Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sevk olmadan vergi indirimi raporu alabilir miyim?

Casher

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
iyi aksamlar.
Simdi benim sorum ben vergi indirimden yararlanip emekli olmak istiyorum yanliz hastaneye saglik kuruluna gittim bana ssk dan sevk kagidi alin dediler ogle basvuru yapabilirsiniz.
Saglik raporu icin ssk mudurlugune gittim onlar pirim gunun fazla dediler vergi dairesi baskanligina gidin ordan saglik kuruluna sevk etsinler erken yaslilik emekliyi olursunuz dediler.

Okudugum konularda direk rapor cikarsaniz. Daha iyi olur diyorlar ama. Ssk sevk islemini vergi daire baskanligindan sevk yapilsin dedi

sizce ben heyet girmek icin nasil bir yol cizmem lazim. Sevk kagidi olmadan isleme baslamiyorlar. Kendim. Rapor nasil cikaririm yardimci olurmusunuz

bir işyerinde çalısarak ve o işyerinden orda çalıştığınıza dair belge alarak işverenin baglı bulundugu vergi dairesine başvuracaksınız onlarda sizi hastaneye sevk edecek ve vergi indirimi alacaksınız

Simdi ben yarin gidecem vergi daire baskanligina. Calistigima dair belgeyi goturecem. Ordan beni tedavi gorduyum hastaneye mi sevk edecek.

aynen oyle ancak tedavi gördügünüz hastane olur mu bilemem

Çalıştığınız yerin sizi yönlendirmesi gerekiyor. Firmanız hangi vergi dairesine bağlı ise oraya başvurmalısınız.( ek olarak vesikalık foto da gerekiyordu diye anımsıyorum ama siz yine de telefon ile istenilen belgeleri sorun.)

Kişisel başvuru ile de rapor çıkartılabiliyor. Hastane neden sizden sevk istemiş anlamadım. Ben sevksiz heyete başvurdum. Raporumu aldım maliyeye verdim. Ankarada onayda şuan.
Sevkli giderseniz raporu size vermezler.vergi dairesine gönderirler. Bilginize...

İSTANBUL AVRUPA YAKASINDA İSENİZ İSTANBUL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HAS. OSMANİYE POLİKLİNİĞİNE GİDİN. BEN ORADAN ALDIM.

Beni stanbul cerrahpasa tip fakultesi hastanesimde. Zamanimda tedavi gordum. Testis kanseriydim. Metasztaz yapmisti omur ilik mide ve karaciger sicramisti. Testis alindi kematerapi gordum. Suanda siddetli varikosel var midemde. Sonradan. Gaztirin unser. Vede. Yara olustu. Ilac kullamoyorum. Pisiyatri doktorumda. Sakinleatirici. Anti depresyon ilavlarim var kullaniyorum. Sizve yuzde kac rapor alirim. Kanseri atlattim

Geçirdiğiniz birçok ağır rahatsızlık var. Bunların bütün tahlil teşhis tedavi belgelerini alın.pazar-salı-perşembe akşamları saat tam 20.00 de ist.eğit.araş.hastanesi osmaniye polikliniği heyet randevu lingi açılıyor.oradan hızlı davranarak ertesi güne heyet randevusu alın.sabah 8 de gidin.öğleye kadar 8-9 poliklinik gezeceksiniz. Muayeneleri olun.aynı gün öğleden sonra 13.30 da heyet toplanıyor.10 gün sonra raporunuzu veriyorlar.%40 olan sınırı aşarsınız diye düşünüyorum. Ancak son söz doktorların tabiiki de.

Iyi aksamlar baktim bugun doluyda haftaya. Daha hizli davranacam. Bu hastanede oranlari yuksek veriyorlar mi cerrahpasa. Da biraz rapor verirken ugrastiriyorlar gibi hissettim bu gun. 6 ayda bir kontrollerim vardi oda bugundu sonuclarim temiz cikti. Doktora dedim. Heyette. Saglik kurulundan rapor almak isyiyorum dedim bize ust yazi getireceksiniz dedi. Hastaligin gecti dedi yanliz skk sitesinden verilen oranlara gore. Kotu huylu Metasttaz yapmis. Kanser hastalarin. Tedaviye olumlu cevap veren. Tomurlerde. Kemateratipi goren duzelen. Tomurlere ek % 20 ilave rapor verilir diyor. Testis alindiginda tek testis. %10. Kisirlik olusursa %10. Hastalik sonrasi pisikoji bozuklugu nedeniyle ilac kullaniyorum anti depresyon. Tek kaldigimda. Darlanma. Bunun gibi korku haplesi oluyor sizce pisiyatri den de kac rapor alirim. Tesekkurler

