Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGDP primleri nereden takip edilir?

bulnes

Aktif Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Emekli olduk, SGDP primi ödenerek çalışmaya devam ediyorum.
www.turkiye.gov.tr sitesine girdiğimde hala normal SSK primlerime göre hizmet dökümünü görmekteyim.
Yani emekliliğimi sağlayan dökümleri görmekteyim.
Halbuki 4 aylık SGDP ödenerek yatan primleri de görebilmem lazım ama bir türlü göremiyorum.
Bunu başka bir yerde mi görüyoruz.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

İnternetten bakınca nasıl anlaşılır bilemiyorum. Ama bence en doğrusu sigorta müdürlüğüne gidip sorgulamak...

sgdp gün sayısına eklenmez ancak yatıp yatmadığını kontrol etmek istiyorsanız kurumda çalışıyorsanı zmutemeınızden döküm isteyin özel sektorde çalışıyorsanız muhasebecinizden yada mali müşavirnizdn isteyiniz.

bende yeni emekli oldum SGDP yatıyor ama ne işe yarıyor biliyormusunuz.

Bülent,sanırım nette onları görebileceğimiz bir yer yok,ben de önceleri baktım ama öyle biryer bulamadım.

baglı oldugunuz sgk ilçe müdürlügü özel iş verenler servisinden döküm isteye bilirsiniz çünkü bende aynı sgdp ödemelerimi burdan takip ediyorum ve birçok eksik prim oldugu tespitine vardım sizde bulundugunuz ilçe deki müdürlükten ögrene bilirsiniz bülent bey

arkadaşlar bu sgdp primlerini eksik ödedi yada hiç ödemiyor mesala çalıştıgın şirket bunu sana zararı olurmu yada tamamen işverenemi zararı olur.

iş verene zararı olur bak görsünler ne yapacam o eksik gün göstermelerine

ufuk bey ben wergi indiriminden faydalanıp emekli oldum (% 55 raporla) ..normal emekli olmama 6 yıl kaldı şimdi sgdp adı altında çalışıyorum...866 tl emekli maaşım war..6 yıo sonra normal emekli mi olacam yoksa hep böyle düşük maaşla mı yasayacağız...pirimlerim hep asgari ücret üzerinden yatırılmış...2000 öncesi...69.00.....2315..gün.
..............2008/2010 sonrası 39.00..2206 gün..........2000*2008/10 arası 60.00...2662 gün...toplam 7183 gün.......göstergesi 9475 ....yazıyor bu bilgileri werdim ki normal emekli olabilirsem ne kadar maasım olur......şimdiden tesekkurler...

SGDP primi nedir, ne işe yarar? ve neye etki eder?

Üst Alt