Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sevgilimin annesi paranoid şizofren hastası. Genetik bir yanı olabilir mi?

Prm.ktpkrd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bir ay sonra annesinin rahatsızlığından bahsetti. Henüz ciddi bir yola girmedik ama sevgilimle güzel bir gelecek kurmayı istiyorum.
Annesinin rahatsızlığı ve bu rahatsızlığın genetik aktarımı beni hem şimdisi hem de gelecek nesiller açısından düşündürüyor.

Bu konuda bana fikir vermek, bilgilendirmek isteyen birileri varsa memnuniyetle dinlerim.

kişilik bozukluklarından sadece biridir. bu tür hastalar kuşkucu, alıngan, kuruntulu ve saldırgan kişilerdir. çevresinden gelecek olan tutum ve davranışlardan bir kötülük geleceği kuşkusu ile aşırı dikkatli, tetikte ve savunucudurlar. kendilerini daima haklı ve üstün görürler. başarısızlıklarını ve kusurlarını başkalarını eleştirerek ve haksız bularak akla uygun hale getirmek en tipik özellikleridir.
genetik olarak yada çocuklarınız böyle olacak diye bir terim yoktur tıpta . tıpta kesinlik yoktur. herşey Allah'ın vergisi...

Evleneceğin kız akıllı mı annesini hasta olduğunu biliyor annesi senin hakkında yeterli bir temele dayanmaksızın senin KIZINI sömürdüğünden , aldattığından ya da kendisine zarar verdiğinden kuşkulanıp böyle bir şey ilerde lafı olursa sevgilin kimin tarafı tutar bu tür konu çok önemli annesi hasta sonuçta bu tür sevimsiz olaylar olabilir bunlar önceliğin olsun .çocuk acısında problem yok rahat olun. sevgilin dediğim gibi olgun ve akıllı ise sıkıntı yoktur sizin annesine yapabileceğiniz en büyük iyilik gülümsemeniz ve şefkatle yaklaşmanızdır..

bende paranoid şizofreni hastasıyım ve bana dedemden miras kaldı.
atlayarak ilerliyor.
yani sevgilinizde yoksa çocuklarınız olursa ilerde onlarda görülme ihtimali yüksek.

benim ailemde yok sülalemde de yok şizofreni hastası benimki genetik değil

Şizofreni genetik yatkınlığı olan bir hastalık. illa görüştüğünüz kişide ya da ileri de çocuklarda olacak diye kanaatimiz olamaz. Ailesini kardeşlerini, annesini tanıma aşamasında kendiniz sorularınıza yanıtınızı bulabilirsiniz. Çünkü ilerde aile bağlarından dolayı sosyal sorunlar yaşayabilirsiniz. Sevgiliniz bu durumu saklayabilirdi de.

Sevgilim bu konuda bilinçli, klinikte tedavi olması konusunda ailesinin büyük çabaları olmuş.
Benim ailem de bu durumu anlayışla karşılayabilir (yakın akrabalar).
İlerde çocuğum böyle bir hastalıkla karşı karşıya kalırsa diye bir korku oluyor ister istemez düşününce.

Peki erken teşhis etme imkanın oldu mu? Veya hayatını ne kadar etkiliyor?
Araştırdığım kadarıyla bu konuda bilinçli ve tedbirli olabilirsek ilerde oldu ki çocuğunuzda böyle bir problem yaşadık önüne geçmemiz mümkün mü? mmmy1983

Diyelim ki ilerde şizofren oldu bırakacak mısın ? Eğer bırakacaksan hiç evlenme.

Demir60

İlerde şizofren olursa tedaviye başlarız beraber. Ben sağlıkçıyım zaten bu konuda en iyi şekilde destek olurum.
Fark etmek çok önemli işte 🤔 bir de şu an çok normal ruh hali mesela ama dikkatimi çeken bir hareketi var. Elini kokluyor arada bir neden diye sordum fark etmedim dedi. Buluttan ben mi kapıyorum yoksa bu anormal bir davranış mı bilmiyorum.

