Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK, ben nasıl duyacağım!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gulsen441

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Konuya dair GÜNDEM forumunda yeni bir başlık açılmıştır: http://www.engelliler.biz/forum/gun...ler-yapmaktan-vazgecsin-istiyoruz-gundem.html

Değerli Dostlarımız,

İşitme engellilerin zaruri ihtiyacı olan işitme cihazları SGK ödemeleri her yaş işitme engelliyi mağdur etmektedir.

Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) engellilerin zaruri ihtiyacı olan cihaz, protez gibi gereçlerden % 20 katkı payının kaldırıldığı açıklanmıştı. Katkı payı yok ise, bu tamamının ödenmesi anlamına gelmeli diye düşünürken,

Sağlık Uygulama Tebliği'nin İşitme Cihazları başlıklı 7.3.7. maddesinin sekizinci ve dokuzuncu fıkralarının ve bu tebliğin eki EK 5/C listesinin 267. ve 268. sıralarında yer alan analog işitme cihazı için 210 TL, dijital işitme cihazı için 420 TL ödeme yapılmasına karar verilmişti. Bu durumda SGK son derece pahalı olan cihazların değil tamamını, maalesef % 20 sini bile ödememektedir.

Bizler İşitme engelliler ve işitme engelli çocukları olan aileler satın alacağımız işitme cihazının fatura bedelinin sadece % 20 sini ödeyerek ihtiyacımız olan verimli işitme cihazlarına kavuşmak istiyoruz.

Sevgi ve saygılarımızla...

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (İED) Yönetim Kurulu

BİZ SADECE HAKETTİĞİMİZİ İSTİYORUZ. HERKES GİBİ DUYMAK İSTİYORUZ.

KAMPANYAYA NASIL KATILIRIM?

EngelName - SGK BEN NASIL DUYACAIM! Kampanyamza Destek

Verdiğim linke tıklıyarak forumu doldurup gönder tuşuna basarak destek olabilirsiniz.

Not: Bu duyuru İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (İED) Yönetim Kurulu tarafından hazırlanılmıştır...

Sevgili ...ansızın... bu etkinliği duyurduğunuz için teşekkürler...
Dilerim sadece işitme engelliler değil bu konuda hassasiyet gösteren herkes bu formu doldurup gerekli yerlere gönderir... Aksi halde tüm engelli haklarımızı da tek tek kaybedeceğimiz endişesini taşıyorum...

:(su listede isitder uyelerini isitme cihazi satan firmalari taninmis odyologlari birikide olsa alaninda taninmis kbb doktoru gormek isterdim
sonucta isitme kayipli bireyler cekingen olabiliyor yazim hatasi ifade zorlugu gibi seylerden oturu
bisicik cikacagini zannetmemde ehhh iste birazicik duyan sagirlara yel uflesin madem:p

Sayın Anti Oksidan,

Malesef haklarımız söz konusu olduğunda engelliler olarak aman boş ver elbette birileri yapar deyip kış uykusuna yatarız :(
Ben bi işitme engelli olarak böyle konularda duyarlıyım illaki söz konusu engelim olması gerekmiyor.(övünmek anlamında söylemiyorum)
Gördümkü bir kaç kişi hariç ilgilenen olmamış :(
Bu arada ben gönderdim gelen cevaptan bi şey anlamadım.Aynen kopyalıyorum gelen cevabı.

Başkanlığımız e-posta adresine gönderilen iletiniz incelenmiştir.

Dilekçenizde belirtilen hususların Başkanlığımız ile ilgili maddeleri ileride değerlendirilmek üzere kayıtlarımıza alınmıştır.

Bilgi edinmenizi rica ederiz.

Bilgiyi nerede,ne zaman ve nasıl edinecem belirtilmemiş ?

Sevgili gokçe,

Ben teşekkür ederim duyarlılığın için...

Sevgili shukufe,

Demişsinki; :( su listede isitder uyelerini isitme cihazi satan firmalari taninmis odyologlari birikide olsa alaninda taninmis kbb doktoru gormek isterdim
sonucta isitme kayipli bireyler cekingen olabiliyor yazim hatasi ifade zorlugu gibi seylerden oturu
bisicik cikacagini zannetmemde ehhh iste birazicik duyan sagirlara yel uflesin madem:p

İyide canım biz engelliler olarak birlik olamıyoruz, engelli olmayan işitme cihazı satan firmalar,odyologlar,tanınmış kbb doktorlarından nasıl duyarlılık bekleyebilirsin?
Hak aramanın çekingenliğimi olurmuş ? Gönderilecek yazı hazırlanmış halde çok az boşlukları doldurup gönderiyorsun (kişisel bilgilerini) Bu çokmu zor canım? Biz bunu yapamıyorsak kimseden duyarlılık beklemeye hakkımız yok!
Bişi çıkarmı çıkmazmı bilemeyiz biz üzerimize düşeni yapmalıyız ama sayımız kalabalık olarak olsa o zaman bi şey çıkar neden çıkmasın?

