Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGDP ödeyip çalışan engelli emeklinin prim gün sayısı artar mı?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
661
Reaksiyonlar
428
%80 vergi indirimi raporum var.
Toplam askerlikle beraber 3061 gün primim var.
3600 prim günle 2018 in 10 ncu Ayında emekli Olacağım nasipse.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA

3600 günle emekli olduktan sonra,
SGDP ödeyip çalışırsam eğer prim sayılarım her ay 30 artarmı?

SGDP ÖDERKEN EĞER VERGI INDIRIMI RAPORUM %45 LERE DÜŞERSE
4400 PRIM GÜN SAYISIYLA EMEKLI OLABILECEĞIM.
O ZAMAN EMEKLI IKEN ÖDEDIĞIM SGDP MI GEÇERLI OLACAKTIR.

AYDINYAVUZ

Hayır, sgdp statüsündeki sigortalılığın yeniden yapılacak emeklilik hesabına bir etkisi olmaz.

Şöylemi yani,
vergi indirimiyle emekli olurken 3600 gün primim varken

emekli olduktan sonra 800 gün SGDP ödeyip
4400 gün prim sayısına ulaşılamaz mı(eğer rapor oranım %45 Lere düşerse)

Ben şunu kastediyorum. Bugün oranım %80 ama bakmışın yarın oran %45 ler seviyesine düşmüş. bu şekilde 3600 günle emekli Olduğum emekliliğim iptal olur diye düşünüyorum ben.

SDGP nin prim gününe etkisi olmaz
3600 günden 1.derece vergi indirimiyle emekli olup daha sonra 3.dereceye düşerse,prim gün sayınız yeterli değilse emekliliğiniz iptal edilir.

3600 günle 1. Derece vergi indirimiyle emekli Olduğum zaman
ileride rapor oranım
3.dereceye düştüğü zaman prim günüm 4400 den az olduğu için
emekliliğim iptal olur.

Tamda benim demek istediğim buydu doğrusu.
Teşekkür ederim earibagi

AYDINYAVUZ

Tabii, emeklilik esnasında bir kontrol muayenesi öngörülmemişse, emekliliğe temel rahatsızlığın hafiflediği de sgk tarafından soruşturulmaz. Bunun aksi çok çok çok çok çok çok istisnadır.

Arkadaşlar aranızda SGDP ödeyip çalışan varmı?
Bu konu hakkında yeterli bilgi almak istiyorum doğrusu?

Ne öğrenmek isyiuon aydın kardeş yaz buraya biliyorsak cevapları z ben mesela calidyom

AYDINYAVUZ

Hocam emekli olduktan sonra çalıştığınız takdirde ödenen SGDP priminin gün sayınıza hiçbir etkisi OLMAZ.
Bu kadar net.

%80 vergi indirimi ile maliyeden vergi muafiyeti yazısı gelmiş ise ve buna göre vergi muafiyetinden faydalanıyorsan prim gün ve yıl şartına göre emekli olursun SGDP pirimi öderken maluliyet oranının düşmesinin bir önemi yok senin vergi dariesinden gelen onaylı raporunun önemli daha sonraki düşük çıkan raporlar sgk bağlanmaz

emekli olup çalışırken raporun nasıl 45 lere düşerki anlamadım sen kalkıp emekli olup çalışırken tekrar sağlık kuruluna girsen bile raporun düşük çıktı diyelim bu sgk yı bağlamazki sgk senin vergi muafiyeti ile aldığın rapora ve derecene bakar ama senin aldığın rapor sürelidir vergi indirimi aldığın süreli ise yeniden sağlık kuruluna girmen gerekir sonuçta oranın düşük çıkması ile emeklilik şartın değişir ben senin ne demek istediğini tam olarak anlamadımki

0312 415 32 17
0312 415 32 18
bu numaradan ankara dakı maliye bakanlığındaki onay aşamasındaki vergi indirimi raporunun sonucunu öğrenebilirsiniz arkadaşlar.

Üst Alt