Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK anlaşmalı özel hastanelerden alınan uyku testi raporu geçerli mi?

cefe

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sgk anlaşmalı özel hastanelerden alınan uyku testi raporu geçerlimidir?

Bende aynı durumdayım özele gittim uyku apne testi için ahi:44 ağır cpap cihaz kullanmam gerekiyormuş.Ama bildiğim kadarıyla sgk nın hastanelerine gidip onların vereceği rapor ve heyet kararı geçerli oluyormuş tam bilgim yok silsile nasıl oluyor konuya hakim arkadaşlar bilgi verirlerse iyi olur...

Hangi devlet hastanesine giderseniz gidin
ALDIĞINIZ SGK anlaşmalı özel hastanelerin raporları geçerlidir.
UYKU APNE RAPORLARI GEÇERLİDİR...İTİRAZ EDEMEZLER... 2 TEST SONUCU VE ASLI VEYA ASLI GİBİDİR YAPTIĞINIZ RAPORLAR GEÇERLİDİR....
Zaten ankara bu uyku apnesi sonuçlarını istiyorlar..rapor aldığınız hastaneye vereceksiniz..hastanedeki saglık kurulunda çalışanları uyarın bu test sonucunun ankaraya gönerilmesini isteyin. yoksa eksik evrak diye ankara geri gönderiyor....

Moderatör tarafında düzenlendi:
Devlet hastanelerinin raporlarının geçerli olduğunu biliyoruz, ancak bizim merak ettiğimiz SGK anlaşmalı özel hastanelerin raporlarının geçerli olup olmadığı.

Teşekkürler İstanbul40

cefe

Bu sorunun cevabını net bilmiyorum ancak, garanti olmasını istiyorsanız bir üniversite eğitim hastanesinden PSG raporu alırsanız sağlama almış olursunuz işinizi.

Ayrıca, hastane heyetindeki memurları bu konuda özelikle uyarmama rağmen PSG raporunu heyet raporuna eklememişler, vergi dairesine gidip sordum, vergi dairesindeki memura rica edip kendim elimdeki PSG raporunu (üniversite eğitim araştırma hastanesinden alınan rapor) eklettim heyet raporuna ve Ankara sağlık kuruluna o şekilde gitti ve çok şükür onay verildi.

Bu forumda okuduklarımdan yola çıkarak PSG raporunu eklemem gerektiği yoksa geri gönderilip 2 ay daha o yüzden beklenebileceği ihtimali olduğu öğrenmiştim, o yüzden sizde dikkat edin mutlaka ekleyin derim.

Teşekkürler rexart özel hastaneden aldığım raporlar oluyormuş işlemleri başlattım sorun çıkmadı.

geçerli bnede aldım heyete girdim ankaradan vergi indirimide aldım

engelli raporu için, bugün göğüs hastalıkları birimine gittim.sgk anlaşmalı hastane yapılan uyku apnesi testini kabul etmeyerek,devlet hastanesine sevk ederek PSG istedi.(göğüs hastanesine sevk ederken oranın yetkili birimine sevk yaparken not düştü."hastanın engelli raporu için başvurusu mevcut olup,ekli özel hastaneden alınan raporun geçerli olup olmadığı,geçerliyse oran verilmesi,geçerli değilse PSG çekilmesi" diyor.sitede raporun kabul edeilmesi gerektiği ve onaylalan birçok rapor sahibi mevcut.Geçerli olduğuna dair bir yazı,uygulama talimatı veya resmi bir duyuru varmıdır ? çünki sevk edilen hastaneden telefonla aldığımız teyit tede geçerli olmadığı yönünde.bende hiç bir şey ispat edemiyorum.görüş ve yardımlarınızı rica ederim.

merhaba,yarın sevk edilen hastaneye gideceğim.elimde herhangibir belge veya duyuru olsun istiyorum.konu hakkında bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.tşk ler

Devlet Hastanesi'nde Uyku testi yaptırdım.Ahi 19,5 çıktı.Sağlık kurulundaki Göğüs Hastalıkları doktoru bu test olmamış,git birdaha yaptır dedi.Test olduğum hastanede yatış yaptıkları gece doğru dürüst hiç uyuyamadım.Yatakta hiç rahat edemedim.Ben kendimde ağır uyku apnesi olduğumdan eminim.Sgk ile anlaşmalı hastanelerden alınan uyku apnesi testi geçerlimi acaba,kesin bilgi sahibi olan varmı.Hangi Hastaneye gitmemi önerirsiniz.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Ben İstanbul da yaşıyorum.

Hüseyin Bayhan

Bu testler bazen değişkenlik gösterebilir geçerli olup olmamasına sizi muaeyene edecek Dr. karar verir.

Üst Alt