Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGDP ödeyerek normal emekli de olunur mu?

ali ceyhan

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim ,Ben 07/01/2011 de %53 rapor oranıyla yaşlılık emeklisi oldum ,Normal emeklilik sürem 2014 te doluyordu ,SGDP ödeyerek yeniden aynı iş yerinde çalışmaya başladım bu şartlarda 2014 te normal emekli olabilirmiyim eğer olabilme imkanı varsa artı ve eksileri neler,cevaplarınız için teşekür ederim.

Emeklilik te 2. bir emeklilik söz konusu değil siz şuan emeklisiniz ve sgdp ödeyerek çalışıyorsunuz. Emekli maaşınıza etki etmesini istiyor iseniz emekliliğinizi iptal ettirip primlerinizin üzerine işletmeniz gerekli..

merhaba ali bey;
sorularına sağlıklı yanıt verilebilmesi için,
d.tarihiniz,
ilk sigortalı çalışmaya başladığınız tarih,
kaç günlük sigorta priminin ödendiği,
emekli olunan kurum, ssk, bağku emek san.
v.b. bi,lgileride vermeniz gerekir.

d.t. 17 11 1966
ilk işe giriş 01 04 1984
ödenen prim 4700 tamamı askari ücret tamamı sgk
emekli olunan kurum sgk .
NORMAL ŞARTLARDA 5225 GÜN VE 48 YAŞ ARANIYOR BENİM 17 11 2014 TE PRİM VE YAŞIM TAMAM OLUYOR.

normal emekli olmak için emekli olarak(sgdp) girişinin çıkışının verilmesi ve daha sonra tekrarardan tüm sigorta kolaranı girişinin yapılması gerekir
not eger daha önceki kazancından şimdiki kazancının düşük olursa eger maasından düşük olur ortalama düşük olacagından

bilgilendirdiğiniz için teşekürler , emekli olana kadar bütün primler askari ücretten yattı ,yine askari ücretten yatacak ,anladığım kadarı ile SGDP ödemek yeterli diil tüm sigorta kol oranı yatması gerekiyor ve dolayısı ile emekli maaşım kesiliyor ,emekli maaşını 3 yıl kestirip tekrar normal emekli olmanın bir anlamı yok,3 yıl maaş almak varken hele hele maaş aynı olacaksa.

Maaşınızda zerre kadar artış olmayacağı kesin,böyle birşeye kalkışmanın hiçbir anlamı yok.
Deseydiniz ki ;şimdiki işyerim hep tavandan yatıracak,ha o zaman 3-5 yılda kayda değer bir değişim söz konusu olurdu,ancak yine asgari ücretten yatacaksa prim gün sayısı 3 yıl sdaha artmış hiiç önemi yok.

HEPİNİZE TEŞEKÜRLER ARKADAŞLAR GAYET İYİ BİLGİ ALDIM ,SGDP ödeyerek işe devam anlaşılan,Tekrar teşekürler.

Üst Alt