Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGDP ödeyerek çalışmak prim gün sayısında artış sağlar mı?

bestray

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi ile emekli olan birçok arkadaş sgk nın kontrole çağırması ve rahatsızlıkları yeni puanlama sisteminden hesaplanması sonucu emekliliği iptal oluyor sorum şu vergi indiriminden emeklilik hakkı kazanmış biri sgdp pirimi ödeyerek çalışmaya devam ederse toplam ödenmiş pirim gün sayısına yansır mı benim normal emekliliğime 3 yıl var 650 gün pirim eksiğim var sgdp ödeyerek bu 650 günü kapatabilirmiyim

bestray
Emekli olduktan sonra destek pirimi ödeyerek çalışmaya devam edenlerin emekli aylıklarına sonradan düzeltme/ekleme/iyileştirme yapılmaz. Zira emeklilerde, yaşlılık ve malüllük pirimi ödenmez

hozgul

maaş olarak bakmadım olaya vergi indiriminden emekli oldum çalışmaya devam ediyorum normal emekliliğe 650 gün eksiğim var 2 yıl sgdp ödesem bu 650 gün açığı kapatır mı 2 yıl sonra sgk muayeneye çağırıp hastane sen iyileşmişsin derse normal emeklilik hakkı kazanmış olur muyum kısaca sgdp ödenmiş gün olarak yansır mı sgk ya

bestray
Hayır...
Sgdp sadece iş kazası ve meslek hastalıklarını kapsar. Uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenmiyor.

bestray

Emekli olduktan sonra bu 650 gün için yaşlılık ve malüllük pirimi ödenmeyecek. Normal emeklilik için 650 gün eksik kalacak demek oluyor, sanırım!

Üst Alt