Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK 4 kanallı myoelektronik kol ödemesi yapmaz mı?

bindokuzyüz12

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar bir kaza sonucu sağ elim bilekten ampute oldu şimdi myoelektronik kol taktırmak şistiyorum ancak görüştüğüm medikal firma sgk,nın benim için sadece 2 kanallı eli ödeyebileceğini söyledi birde benim ödememem gereken 1950 euro fiyat çıkardı öğrenmek istediğim sgk 4 kanallıyı karşılamaz mı birde çıkan bu extra fiyat nedir onu anlamadım şimdiden teşekkürler....

my elektronik kol ödemeleri ilk çıkandan sonra fiyatını aşağı çektiler ondan kaynaklı mediklaçilerde farkı yüksek istiyo fark vermeden yapan yerler var tabi ama çoğunluk herkes ottobok alman demezse şayet diğer firma ürünleriyle ücret talep etmeden çoğu yapıyo örnek çin malı ama kesşnlikle uzak durulması gerek bana göre ama diğer Tayland kore onlara bilmedğimden bişey diyemeyeceğim ama çin deyince akla ucuz adi dandik kalitesiz çakma ürün geliyor akla sade benim değil bir çoğumuzun aklına geliyor geçmiş olsun

myo elektronik kol

myo elektronik kolu sgk karşılıyor mu?

4 kanallı myo elektronik kol protezlerine sgk ödeme yapıyormu

merhabalar arkadaşlar.Ben bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışıyorum sol kolum dirsek altından yok ben protez kol taktırmak istiyorum 4 kanallı miyo elektronik kol protezini ödemesi sgk tarafından yapılıyormu bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yorum yazmalarını rica ediyorum.

napcan ki elektronik protezi. taşıyamazsın bana kalırsa yaptırma

bindokuzyüz12;
Öncelikle geçmiş olsun. 4 kanallı myoelektrik kontrollü kol protezleri elin açıp kapama hareketinin yanında bilek rotasyonunu da elektronik olarak myo elektrik sinyal kontrolüyle yapan protezlerdir. Sizin kolunuz bilek hizasından itibaren alındıysa zaten 4 kanallı protez kullanmanız mümkün değildir. Çünkü bilek rotasyonu yapmak için kullanılan rotator motoru yaklaşık 7-8 cm yer kaplar. Bu yüzden uygulanırsa sağlam elinize göre çok daha uzun bir protez eliniz olur. Ayrıca doğal olarak bizim bilek rotasyonunu yapmamızı sağlayan ulna ve radyus isimli iki kemiğimiz vardır. Bu kemikler dirseğinizle bileğiniz arasındadır. Sizin bilekten dirseğe kadar zaten kolunuz sağlam olduğunuz için bu kemikler size doğal olarak yeterli seviyede rotasyon hareketi imkanı sağlar. Sizin rotator motoruna ihtiyacınız yoktur. İki kanallı bir protez sizin için yeterlidir.
Ayrıca 2 kanallı protez uygulamasında SGK'nın ödediği bedelle uygulanabilen myoelektrik protezler vardır. Ekstra bir ücret ödemenize gerek yoktur.

ateşoğlu;
Şu anda 4 kanallı myo elektrik kol protezleri kurul onayından geçmemektedir. Ancak 2 kanallı , yani el açma kapama hareketi elektronik olan bunun yanı sıra pasif olarak bilek rotasyon ve bilek eğme germe hareket kabiliyeti olan bir protez kullanmanızı tavsiye ederim.

Üst Alt