranızda, gizem var, hasret var, yasaklar var dibine kadar çekici bir aşk.. Hele birde aileler hayır dedimi tamam artık, bol acılı aşk. En babasından yani aşkların..:)

Ya sonra..?

Bu zamanda "aman efendim herşey Allah'tan, madem gençler sevmiş birbirlerini, bizde aileleri olarak el tutarız, yuvalarını kurarız, verdik gitti kızımızı sakat oğlunuza" demezler! Sakat gelin adayınıda güle oynaya istemeye gitmezler! Yani bu aşamada yaşayacaklarınız belli, sizi geri çevirecek ailesi, vermicekler kızlarını.. Her hikayede olduğu gibi tek bir seçenek kalacak size, kaçırcan kızı..:)

Ama ya sonraaa? :rolleyes:

İyi düşünün taşının, kim ne desin başka. Binlerce hikaye var böyle. İlk değilsiniz, son da değilsiniz. Umut verici şeyler mi duymak istiyorsun? Hayelperest olmada ne yaparsan yap..:) Sonra çooook vurursunuz kafanızı duvarlara..

Bacıbey;

Böyle konulara cevap yazmam ama bu nasıl bir düşünce biçimi. Üstteki yorumu yazan arkadaş herhalde hiç aşk yaşamamış. Kız arkadaşının sana katlanması gibi bir durum yok. Sağlıklı her insan bir engelli adayıdır. Bunun farkında olan Allahtan geldiğine inanan insanlar zaten evlenilecek insandır. Dünya üzerinde bir sürü sağlıklı insan eşine şiddet uyguluyor, parasını kumarda yiyor... Mühim olan insanlık. Sen kalbini bozmadıktan sonra aşk bitse de sevginiz hep sabit kalacaktır.

Hangi devirde yaşıyoruz?
Onlar çok eskide kaldı. Ailesi vermesse diye bişeymi kaldı. Kız kime isterse varır.
Alamazsanda üzülme senden iyisini bulamaz... Ayakları çalışanlarla evli olupda 3 ayda boşananlarla dolu etrafff.

21. asırda evlilik, zordur zor; çünkü insanların beklentileri doruk noktasında. dikkatli olmak lazım... bi de en önemlisi evlenmenin ilk nedeni olan olayı, tarafların kendi hisselerine düşen kısımlarını fevkalade yapmaları gerekmektedir ki bu işi yapan iki kişi bir ömür boyu aç baksınlar birbirlerine.

ben özürlü olarak eşim engelsiz hicbırseyu dusunmedım ailesi ne der dıye gıttık ıstedık aldık 2008 evlendık 2,5 yasında bır kızım var ılk basta sulalesınde fıs fıs konusanlar sımdı benımle muhabbet etmek ıcın yalvarıyor bızede gel dıye kendın ol rahat ol kasma hıcbır sey olmaz kaynanam rahmetlı ben gelıyorum derken delırırdı en sevdıgım yemekler cocuk gıbı severdı sen kızımı mutlu et benım hakkım varsa helal olsun derdı kayınbabam uzerıme tıtrıyor adamlık saglıklı olmakla olmuyor herkese soyluyorum adamlık şahsiyettir şahsiyetınden ödün verme sakın...

Merhaba Aşık arkadaşım :))
diger arkadaşların gibi bende kendi fikrimi sölemek isterim..... ben engelli biriyim polio sekeli ha sadece aksamanınndışında çok bişeyim yok açıkcası ama işte aması var .... üniversite döneminde sevdigim kişi engelsiz hatta biçok genç kızın benim olsa dedigi biriydi . Birbirimizi öle sevdik ama ailesi istemedi neden istesin ki sonuçta gelini saglam olması varken engelli birini olmadı ayırdılar her şekli deneyip. Geçelim onu Ben şimdi 11 yıllık evliyim eşim engelsiz ve iki çocugum var eşim hiç bi zamn bana hissetirmedi Allah razı olsun . Ama ailesi her defasında başıma kaktı emin olun .
Kısaca ; karşındaki insana güveniyosan ve onla ömrünü güzel geçecegine inanıyorsan sagı solu boşver siz bir yürek olduktan sonra herkes alışırrr herkes onay vericek :p isteyerek olmazsa zorla onaylıcak ... Allah aşkınıza zeval vermesin ;)

Aile rızası, anne-baba duası mutlaka önemlidir bu süreçte. Ancak illede ailenin rızası olacak diye de bir kaide yok. Sonuçta sizin mutluluğunuz ve sizin kararınız önemli. Makul bir dille aktarıldığı taktirde ailenin rızası olmasa bile verilen kararlara saygı eşliğinde olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. Art niyetli bir yetkişkin olmadıkları taktirde anlayışla ve saygıyla karşılayacaklarını umuyorum...
Değinmek istediğim bir diğer nokta ise olumlu atmosfer. Kararınızı açıklama esnasında bu olumlu atmosferi karartacak, bozacak; aile kavgası, aile dalaşı, söz dalaşları vs davranışlardan bulunmaktan kaçının. Evlilik karnavalının tadıdır, tuzudur aileler. Kalpler kırıldığı taktirde telafisi zor uzun bir sürece girilecektir.
Son olarak Leyla uğruna dağları delen mecnunları, mecnun uğruna hüseyinleri elinin tersiyle iten leylaları düşünecek olursak; aile büyük bir engel değil evliliğinizde. Bu korku yersiz korku.
Allah yardımcınız olsun. :)

evlenmek istediğin bayan kararlı ise hiç korkmanıza gerek yok ilk başlarda kızın ailesi seni yadırgayabilir ama daha sonra kızlarının mutlu olduğunu gördüğü zaman hiç bir sorun olmuyor önemli olan bayan arkadaşınızın söylemlerden kulaklarını tıkaması başkaları ailesi tarafından sizi dışlayıp etkilenmemesi gerekiyor bende tkerlekli sandalyede yaşıyorum kayınvaldem benide istememişti 2 senelik evliyiz eşim sağlıklı diğer damatlarından çok beni arar hatırımı sorar sağolsun selamlar