O psikiyatri doktorunun insafına bağlı. Bence eğer oranınız %40 ı aşarsa psikiyatriyi katmayın.katarsanız raporu ve vergi indirimini süreli verirler. Eğer aşamıyorsanız psikiyatri ile yükseltirsiniz. Sakatlık oran cetveline göre doğru hesaplayın. Osmaniyedeki doktorlar cetvelde neyse aynısını yazıyorlar. Balthazard yöntemine göre hesaplayın.

abı ıstanbul egıtım arastırma hastanesı osmanıye polinıklerı samatya nın ordakı mı randevu aldıgımda samatya nın ordakıne mı gıdecem yokse osmanıye polınılerıne mı ben asya tarafından maltepeden dogru gelecem nasıl gıderım oraya

bakırköy osmaniyeye gideceksin.heyet orada toplanıyor. samatyada heyet yok.

ozgurmeric74

Merhaba Özgür bey,

Hastaneden aldığınız raporu vergi dairesine verirken yanında yaplan tetkiklerin , testlerin sonuçlarını da veriyor musunuz? Yoksa sadece rapor yeterli oluyor mu?

Ben de bir ikilem yaşıyorum, acaba vergi dairesinden sevk alıp mı gideyim hastaneye yoksa sizin gibi ilk önce hastaneden raporumu alıp sonra vergi dairesine mi başvurmam avantajlı olur?

Bu konuda deneyimlerinizden yola çıkarak tavsiyede bulunursanız sevinirim.

Teşekkürler,

Erdoğan

Erdogan Er

Çalışmakta olduğum yerden defterdarlığa, oradan da hastaneye sevk almıştım. Tetkikler vs. asılları bende kaldı. Vergi dairesi raporu istiyor. Ama onu da zaten re'sen gönderiyorlar. İşyerinize de bir örneği gelecektir.

Çok nadir olarak bazen tetkikleri isteyebilir. Ama bu çok müstesna haller içindir.

ozgurmeric74

Kişisel başvurularda vergi dairesi sıkıntı yapmıyor. Fakat sgk Problem çıkarıyor aynı durumdan ben ve benzer arkadaşlar halen beklemedeyiz.

Erdogan Er

Erdoğan kardeşim yukarıda @hozgul arkadaşımızın dediği yoldan giderek hareket etseniz daha sağlıklı olur,yani defterdarlık kanalı ile hastaneye sevk alarak,

Çünki @timanidis arkadaşımızın ve @Hmyr80 arkadaşımızın başına bu yüzden olmadık şeyler geldi.

Aslına bakarsanız onlar haklı ama sgk'bu,milleti emekli etmemek için kafasından yeni yeni,dayanağı ve desteği olmayan kararlar veriyor.
Neyse kardeşim,bunları bir yana. bırakıp tekrar senin konuna dönecek olursak,

Öncelikle deftterdarlıktan hastaneye sevk alın.

Hastanede mutlaka ve mutlaka muayene ve tahlil sonuçlarınızı elden tek tek toplayıp,sağlık kuruluna kendiniz evrakları toplu halde teslim edin,

Evraklarınızı teslim etmeden elinizde bir nüsha bulunması amaçlı fotokopisini çekin.

Hastane muhtemelen rapor sonuçlarınızı size vermeye bilir,kendisi defterdarlığa gönderir.

Ve sonuç size defterdarlıktan gelir.

Şayet,olaki raporunuzu defterdarlığa vermeniz için size verirseler,işlemlerin daha hızlı yürümesi açısından,elinizdeki tahlil ve muayenelerinizle ilgili evrakların bir nüshasını yine toplu halde raporunuzla birlikte verin.

Bunu söylememin nedeni,defterdarlığın olası talebi dahilindeki tahlil vs,sonuçlarınızı hastaneden isteme ihtimalinin olması,ve bizimde o ihtimali iortadan kaldırarak zaman kazanmamız.