Sen gönderdinmi göndermedinmi o konuda içimi rahatlat :)

Sayın ilker,

Duyarlılığınız için sizi yürekten tebrik ederim.İnşallah sgk duyar okur ve gerekeni yapar.
Ayrıca İnci TULUNAY hanımefendiyede teşekkür ederim bu yazıyı kösesinde paylaştığı için..

Diğer işitme engelli-engelli yakınları-ve diğer engel grubundaki arkadaşlarımız neredesiniz ?

ben gönderdim ve sonuna kadar desteklıyorum bır araba fıyatına ısıtme cıhazı satılıyor malesef

Sevgili gursa duyarlılığın için teşekkür ederim.

Malesef aynen öyle işitme cihazları çok pahalı.sgk ise en ucuz ve kalitesiz olanı bizlere veriyor :(

sgk ben nasıl yürüyeceğim!

Arkadaşım niçin fevri davranıyoruz?
Bu ülkede sadece bir çeşit mağdur engelli yokki!
Ben yerine biz kavramına kenetlensek.. Hem sayısal manada çok etkili oluruz.
Bu protez, ortez, işitme cihazı, t.sandalye v.b. gibi olmazsa olmaz yardımcı cihazlarımız için hep birlik olup...
Meclis kapısına çadırmı kurarız. Yoksa başka bir eylemmmi yaparız bilmem ama bu şekilde faksla imza ile sorunun çözülmeyeceği aşikardır.
Haklar verilmez alınır mantığı ile...

Sevgili saww,

Kimse fevri davranmıyor ama senin yazma uslubuna göre ben artık fevri davranabilirim...

Allah rızası için maili göndermiyorsan uzak dur kardeşim senin desteğinde lazım değil kösteğinde....

Maille çözülmeyeceği aşikarmış..Lütfen sen çözüm olacak yolu söylermisin? Haydi bul çadırları kur meclis kapısına..Burdan nutuk atmak kolay geliyor sana nasıl olsa...

Lütfen konuyu tartışma başlığına çevirme rica ediyorum.... Destek olmayanlar köstek de olmasınlar....

Lütfen konuyu tartışma başlığına çevirme rica ediyorum.... Destek olmayanlar köstek de olmasınlar....

Niye veya hangi mantıkla köstek oluyormuşum.:confused:
Faks yağmuru ile çözülen bitane mesele gösterirsen beni kösteklikle suçla!.

Adam siyaset meydanında bakanı yakalamış bakandan kameralar önünde köşeye sıkıştırıp emeklinin eksik ödemesini alamıyorda:confused:
Sen maille işitme cihazı alıcam diyorsan bana göre bu gerçekleşmesi zor bir ihtimal olur.
Burada kimse yanlış anlamasın ben hayallerle yaşamayı sevmem.
Hayatta gerçekler her zaman acıdır!

Saww seni Sayın Deniz Baykala benzetiyorum :)

Her konuya muhalefet etmekle kalacaksın emin ol....

Hayallerinle yaşamayı sevmiyorsan buyur hayallerini gerçekleştir sana ENGEL olan yok, ama sen birilerine ENGEL oluyorsun hep !

Ben de gönderdim. İnşallah bir faydası olur.

Bende işitme engelliyim şuan Yeşil kartlıyım fkt eskiden sgklıyken Cihaz almak istemiştim banada sgk en fazla 350 tl verir demişlerdi hiç uğraşmadım kendi paramla aldım. Kampanyanıza destek verdim Destek verilmesi için illa işitme engelli yada sgklı olmak gerekmiyor Lütfen okuyan herkes destek versin. Her konuda birlik olmak lazım.

Sevgili gokçe,

Banada aynı cevap geldi.
Nerde ne zaman nasıl bilgi edineceğimiz belirtilmemiş.

Sevgili çamlıca, teşekkür ederim..

Sevgili MeSuT,
Teşekkür ederim.Yazdıklarına aynen katılıyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt