Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sezonluk is evde bakım maaşının kesilmesine neden olur mu?

Kenantaner42

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Yuksek maasli Sezonluk is evde bakım maaşının kesilmesine neden olur mu?

Merhabalar ben oturduğum ilçe dışında merkez ile 6 aylık calismaya gideceğim sorum şu verilecek olan maaş 3 buçuk ile 5 milyar arasında değişiyor maaşa bi etkisi kesilmesine ve ceza almama sebeb olur mu ?
Evde sadece 2 kişiyiz annemin bakıcı aylığını alıyorum

Son düzenleme:
Kenantaner42 evde 2 kişisiniz ve evde bakım aylığı alıyorsunuz. anladığım kadarıyla bakıma muhtaç engelli anneniz, bakıcısı da sizsiniz. doğru mu anlamışım?
ayrıca çalışmaya tek başınıza mı gitmeyi düşünüyorsunuz? anneniz nolacak?

öncelikle bu sorularımı cevaplayın, öyle devam edelim.

Evet evde ikisiyiz annem de benimle gelecek fakat is kısa süreli olduğu için komple ev tasimiycaz geçici bi süre kalacaz il merkez de

Kenantaner42 kısa süreli derken 6 aylık diyorsunuz. isterse 3 aylık olsun. evde bakım aylığı baglanırken çalışmıyordunuz. hanenize gelen bakım hizmetleri değerlendirme heyeti de bu şartlarda bakım raporu hazırladı. ama bakıcı olarak çalışmaya başladığınızda heyetin tekrar kararı istenir.
o yüzden çalışmaya başlayınca, evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne çalışmaya başladığınızı, annenizin de yanınızda olduğunu, çalışırken kaldığınız adresi vs tüm bildirimleri yapmanız gerekmektedir. aksi takdirde hakkınızda hukuki işlem yapılır.
siz bildirim yaptıktan sonra durumunuz, bakım hizmeti ve gelir açısından tekrar incelenir. aylığınız inceleme yapılıncaya kadar durdurulabilir.
çalışırken de bakım hizmeti verebileceğinize ikna olurlarsa daha doğrusu heyet, olumlu kanaat bildirirse aylık devam eder. tabi gelirinizin uygun olması şartıyla. ortalama aylık gelire bakılacağından sınırı geçmezsiniz. gelir açısından sorun yok.

NOT: benim tavsiyem çalışmaya başlamadan önce bildirim yapın ve izin alın. hem il müdürlüğünden rehberlik de alırsınız.

Üst Alt