Umarım herşey dilediğin gibi olur.

Tekrar geçmiş olsun.

timanidis
Çok teşekkür ederim timandis, eksik olma.

Mehmet005
Mehmet bey, çok teşekkür ederim ayrıntılı yanıtınız için, zahmet edip detaylı anlatmışsınız. Eksik olmayın.

Benim bir avantajım olacak, en azından ben öyle düşünüyorum, çalıştığım üniversitenin Tıp Fakültesinin hastanesinden alacağım raporu. Bunun bana bir takım kolaylıklar sağlayacağına inanıyorum. İnşaallah öyle olur.

Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim.

Erdoğan :)

Erdogan Er

merhaba

vergi dairesi sevkli giderseniz raporu size vermezler.direk vergi dairesine gönderirler. Ben kişisel başvuru yapıp aldım. Sonrada vergi dairesine verdim.sorun çıkmadı. Ancak ankara maliye hastalıklarımla alakalı testleri istedi.ben tekrar yolladım. Buda 2-3 ay sürdü. Vergi dairesine alırlarsa eğer tetkik ve tahlillerinizide verin.

ozgurmeric74

Merhaba Özgür bey,

Yanıtınız için teşekkür ederim. Buradan Mehmet beyin uyarısını dikkate alıp, yaklaşık 1 saat kadar önce, İstanbul Vatan caddesi üzerindeki İVDB'da başvurumu yapıp, hastane sevkimi aldım. Kendi çalıştığım üniversiteye bağlı olan Tıp Fakültesi Hastanesine sevk yaptırdığım için gün içersinde işlerimi aksatmadan muaye ve tetkiklerimi yaptıracağımı umuyorum.

Bu arada IVDB'daki memur günde yaklaşık 200 civarında başvuru aldıklarını ve Ankara'dan cevabın gelmesinin artık 5,5 - 6 ay kadar sürdüğünü söyledi. Şok oldum. Başvurularda inanılmaz artış varmış memurun söylediğine göre.

Bu arada, sevk kağıdının üstüne koyu karakterlerle raporun kesinlikle hastaya verilmemesi ve beraberinde tetkik vesairelerin de gönderilmesi yazılmış.

Hayırlısı bakalım,

Sağlıcakla kalın,

Erdoğan

Ankarada bu sekilde değil ben

Size şöyle yardimci olayım ilk önce işyerinden ise giriş bildirgesi ve işyerinde çalıştığına dair imzalı kaşeli dilekçe alıyorsun hangi ildeysen oranın vergi dairesine vergi indirimine başvuru yosun onlar seni hastaneye sevk ediyorlar sana hangi hastane diye sorarlar tabi bu hastane hakem heyeti olan hastane olmasi lazim

Form doldurtüp işlemi tamamliyorlar ondan sonra bütün iş sende hastanenin sağlık kurulu bölümü kayıt yeri vardır kayıtlı yaptırıp işlemlere başlıyorsun girmek istediğin bölümlere kontrolü yaptırıp evrakları teslim edip sana söyledikleri günde heyete giriyorsun tabi

burda genelde sadece hastayı görüp bir kaç soru sorup gönderiyorlar şu gün gelip raporunu alın diyorlar bu rapor eğer %40 üzeri çıkarsa Size verip 5 tane fotokopi isteyip aslı gibidir kaşesi yapıp aslıyla birlikte Size veriyorlar benim gittiğim hastane bana raporu verdiği tarihte bir nüshası nida vergi dairesine yolluyor ve burda işlemler başlıyor rapor ordada kurula giriyor onaylanır işyerine gönderiliyor

bu işlemleri tc numarasıyla vergi indirimi takip yazıp takip edebilirsin tabi bu işlemler bitmeden işten ayrılma bu bir tavsiyedir

Erdogan Er

merhaba

memur abartmış biraz 5,5 ay sürmüyor.raporunuz çıkınca hastane önce vatan cad.vergi dairesine gönderiyor onlarda maliyeye. maliyede 20-25 günde sonuçlanıyor. toplamda 3 ay sürmez bile. ben 12 haziranda 2.sevki aldım istanbul vergi dairesi 29/07 de maliyeye gönderdi. şuan kurulda maliyede cuma günü sonuçlanır diye düşünüyorum.evrakların gelmesi bayram tatilinden dolayı eylül aynın sonu gibi olur.

Merhaba Özgür bey,

Bakın işte bu güzel haber. Dediğim gibi acelem olmasa da 5-6 ay beklemek bende ciddi strese sebeb olurdu :)

Sağlıcakla kalın

Vergi dairesine 2 ay önce başvurdum ama halen sonuçlanmadı?!

Iyi aksamlar ben %86 raporluyum vergi indirimi icin 21.09.2017 vergi daire baskanligina. Basvuruda bulundum maliye rapor 23.10.2017 ilasmis sorgulama yaptigimda. Rapor. Bakanliga gonderildi. Cevap bekleniyor diyir. Ne zaman sonuclanir acaba bilgisi olan varmi. Baya bir sure gecti maliye bakamligini ariyirum 10 sonra arayin hep diyorlar. Yardimci olursaniz sevinirim

Merhaba

bence ankaradan sonuçlanmıştır. çünkü ankara 20-25 günde sonuçlandırıyor.ama istanbul vergi dairesinin yoğunluğundan eviss te görünmesi 1,5 ay sürüyor.

Ben ankara ile görüşmem neticesinde benim rapor 23 ağustos ta onaylanıp istanbula gönderilmişti.

Tebligatın gelmesi ve eviss te görünmesi 06 ekimde oldu.yani istanbulda 45 gün bekledi.

Bu arada evisste göründüğü anda e tebligat ile işyerinize geliyor.

ozgurmeric74 sürekli engelli raporumu bu ay içerisinde yeni aldım. P.tesi işe başlıyorum, iş yerinden aldığım belge ve engelli raporumla doğrudan vergi dairesine gitsem sıkıntı olur mu? Kardiyoloji muayene ettikten sonra tanı ve açıklamasını içeren bir kağıt vermişti maalesef o kağıdın fotokopisini çektirmeyi unuttum ve heyete verdim. Vergi indirimine başvuru yaparken sıkıntı olur mu?

kylexz

hayır problem olmaz. Raporunuz elinizdeyse sadece raporunuz ve işyerinden alacağınız bir dilekçe ile kendiniz başvurabilirsiniz. şayet ankara maliye sözkonusu hastalıklarınız ile ilgili tahlil test gibi sonuçları görmek isterse bunu bir yazı ile vergi dairesine bildirir. Onlarda sizi tekrar hastaneye sevk eder.hastane ek evrakları size vermeyip direk vergi dairesine yollar.

sizin yapacağınız sadece başvuru yapmak ve eviss ten evrak takibi.

@ozgurmeric74 Son olarak erken emeklilikte vergi indiriminin faydası var mı? Vergi indirimi 2008 öncesi sigortalılar için isteniyormuş benim 2011 olduğu için vergi indirimi almam doğru mu? Emeklilikte SGK tekrar hastaneye sevk edip engelli raporunun yeniletilmesini istiyormuş. Vergi indirimi alsak tekrar hastaneye sevk etmeden emekli etme durumları var mı? Bazı arkadaşlar vergi indirimi ve ellerinde bulunan engelli raporlarıyla tekrar sevk edilmeden emekli olduklarını yazmışlar. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

sizin ilk sigorta girişiniz 2011 yılı olduğundan emeklilik için şart gerektirmiyor. şayet alırsanız oranınıza göre bir miktar ücret maaşınıza ekstradan yansır.

sizin vergi indirimine ihtiyacınız olmayacağından emekli olmak için ileride sizi malülen emeklilikte olduğu gibi tekrar hastaneye sevk edebilirler.

ilerdei kanunlarda bir değişiklik olur mu? bilinmez. ama şuan erken emekli olmak için vergi indirim şartı var. (2008 yılı önce sigortalılar için)

maliye 2013 yılı öncesi raporları kabul etmiyor. çünkü sakatlık oran cetveli 2013 yılında değişti.

doğrudur.bende engelli raporum ve vergi indirimimle tekrar sevk edilmeden emekli oldum.

@ozgurmeric74 size ne kadar teşekkür etsem az. Aklımdaki tüm soru işaretlerini giderdiniz. Çok teşekkür ederim.

Üst Alt