Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Seyehatte nereleri, hangi özelliğinden tavsiye ediyorsunuz?

iremsu

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
mesela adanaya gelen birine nereleri önerirsiniz
bodrumda denize en iyi nerde girilir
mardine gidipte görmeden gelmeyin dediğiniz yer varmı?
çanakkalede bu yenmeden çanakkaleyi gördüm diyemezsiniz

gibi bulunduğunuz bildiğiniz yerleri yazar mısınız

ben yaşadığım yeri tavsiye ederim herkese Balıkesir-Burhaniye hem müthiş doğal güzellikleri var hemde inanılmaz güzel sahili ve denizi var hemde ucuz haa unutmadan Burhaniyenin denizi Mavi Bayraklıdır :)

saol ilker mersine hiç gitmedim.AMA tam istediğim gibi yazmışsın malum yaz geliyor ....

a.bozkurt ören den mi bahsediyoruz? bayılırım cidden ,oralara yakın bir köy var baktığında dağın profili aynı Atatürk ....sanırım teyit edeceksindir.Denizi cidden çok temiz
fakat sizden detay rica edebilirmiyim ?tarihi antik neleri varmı?Zeytin bahçeleri var arkadaşımın orda zeytinyağı fabrikası var.(fabrika dediğime bakma sizde bilirsiniz küçük çaplıdır...:) )ne aklınıza geliyorsa
akçay civarında güre kalıcaları olduğunu biliyorum.Belediye başkanı tanış
annemler için kaplıca organize eder o yüzden fiyatları uygun olur?
ama gerçekte en iyi neresidir?önerilerini bekliyorum.

aman admin bozkrt daha tafsilatli bilgi vemeni rica ediyorum kusadasindan yukari cikmadim ne kadar merak etsemde oren kazdaglari taraflari cok pahali yerler biliyorum gezmek iyi ama ekonokde olmali biz gibileri icin ilker anamurun silifkenin denizini niye es gectin sahanedir oralar

ah süper!shukufe iyi sıkıştır bozkurtla ilkeri?
bende yazıyım dur,
çanakkale;istanbul bursa ve izmire aynı km uzaklıktadır.Balıkesire özel olan höşmerim tatlısı vardır hatta idia eder bizimdir diye ama onun fırınlanmışını tavsiye ederim.süper!(babalıkta en güzeli vardır)cuma pazarı istanbulun ulus ,salı pazarını sollar!sahilde lodos ve golf adı bilinen kordonda işletme vardır.ucuzdur(hemen yanında ordu evi ve cami yanyanadır.:D )

kılıtbahır ve ecabat avrupa yakasında olup kılıtbahır kalesi ve cahıde sultan türbesi bir motor uzaklığındadır.ecaabatsa tarihi gelibolu yarımadasına gitmek isteyenler için kalkan dolmuşların bulunduğu yerdir.
Sizi geçmişe götürür ...çanakkale savaşlarında verilen mücadeleyi adım adım yaşarsınız ve sonra hurafelerle değil kanla kazanılmış bir zafer olduğunu!öğrenmeniz için yeterli bilgilere sahip olursunuz.

disco bar ? valla acıkçası bilmiyorum ama beşyıldız otellerin rufunda güzel dinletiler vardır.Anadolu yakasında truvayı,asosu ziyaret edebilirsiniz iki yetrede garajdan dolmuşlar kalkar.
deniz için anadolu yakası güzelyalı avrupa yakasındada kılıtbahır önerilir.

süreklı rüzgar,denizde dalga insanlarında hoşgörü vardır.İzmirden sonra
chp nın kalesi gibi bilinsede insanlar her görüşe değer verir ama %80
i sosyalisttir.

çanakkalenin içinde çimenlık kalesi bulunur.nusret mayın gemisinin maketinide orda görebilirsiniz.
çarşısı hafif nostaljıktır.Ama baştan söyliyim aynalı çarşı sizi hayal kırıklığına uğratabılır. sebebide
çanakkale turkusu olmamasından kaynaklı olabılı

vallla aklıma gelenler bunlar....
böyle detaylı bılgılerını bıldığım diğer yerlerde var onlarıda yazıyım.
Doğası havası süper!

Shufuke oraların güzelliklerini buradan nasıl anlatayım gidip görmek lazım degil mi.....
Bak sen görmüşsün kelimeler yetermi oraları anlatmaya...

Adana için tarihi yer olarak merkez cami 6 minaresi ve çok güzel mimarisi var. Taş köprü var. Mardine giderseniz darül zafereyen kilisesini mutlak görmenizi isterim. şanlıurfaya giderseniz her tarafı tarih kokar. Balıklı göl, hz ibrahimin dogdugu yer yani dergah, hz eyyubun çile çektigi yer, hz isa nın medilini düştügü kuyu yani ulu camii,harran,hz musanın çobalık yaptıgı tek tek dagları ve burda çok çeşitli bitki ortüsü var, atatürk barajı hangisini yazalım çok yerler var. Tüm türkiye güzel yeterki siz gezmeyi isteyin. Her yerin ayrı bir özelligi var.

Ben istanbul'da doğmuş büyümüş biri olarak deniz girip yüzmek harici, güzel bir tatilin İstanbul'da yaşanabileceğini düşünüyorum. Bende denize girmek istediğim zaman şehir dışında tatile gidiyorum örneğin yıllık iznimi aldığımda birkaç günlüğüne denize girebileceğim bir yerlere gidiyorum ama çoğu iznimi burada İstanbul'da geçiriyorum.

İstanbul'da engellilerin rahatlıkla gidip gezebileceği yerler
1- Miniaturk (Açık Hava Müzesi)
2- Yıldız Parkı (Maçka Köşkü, Kır Kahvesi ve Piknik için ideal)
3- Vapur gezisi, Örneğin Kabataş'tan feribota binip boğaz turu yapmak.
4- Sarıyer-Bebek sahilinde gezinti yapmak, mısırını, çayını, çekirdeğini denizi seyrederek yemek, bol bol deniz havası (temiz hava) almak için ideal.
5- Arnavutköy Sosyal Tesislerinde veya Haliç Sosyal Tesislerinde yemek yemek.
6- Rahmi Koç Müzesi (ve daha birçok müzeyi gezebilirsiniz)
7- Alışveriş Merkezleri çok fazla İstanbul'da ve hemen hemen hepsinde engelli park yerleri bulunuyor. Son açılan alışveriş merkezlerinden Forum İstanbul'da 'Akvaryum' gezilebilir.

Otomobil olunca İstanbul'da gezmek tabi daha keyifli bu anlamda İstanbul'da yaşayanların, ziyarete gelenlerin otomobil ile gezinti yaptığı zaman çok daha keyifli vakit geçireceğini söyleyebilirim. Bu durumda İstanbul'a gelen birinin otomobil kiralaması veya burada bulunan İstanbul'u iyi bilen otomobili olan arkadaşlarıyla gezmesini tavsiye ederim. İstanbul'da yaşadığımız halde hala keşfetmediğimiz birçok güzelliği var. Gizemli bir şehir İstanbul... İstanbul'da benim bahsetmediğim engellinin gezebileceği güzel yerleri bilen arkadaşlar varsa öğrenmek isterim. Ben hale İstanbul keşfindeyim:))

Böylesine önemli ve güzel bir konu başlığı seçtiğiniz için teşekkür ederim.

İstanbul çok

ahhh istanbul
ovguler duzulen herkesin tasi topragi altin medeniyet dedigi anadolunun her yerinden kopup zenginlik hayalleriyle yorgani kabi kacagi yuklenip sefaletin zenginligin kolkola yasandigi eski medeniyetlerin sehri

araba kiralamak diyosun caat valla mahalle aralarinda kaybolmadan gezebilenleri kutlarim ben sehreminide biraz yasamistim inan o cikmaz sokaklar daracik caddeler pazar kurulup saticilardan evine zar zor adim atabilenler araba kullanmak kurt sofor bide uyanik olmak lazim istanbulda
taksime gidip oran gezmek muthis helede o tarihi camileri gezerken insanin manevi dunyasi ,en guzel duygulari tadiyorsunuz
topkapi srayini sakin ihmal etmeyiniz dolmabahce kelimelerle anlatilma

NACİ;
adana mardin şanlı urfa uzaklıkları bırbırıne nekadar?
ve mardin çok merak ediyorum daha detay verebilirmisin?

CATWOMAN;
ben teşekkürederim ...umarım butun iller yazılır..
-anadolu yakasında hidiv kasrı
-anadolu yakasında çamlıca
-anadolu kavağı(sahilde balık ekmek yiğin hem ucuz hemde mısler gibi denız kokusu gitmişken biraz yukarıda kaleyi gene gıderken hz.yuşa hz.ziyaret edebılırsınız

üsküdar sahilinde kız kulesine karşı oturup çay içmenin,çamlıcaya çıkıp tarihi köşkleri ve boğazın o enfes manzarasını seyretmenin,aziz mahmut hüdayi hazretlerinin manevi gücünü hissetmeyi,her nereye giderseniz gidin üsküdarda oturmanın ayrıcalığını hangi yer verebilir:)

bizim memlekete sakın gelmeyin doğayı kirletirsiniz:p

yaz tatiline daha cok var ama 2 yil once gittigimiz dalyan o kadar hosuma gittiki bir daha gitmek nasipolur insallah
ama dalyana gitmek icin vaktiniz bol olmali yurume zorlugu olan arkadaslar icin fazla arabalari olmali
buna ragmen ahalisi oyle kibar halim saygili insanlarki hayran oldum cokta pahali yer degil apartlar tertemiz e apart olunca yemeginizi kendiniz yapip begendiginizi yiyorsunuz oyle turizm yerlerinde bozuk yiyecekler korkusuda olmuyor marketler sarkuteriler kasap hepsi kolay esnaf saygili ve temiz cipura bol tencere tava ocak komple daha ne istersiniz
aksama bolca cipura kizarttinizmi ekmek arasi yapar plajada goturur yemek isini ucuza getirirsiniz
iztuzu plaji cok guzel o kumlar piril piril sapsari oraya kanallarda motorla oyle dinlendirici hos bir yolculuk yapiyorsunuz isterseniz minibuslede gidebilirsiniz denizi cok sakin ama sig
isterseniz turlara katilir cevreyi gezersiniz iztuzu plajinda epey sakat gordum ama hepsi yabancilardi bizim turk engelliler hic gozume carpmadi orda elin yabancilari kesfetmis ama
havasida cok guzel ben cok begendim orayi tavsiye ederim

Iremsu arkadaşıma cevap. Adana şanlıurfa 450 km yani 5 saat urfa mardin arasıda tahmini 500 km ve 5.5 saat.

bende Mezopotamya diyorum görülmesi gereken tarihi eserler var Mardin,Amed, Siirt, Batman,Şırnak...

kayaozesen;

bak şimdi:)eski dostum ne diye dellendin şimdi

Üst Alt