Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sevk alarak diş hastanesine gidince işe gelmediğim gerekçesiyle işten çıkarıldım!?

murat32

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben işyerinden sevk alarak diş hastanesine gittim 4 gün gecen hafta işe izinsiz gelmediğinden dolayı beni 25/2 g maddesinden iş sözleşmemin fest edildiği söylendi bunu yapmaya hakları varmı

murat32

Kesinlikle yok !!

Hemen vakit kaybetmeden iş mahkemesine başvurup işe iade davası açmalısın .

İşverenin seni işten atabilmesi için ilk önce üç defa sözlü uyarması ve en az üç tane de yazılı tutanak düzenlemesi gerekir .

Ve kovmadan 1 ay önce haber vermesi gerekir .

Madem ki sana karşı bu kadar acımasız davranmışlar , haklarını yedirme o zalimlere .

merhaba, hakları yok tabiki, haksız fesih söz konusudur. doğmuş tüm işçilik hak ve alacaklarınızı süresinde yasal yollara başvurarak istemelisiniz.

İşyeriniz sizi devamsızlıktan işten çıkarmadan önce ikamet adresinize noterden ihtarname göndermesi gerekirdi.

İhtarnameyle devamsızlığınız nedenini açıklamanız ve belgelemeniz için size süre vermeliydi.

Anlattığınız kadarıyla size ihtarname gönderilmemiş.

Vakit geçirmeden Arabuluculuğa başvurarak;

Eğer Kıdeminiz 6 aydan fazla ise İşyerinizin personel sayısı(varsa tüm şubeleriyle birlikte)30'un altındaysa Kötü Niyet Tazminatı+İhbar Tazminatı 1 yıldan fazla çalışıyorsanız Kıdem Tazminatı Talep edebilirsiniz.

Eğer Kıdeminiz 6 Aydan Fazla ise İşyerinizin personel sayısı(varsa tüm şubeleriyle birlikte)30'un üstündeyse İşe İade talebinde bulununuz.

İşveren sizinle arabuluculukta uzalaşmazsa İş Hukukunda Deneyimli, sizden Makul ücret talep edecek bir Avukatla Dava yoluna gidiniz..

Üst Alt