Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Seyrek bayılma ve antisosyal kişilik bozukluğu için verilecek rapor oranı nedir?

ugurates

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm
selam

ben antısosyal kişilik bozuklugundan yuzde 30 epılepsı seyrek bayılmadan da yuzde 20 aldım balhazarda gore tum vucut fonksıyon kayıbı yuzde 44 olarak verıldı ama raporum 1 yıl olarak verıldı

ben bunu sımdı vergı ındırımı ıcın basvursam oranımda tekrar dusme olurmu

lutfen benı bılgılendırırmısınız cok acıl

Antisosyal kişilik bozukluğu için % 30 oran veriliyor. Bayılma hastalığa bağlı bir durumsa ek oran verilmeyecektir.

slm

selam

bıde basvurdugumda oranım dusmus olursa örnek yuzde 30 özurlu maaşım kesılırmı

bıde bu engellı kımlıgını nerden alıyoruz sydv bız vermıyoruz dedı pekı 1 yıl sonra hastaneye gıttıgımde tekrar neolur

lutfen benı bılgılendırırmısınız cok acıl

Rapor oranınız düşerse maaşınız kesilir. Özürlü kimlik kartı alabilmeniz için % 40 veya üzeri oranlı rapor şart. Özürlü kimlik kartı İl veya İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü‘ne başvurarak alınabilir. 1 yıl sonunda sağlık durumunuz tekrar değerlendirilir, rapor oranınız yeniden belirlenir, ya oran düşer ya da yükselir..

Uğurateş, ablam sen eger vergi indirimi için bu raporla başvurursan ve Ankara Sağlık kurulu da diyelim ki rapor oranını düşürürse 2022 aylığına bi şey olmaz. çünkü 2022 aylığı için hastaneden aldığın yüzde 44 oranlı rapor geçerlidir.
Zaten Ankara da rapor oranını düşürmez diye düşünüyorum. Vergi indirimi için sorularını da vergi indirimi formunda ssor demiştim sana ayrıca.
rapor süresi dolmasına yakın yeni rapor alıp vakfa ver ki aylığın durdurulmasın. süre bitiminden on beş gün yirmi gün önce rapor al ve vakfa götür ver.
engelli kimlik kartı için de aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvur.

Üst Alt