Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Seyahat Kartları ile TCDD ücretsiz mi?

huzeyfeself

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba. 4 Martta yürürlüğe giren yasayla şehirlerarası demiryolu ulaşımında eskisi gibi %50 indirim mi uygulanıyor yoksa ücretsiz mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Ben konyada yaşıyorum burada biletleri hep %50 indirimle satıyorlar

uygulamaya girmeyen bölgeler var. orda görevlilere yeni yasa çıktığını ve ücretsiz olduğunu bildirin....

bir daha ki sefere denerim ama yapacaklarını sanmıyorum. Çünkü genelde itiraz ediyorlar bize öyle bir yazı gelmedi gibisinden

gelmemiş olabilir. o yüzden zaten bazı yerlerde bu uygulama girilmedi. yazı ulaşmamıştır. yada ulaştı kaybetmişlerdir. sen gele itiraz et olmadı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı şikayet et...

huzeyfe bende konyada yaşıyorum bak ücretsiz bileti alabilmek için tcdd garından alman gerekiyor sen gidip başka bir acenteden alırsan onlar ücretsiz veremiyor zaten bilgin olsun peki şunu soruyum ayda enfazla kaç kere kullanabiliyoruz bu hakkımızı

ben 1 ay içerisinde gidiş dönüşlü 4 gidiş 4 dönüş

sınırlama yok aynı zamanda hızlı trenle birlikte kara tren şehirler arası oda ücretsiz

Arkadaşlar ben gittim bedava aldım. bilet duruyor isteyene resmini atarım..

koy bakalım resmini arkadaşım ankara gar sordum ben %50 indirimli diyor ücretsiz vermiyor

telefonla rezarvasyon yapmadıkları gibi internettede bilet alamıyorsun engelli olarak
ve acente şubu kesinlikle ücretsiz bilet vermiyor sadece gar ve TCDD kendi satış noktası
ben sincandan alıyorum sincandaki tren garından

AMA ÖNEMLİ NOT ENGELLİYİM DEMEKLE VERİLMİYOR
İLLA BAKANLIK KARTI ŞART
DİĞERLERİ KABUL GÖRMÜYOR

hızlı tren dediğiniz yüksek hızlı tren mi ? kara tren var hızlı tren var yüksek hızlı tren var?

yüksek hızlı trende kara trende
YANİ TÜM TRENLER ÜÇRETSİZ ENGELLİLERE

YALNIZ BAŞBAKANLIK EGELLİ KARTINIZ DA OLAÇAK

O olmadan olmaz tabiki turan ben engelliyim demek ile olmaz ki o kartın amacı raporunu sürekli yanında taşımana gerek kalmasın diye var ????

Seyahat kartı mı almamız gerekiyor bunun için yoksa aile ve sosyal pol. bakanlığının verdiği kart yeterli mi ?

Bundan sonra öyle yaparım. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Bu sorunun cevabını öğrenebildinizmi

Konu ile ilgili TCDD kaynaklarında iki ifade bulabildim.

Birincisi:
Kaynak TCDD TAŞIMACILIK

[SIZE=3]ENGELSİZ ULAŞIM VE İLETİŞİM [/SIZE]

[FONT=Roboto]Ülkemizde yaklaşık 10 milyon engelli vatandaşımız bulunuyor. Bakanlığımızın öncülüğünde “[/FONT][FONT=Roboto]Engelsiz Ulaşım ve İletişim[/FONT][FONT=Roboto]” çalışmaları ile tüm ulaşım sistemlerinin engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yapılandırılması yönünde önemli adımlar atıldı.[/FONT][FONT=Roboto]TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü olarak gerek engelli personelimizin gerekse engelli yolcularımızın ulaşım haklarını en iyi şekilde kullanmaları yönünde gerekli özeni ve dikkati gösteriyoruz. [/FONT][FONT=Roboto]Bu bağlamda, engellilere hizmet standartlarını belirlemek üzere “ [/FONT][FONT=Roboto]Engelli Komisyonu[/FONT][FONT=Roboto]” kurduk. [/FONT][FONT=Roboto]Yüksek hızlı trenlerimiz başta olmak üzere tüm trenlerimizde engelli vatandaşlarımızın en iyi şekilde seyahat etmeleri yönünde gerek fiziki gerekse hizmet kalitesi açısından gerekli tedbirleri alıyoruz[/FONT][FONT=Roboto].
[/FONT]

[SIZE=4]Engelli yolcularımızın bekleme yapmadan bilet almaları için müsait garlarda bir gişeyi onlara ayırdık. İşitme engelli yolcularımızın iletişimlerini sağlamak üzere 444 82 33 çağrı merkezi üzerinden görüntülü görüşme hizmeti başlattık; toplam 76 personelimize â€œİşaret Dili Eğitimi” verdik.
[/SIZE]
[FONT=Roboto]
Bunların yanı sıra, YHT setlerinde engelli yolcularımız için tekerlekli sandalye yeri ve iki koltuk tahsis edilirken, diğer trenlerimizde de vagona iniş-biniş düzenekleri, oturma yerleri buna göre dizayn edildi. Gerek yeni alınacak gerekse mevcut araçlarımızın engelli yolcularımızın erişimine uygun olması yönünde çalışmalar yapıyoruz.
[/FONT]
[FONT=Roboto][SIZE=5]
Yine, ücretsiz veya indirimli seyahat kartları yönetmeliği gereğince: özür oranı yüzde 40 ve üzeri olan engelli yolcunun sadece kendisi, özür oranı yüzde 50 ve üzerinde olan ağır engelli yolcunun kendisi ve beraberindeki bir refakatçisi, ücretsiz olarak seyahat etme imkanına sahip bulunuyor.
[/SIZE]Özetle TCDD Taşımacılık ailesi olarak engelli vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere üstümüze düşen görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.3 Aralık Dünya Engelliler Gününün, kuruluşumuzdaki, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
Veysi KURTTCDD Taşımacılık AŞGenel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı​
[/FONT]

İkincisi de TCDD Yolcu Hakları kısmında yer alan şu ifade

http://www.tcddtasimacilik.gov.tr/uploads/1507106571-yolcu_haklar.pdf

[FONT=-webkit-standard][FONT='inherit']3.4. E[/FONT][FONT='inherit']NGELLİ VE HAREKET KABİLİYETİ KISITLI YOLCULARIN YARDIM[/FONT][FONT='inherit']TALEP HAKKI[/FONT]
[FONT='inherit']Yolcunun eğer bir engeli varsa veya hareketi kısıtlı ise (yaşlı vb.) TCDD Taşımacılık A.Ş.’den durumu ile ilgili yardım talep edebilir.[/FONT]
[FONT='inherit']Bu konuda çoğu gar ve istasyonda Altyapı işletmecisi olan TCDD tarafından kolaylaştırıcı tedbirler alınmıştır. [/FONT][FONT='inherit']Bu kapsamda hizmet verilen gar, istasyon ve trenler[/FONT][FONT='inherit']ayrıca [/FONT][FONT='inherit']TCDD ve [/FONT][FONT='inherit']TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından ayrıca ilan edilir. Bu yardımlardan dolayı yolcudan herhangi bir ücret talep [/FONT][FONT='inherit']edilmez.[/FONT]
[FONT='inherit']TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından bu yolcular için çoğu istasyon [/FONT][FONT='inherit']ve trenlerde fiziki[/FONT][FONT='inherit']düzenlemeler[/FONT][FONT='inherit']de [/FONT][FONT='inherit']yapılmıştır. Bu düzenlemelerin amacı yolcuların ve varsa refakatçilerinin trenlere kolayca ulaşabilmesidir. [/FONT][FONT='inherit']Bununla beraber b[/FONT][FONT='inherit']azı gar, istasyon ve[/FONT][FONT='inherit']t[/FONT][FONT='inherit']renlere engelli veya hareketi kısıtlı yolcuların kabulleri [/FONT][FONT='inherit']ile ilgili hizmetler,[/FONT][FONT='inherit']düzenlemeler bitirilinceye kadar verilemeyecektir. Yolcular[/FONT][FONT='inherit'], yolculuk talebini[/FONT][FONT='inherit']yapmadan önce yolculuğa başlayacağı ve bitireceği istasyonlarla [/FONT][FONT='inherit']yolculuk [/FONT][FONT='inherit']edeceği[/FONT][FONT='inherit']trenlerde kendi [/FONT][FONT='inherit']durumu ile ilgili hizmet verilip verilemediğini kontrol [/FONT][FONT='inherit']etmelidir. Bu[/FONT][FONT='inherit']bilgiler danışma kanallarından kolaylıkla öğrenilir.[/FONT]
[FONT='inherit']Bilet satın alınma aşamasında engelli veya hareketi kısıtlı yolcular[/FONT][FONT='inherit'], [/FONT][FONT='inherit']yardım ihtiyacını[/FONT][FONT='inherit']durumuna uygun olarak belirtmelidir.[/FONT][FONT='inherit']Yardım ihtiyacı talebi TCDD Taşımacılık A.Ş. bilet satış [/FONT][FONT='inherit']sistem[/FONT][FONT='inherit']inden ve çağrı merkezinden yapılabilir.[/FONT]
[FONT='inherit']Engelli veya hareketi kısıtlı yolcuların yolculuğun başlamasından 30 dakika önce gar[/FONT][FONT='inherit']veya istasyonlara gelerek [/FONT][FONT='inherit']anlık yardım için ilgililerle irtibata geçmesi g[/FONT][FONT='inherit']erekmektedir. Bu[/FONT][FONT='inherit']amaçla istasyon ve garlarda uygun yerlere TCDD tarafından çağrı (yardım)[/FONT][FONT='inherit']butonu [/FONT][FONT='inherit']konulmuştur.[/FONT]
[FONT='inherit']Eğer engelli kişinin engeli ile ilgili bir donanımla yolculuk yapması [/FONT][FONT='inherit']zorunlu ise [/FONT][FONT='inherit']donanım TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından belirlenen ölçüler [/FONT][FONT='inherit']dahilinde ise trene [/FONT][FONT='inherit']yüklenir. Yükleme veya indirme sırasında donanım hasar görürse hasar miktarı kısmen [/FONT][FONT='inherit']veya tamamen [/FONT][FONT='inherit']TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından karşılanır.[/FONT]
[FONT='inherit']Görme engellilerin rehber köpeği ağızlığı ve gerekli sağlık belgeleri olmak koşulu ile [/FONT][FONT='inherit']yolcu [/FONT][FONT='inherit']yanında ücretsiz taşınır.[/FONT]

[/FONT]

Bu sorunun cevabını öğrenebildinizmi
[FONT=Georgia]Aile ve sosyal pol. bakanlığının verdiği kart yeterli.
İnternetten bilet almak isterseniz herhangi bir gara e mail adresiniz ve kimliğinizin fotokopisiyle müracat edin.Sizin kartınıza barkod yapıştıracaklar.Şifrenizi verecekler.
[/FONT]

Seyahat için

vilanjik

Teşekkür ederim.Birde Benim ikamet Bayrampaşa'da yani İstanbul Avrupa yakası burada Sirkeci deki Gar'dan bu işlemi yapabiliyormuyuz(internetten bilet alabilmek için) ve Ankara ya seyahat için bilet alabilirmiyim ,yoksa Pendik deki Gar'danmı işlem yapmalıyım.Son olarakda biletleri yüzdelik indirim ileme yoksa tamamen ücretsiz mi, pazartesi günü gitmeyi düşünüyorum aynı gün işlem yapabiliyormuyuz yoksa erken mi gitmeliyim Teşekkür ederim.. Mustafa ÜNAL

Herkes bişi yazmış engel kartınla gara git kartını gösterince kartın arkasına bandrol yapıştırcak sana öle biniyon bedava

@hocx
İstediğiniz her istasyondan yaptırabilirsiniz. E mail adresi ve kimlik fotokopisi götürün. Orda size bir form verecekler onu dolduruyorsunuz.5 dakikalık bir işlem.
Hiç bir ücret alınmıyor.Günlük 4 bilet hakkınız var.Hızlı tren ve normal trenlerde geçerli oluyor.
Bilet almak için erken yada geç gitmek önemli değil.Yer bulabilmek önemli.Eğer planınız belliyse 15 gün önceden alın derim.Son günlere bazen bilet kalmıyor.
Engelli kartınızda refakatçi yazıyorsa,refakatçinize de ücretsiz seyahat edebilir.
Her istasyonda yardıma ihtiyaç duyan engelliler için görevli personel vardır.Danışmadan çağırtın.O sizi koltuğunuza kadar bindirir.Hatta ineceğiniz yeri söylerseniz ineceğiniz yerdeki görevli personeli ararlar sizi karşılayıp istasyon dışına kadar çıkarırlar.

Herkes bişi yazmış engel kartınla gara git kartını gösterince kartın arkasına bandrol yapıştırcak sana öle biniyon bedava

O bandrol internetten bilet alabilmen için yapıştırılıyor. Bandrolun alt kısmında yazan numaralarda şifren oluıyor :)
Yok ben istasyondan alırım bileti diyorsan bandrola gerek yok. Trene binerken kimlik kartını göstermen yeterlidir.

Üst Alt