Öğrendiğimden beri çevredeki örneklere bakıyorum aynı durumda olup evlenip çocuk yapanlar var ve mutlular yani. Çocukları sağlıklı ve zeki gayet.

Prm.ktpkrd

erken teşhis imkanı zor şizofreni kadınlarda ve erkeklerde yirmili yaşlara doğru başlayabilir. sinsice ilerler ve belli bir yerden sonra hastalık tam anlamıyla kişiyi etkileyebilir.

soy çekimi bir çok hastalıkta var. bu gün bakıyoruz nörolojik hastalıklardan demans gibi alzheimer gibi bir çok hastalıkta genetik faktörler etkili.
bunları bilipte çocuk yapmamak yanlış bence.

sizin ve benim durumum da karşılıklı oturup konuşmak gerekiyor.
bende paranoid şizpfrenim ve 15 yıldır bu hastalığın getirdikleri ve götürdükleri ile uğraşıyorum(negatif belirtiler ve pozitif belirtiler)
35 yaşındayım. bir oğlum var henüz 4 aylık.
zamanın ve kaderin ne getireceği belli değil. oğlumda olmaz torunum da olur.
bilemezsin. hiç soy bağı olmadan da şizofren olan çok insan var.

bunu şöyle düşün bir gen var ve bu gen hastalıklı. belli çevresel faktörler onu uyarana kadar o uyku halinde.
ama stres gibi ölüm gibi ayrılık gibi çok sert uyaranlar gelip kişiyi etkilemeye başladımı işte o zaman o gen uyarılıyor ve hastalık ortaya çıkıyor.

yani herşey gen değil soy değil.
çevresel faktörler de etkili.
ilerde doğacak çocuk, çocuklarımız genden dolayı değil alkol ve uyuşturucu kullanımından dolayı şizo olabilirler.

son söz. korkunun ecele faydası yok. seviyorsanız , aşıksanız sonuna kadar gidin. hastalık sizi korkutmasın. yarın bir gün sizin de bir hastalık geçirmeyeceğinizin bir garantisi yok . yatalak bile olabiliyor sağlıklı insanlar.

o yüzden korkmayın . ona destek olun. şizofreni çok ağır bir hastalıktır. ama üstesinden gelinebilir.

koşulsuz sevgi önemli dostum hastalığı yada annesinin hastalığından ötürü sevgini yarıda mı bırakacaksın ? sen/yada annen öyle olsaydı o bırakmalı mıydı? sevmek lazım önünü görmeden düşe kalka patır kütür zaten öleceğiz bari sevdiğimiz yanımıza kar kalsın.

@mmmy1983
Teşekkür ederim :) söyledikleriniz doğru. Sizin hayatınızı ne derece etkiledi peki? Benim sevgilimin annesi şizofren babasında bildiğim kadarıyla öyle bir durum yok sevgilim 25 yaşında, 30 a kadar riskli ondan sonra ihtimal daha çok düşüyormuş sanırım bu doğru mu?

Altuntaş
:)) Doğru söylüyorsun, bu sorun olmasa başka bir şey çıkacak hayat kimseye altın tepside sunulmuyor.

@Prm.ktpkrd

hayatınızı çok derinden etkiliyor. öyle otuzda biter diye bir şey yok. ancak güzel tedavi olur ilaçları aksatmazsa alevlenme olmuyor.
sönmüş vaziyette bir kaç negatif belirtiyle yaşamak zorunda kalıyorsun.

bu hastalık beynin kimyasıyla alakalı bir hastalık. benim bildiğim ve doktorumdan öğrendiğim 50 li yaşlardan sonra hastalık sönmüş hale geçiyor yani alevlenme olmuyor.

bunun nedeni de beyin de ki bizi hasta eden bir çok fazla salgılanan kimyasal artık normale dönüyor.
örnk dopamin. mesela sana şöyle bir şey söyleyim ben hastayım ve bende dopamin hormonu fazla.

50 lerden sonra azalacak ve belki de ilaca ihtiyacım kalmayacak . ama hastalığın karakterize olmuş negatif belirtileri yine benimle olacak.
sadece sanrılar hezeyanlar ve halisunasyonlar olmayacak.

Üst Alt