Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK artık İthal Uzun Yürüme Cihazları için ödeme yapmıyor mu?

mozenalp

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar...
Aldığım bir habere göre artık devlet ithal malı orthez ve protezleri karşılamıyormuş. Bu haberin ayrıntılarını bilen arkadaşlar varsa lütfen bilgi versinler.
Bir de bu konu hakkında bir imza kampanyası falan başlatalım. Devlet tasarruf edecek başka yer bulamadı mı bu na yaa...!!!

mrb

sayın mozenalp yaklaşık bir yıla yakın bir zamandır ithal ibaresi olan bütün cihazların ödemesi kaldırıldı.

aslında bu konu hakkında biraz konuşmak istiyorum.büyün katıldığım platformlardada bunu dile getiriyorum.ben yıllardır bu sektörün içerisindeyim vandan tutun izmire kadar bu işle ilgili arkadaşları ben tanırım onlarda beni tanırlar.
İTHAL demek kalite anlamına gelmemektedir kimse bunun aksini idda edemez. İTHAL demek gümrük kaşesi basılmış ürün demektir.bakın seçenekleri sizinle paylaşayım bu ürünler türkiyede belli bir kısmı üretilip bulgaristana götürüp yüzey kalitesi yaparak tekrar türkiye gümrüğünden geçerek türkiyeye soktuğunuz zaman ithldir.ikincisi bu ürün cin,afrika vs kaliteyi yakalamış ama ucuz ürün olarak satılan kalitesi düşük mukavvemeti az ürünlerde ithal olarak adlandırımlaktadır. sizce ithal olan cihaz kaliteli mi imiş.tabiki güzelim türkiyemize kaliteli ithal cihazlarda gelmektedir.ama bu demek değildirki türkiye de bu ürünler kalitesiz üretilmektedir.
bakın mesala çeliğin yani malzemenin anası romanyadır bende gider ordan alırım ötekide berikide hammadde zaten ithal sen burda şekillendirdiğin için malesef.
ithal kaliteli diye birşey yoktur lütfen buna iyi bakalım türkiyemizi değerlendirelim yerli üreticileri değerlendirelim.geçmiş olsun.

herzaman şu bir gerçektir size altındanda cihaz protez yapılsa siz rahat ettirilemedikce o altının hiçbir kıymeti yoktur.

Değerli arkadaşlar bu güzel ülkede tc vatandaşı olarak üzerimize düşen görevleri yapıyor isek sgk ya sağlık pirimlerimiz ödeniyor veya ödenmiş ise ortez protez malzemelerinin sosyal devletimizden en kalitelisini talep etmemizde hakkımız değilmi.Mevlana Uysal'ın düşüncelerinin çoğuna katılıyorum ithal demek herzaman iyi olmayabiliyor ancak ithal cihazlar olmasaydı bizlerde iyi kaliteli cihazların varlığından haberdar olmayacaktık' bu konudaki yerli imalatçılarda kendilerini geliştirme zorunluluğunu hissetmeyecekti örneğin proted-ortotek-ortpar vb firmalar bu günkü ilerlemiş durumlarda olamıyacaklardı sanırım.Şunu öncelikle söylemek isterimki cihazın ithal yerli olmasından ziyade uygulamanın çok daha önemli olduğunu söylemek isterim.

Merhaba kardeşler...
Yakın zamanda belden kemerli isceç kilitli ithal uzun yürüme cihazı (çift taraflı) yaptıran var mı? Varsa ne kadar ödediniz öğrenebilir miyim?
Teşekkürler...

Mevlana kardeşim sen yerli üreticileri değerlendirelim demişsin da adamlar kalitesiz mal üretiyorsa nasıl değerlendirebiliriz? ben yıllardır yerli uzun yürüme cihazı kullandım. sürekli perçinleri kırılıyordu, oturup kalkarken dizi kırdığımda pantolonumun diz bölümünü parçalıyordu. ustam bir gün bana ithal cihaz önerdi . ben de kullanayım dedim. o kadar rahat ki anlatamam. o zaman devlet ödüyordu. şimdi devlet bütçesinden kısılacak bir şey bulamamış olacaklar ki(!) ithal cihazlarda ödemeyi kaldırdı. sosyal devlet anlayışının yavaş yavaş ortadan kalktığını üzülerek görmekteyiz. mozenalp kardeşim sana gelince isveç kilitli , ottobot (alman firmasıdır), uzun yürüme cihazı kullanıyorum. 33 yıldır samsunda bu işin piri olmuş bir ustaya yaptırıyorum. istersen adresini verebilirim. belden kemerli isveç kilitli ithal uzun yürüme cihazı (çift taraflı) nı ne kadara yaptığını sorar öğrenirsin. geçmiş olsun.

ben 2 yıl önce yaptırdım bağkurluyum yüzde 20 sini ödedim 400 lira yerli cihazdan çok memnunum önceki cihazlarım ithaldi rahat değildi memnun değildim cihazı yapan ustada önemli nasıl birşey istediğinizi ii anlatmak lazım

Ben de yerli kullanamıyorum kardeşim maalesef. çift ayak olduğu için sorun çıkıyo. Eğer isveç kilitli belden kemerli çift taraflı cihaz yaptıran arkadaşlar yazarlarsa sevinirim. Ayrıca bahsettiğim modelden daha üstün daha modern bi model varsa lütfen bilgilendirin teşekkür ederim.

Üst Alt