Evlilik konusunda

ARKADAŞIM BENCE;kız arkadaşını tanımam ama sonu hüsran olur derim çünkü evlendikten sonra bir takım gerçeklerle yüzyüze kalan eşin bunalabilir yada sen eziklik yaşayabilirsin benim kanımca davul dengi dengine.. ben engelliyim eşimde engelli o sandalyede ben topallıyorum engelleri aşıyoruz ama bilmeyen halden anlamaz yinede sen bilirsin

hakikatler acitir
kiz engelli degil erkek engelliyse bi sekilde evlenebilirsiniz ama ikinizinde coook olgun olmaniz lazim :( insanlardan soylediklerinden etkilenen bi tipse salla sevdiysen olmedinya o olmasa baskasi evlenipte bi suru uzuntuyle yasamak hayat degil dertsiz basina dert alma bence koo gittigi yere kadar sevgini yasa gerisi viz gelir bikinca birak gitsin sevilmeden evlilik cekilmez pismanlik faqyda etmez

mesela ben wcye gidemiyorum. ihtiyacım olduğunda annem bez seriyo sonra kaldırıyo
anne bile olsa tiksinebilirken o kız wc ihtiyacında, banyo yapmanda ki zorlukları biiliyo mu peki
bence evlenmeden gelsn bi kaç gün baksın sana. buna banyo ve bez yapmada dahil
ok derse evlen yoo derse de hiç üzülme
ben engelli olmadan önce karşıma engelli biri çıksydı ve gerçekten sevseydm evlenirdm
ama beni maddi güvenceye almalı maaşın var mı yeter mi
bak beni buhalle kimsee gelip almaz
kadın katlanırda erkekler nankördür bakmazlar:p

eğer karşı çıkan bir taraf varsa bu evliliğe vardır muhakkak bir bildikleri de, geri dur.. herkes kendi evladını tanır çünkü deli mi, veli mi .. çünkü evlilikle, arkadaşlık/nişanlılık süreci asla bir değil.. yaptığın/yapacağın iyi/kötü herşeyin ama herşeyin başına kakılacağından da emin ol.. karşı tarafın ailesine/tarafına da asla güvenme çünkü onlar karşı tarafın.. ve en başında karşı çıkmışlarsa bu evliliğe, emin ol ki evliliğe giden yolda da evlilik sürecinde de her zaman maddi/manevi yalnız olacaksınız.. en küçük bir sıkıntıda suçlu hep sen olacaksın çünkü istenmeyen sensin.. evliliğinde çok ciddi sorunlar yaşasan da (örneğin maddi manevi şiddet) asla asla asla o karşı çıkan ana(!) baba(!) seni aileni korumaya kalkmayacak.

tek şansınız sorun kız tarafında, kızlarının mutlu olduğunu görürlerse yelkenler suya iner (tabi mutlu olursanız)..

anlıyrum,demek enögelli biri illa engelli kendi dengiine görre biri ile evleneöbilir diyrsunuzöö

Bu kadar yazşmadan sonuç bunu mu anladın :confused: ne diyeyeim illa engelliyle engelli evlenicek diye bişey yok ama şunu unutma evlilik hayat boyu bişey kız gerçekten karekteri bütünse seni ömür boyu sevicek ve taşıcak biriyse evlen.... aldırma kimseye ama kızla evlenicem diyede etrafdakileri kırıp dökme... bigün kız yarı yolsa bırakırsa etrafına baktıgında kimseyi göremeyebilirsin ....

Her insanın bir çizgisi olsun derim ben bu engelli ya da engelsiz fark etmez..Yorum yapanlar olayı kendilerine göre yorumluyor kimi yaşadığı hayal kırıklığını yansıtmış kimi kendi gözünden görmüş geleceği ama hiçbiri seni bağlamaz bağlayamaz çünkü senin yaşamın kimseyle aynı değil parmak izi gibidir yaşantılar asla bir birine uymaz..Bazılarının hayal kırıklığı ve deneyimi senin mutluluğun olur belki önemli olan yaşayıp görmekte cesaretli ol eğer gerçek sevgi varsa arada..

sen her şeye rağmen şansını dene .olmadı al gaçır bitsin.aman ha kızın yaşı kurtarıyorsa gaçır.yoksa kafan ahrır.

her anne baba her zaman evlatlarına en iyisi en sağlıklısını layık görür bu çok normal.belki bizlere engelli olmasaydık bakış açımız o şekil olacaktı.Gercekten zor durum sizin ve kız arkadaşınızın bulunduğu durum:(bence ciddiyseniz bu bilememezlik işkencesini çekmek yerine biran evvel ailelere durumu anlatın. çekilir gibi şey değildir şu beni kabul ederler mi etmemezler mi işkencesi...

Allah yardımcınız olsun...

besalti20;
Adres ver gelelim. kızı alıp kaçalım.
Ama İftardan sonra. amcam teravihdeyken o iş tamam :)

Üst Alt