Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK benden vergi indirimi raporunun aslını istiyor! Aslını vermediler ki!?

hopeless73

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Emeklilige müracaat ettim. 30.10.2017 de. SGK mektup yollamis,Vergi daieresinin vermis oldugu vergi indiriminin aslini istiyor.

Sorun su ki,Ben aslini hic almadim,isyerime gelen e tebligat tan ciktisini aldim.Maliyedeki memur da zaten öyle demisti.

Simdi gercekten asli ni istemeleri normalmi?Yoksa yine isi yokusami sürüyorlar

Yada aslini nerden alabilirim

Lütfen yardimlarinizi esirgemeyin

Bizede e tebligat geldi bir yanlislik bu iste

Valla Kardesim durum böyle,Mektup yollamislar,aslini istiyorlar

Merhaba @hopeless73,

SGK vergi indirimi hak ettiğinize dair yazının mı aslını istiyor yoksa vergi indirimi için adığınız sağlık kurulu raporunu mu istiyor?

Siz engelli sağlık kurulu raporu için kendiniz mi başvurmuştunuz yoksa vergi dairesinden sevkle gidip almıştınız raporunuzu?

Vergi indirimine baş vururken raporun fotokopisini veriyoruz. Değerlendirmeyi onun uzerinden yapıyorlar ve uzerine de oranı yazıyorlar. Kuruma da bunu gönderiyorlar. O tebligatta ek olarak yok mu? Özlük ile konuşun isterseniz.

@hopeless73
sgk siz dilekçe verdikten sonra vergi dairesinden vergi indirimi yazısını istiyor yeniden bilgi istiyor size gelen yazı vergi dairesine yazılan bilgi yazıdır yazıyı benim görmem lazım özelden bana meşaj atın mümkünse watsapttan bana yazıyı gönderin

@Erdogan Er

Vergi indiriminin Aslini istiyor,Ben isyerinden ciktisini alsim.Ve SGK ya verdim,Madem gecersiz orada söyleyin,milletle ugrastiklari kadar is yapsalar,emeklilik 3 günde sonuclanir

Hayir sev edildim,yani sahsi almadim raporu.Vergi dairesi beni sevk etti,yani sevkle alinmistir rapor
@ilim

Yani ASLI nin olmasi münkünmüdür? Elime gecmedi öyle birsey.Hatta emeklilige basvururken memur aldi inceledi tamam dedi.Özellikle sordum,bu evraklar yeterlimi diye,evet dedi.

Mektupta söyle yaziyor

Dielekcenize istinaden yapilan inceleme sonucunda tahsis isleminizin yapilabilmesi icin, ISARETLI SIKTA belirtilen belgeleri merkezimiz 2. yurtdisi islemleri servisinie iletmeniz gerekmektedir.Bilgilerinize rica ederim.

ISTENILEN BELGELER

Vergi indirimine tabi emekli olmak istiyorsaniz,Gelir idaresi baskanligi Ankara vergi dairesi baskanligindan almis oldugunuz engellilik indirimi Belge ASLININ merkezimize sunulmasi gerekmektedir

Not:Yukarida istenilen dlekce ekinde evrak servisine teslim ederken merkezimizce tarafiniza yazilan yazinin tarih ve sayisi ile sigorta sicil numaranizi mutlaka belirtiniz

sgk zaten maliye'ye bu kişinin vergi indirimi var mı yok mu diye soruyor teyit alıyor hiç gerek yokki sgk memurun üstü bir şefe durumu izah edin saçmalık bence olmadı.siz hangi vergi dairesinden sevk aldıysanız o vergi dairesinden isteyebilirsiniz o belgeleri

@hopeless73

Ben de Muhammet bey gibi düşünüyorum. Sevk aldığınız vergi dairesine gidin SGK'dan gelen yazıyla. Oradan alacağınız yanıtla birlikte SGK'da o memurun bir üstü ile görüşmeyi talep edin.

Bunlar adamı fıtık eder yaaaa.

Evet maalesef bizim ülkede isler böyle yürüyor,Vatandas eziyet cekmis kimin umrunda.Babamda vekaletim var,ilk yarin sgk ya gidip bir soracak,bir sonuc elde etmezse,ordan Ankara vergi dairesi baskanligina gidecek.Cevaplariniz icin ayrica Tesekkür ederim.Gelismelerden haberdar ederim...

Belgenin aslından kasıt sizin kuruma gönderilen yazıdır diye düşünüyorum. Ancak onun aslı olabilir. Sorun sizin çıktı almanızsa yani sgk çıktıyı resmi belge kabul etmiyorsa kurum size yazı düzenleyebilir. Şu tarihli yaziya göre indirimi almıştır yazısı ektedir diyerek. Çünkü hala elektronik sistem tam oturmadı. Sgk ya sorup öğrenmek en doğrusu gibi görünüyor. Belgeleri alan kişinin tam yönlendirememesi çok üzücü.

Bu belgenin asli varmidir? Yani ben aldigimi hatirlamiyorum!!Bilmiyorum benmi öyle hissettim,Sanki maasi ceplerinden vereceklermis gibi davraniyorlar

Aklıma yalnızca bu geliyor. Evet aynen hissettiğiniz gibi... İşini yapıyor herkes ama daha kolaylaştırıcı yapsalar ne kadar güzel olur. Güzel haberlerinizi bekliyoruz...

hopeless73

Merhaba hopeless 73 said. Ben de 25 ekim 2017 tarihinde Ankara'dan engelli vergi indimiyle SGK' ya emeklilik dilekçemi verdim.Bizzat telefonla arayarak ve sgk nın web sitesinden takip ediyorum,

şuan SGK emekli servisince vergi dairesine vergi indirimi yazısının teyidi için yazı gönderilmiş onu bekliyorlar.Vergi dairesinin iş yerinize e tabligat ile (mail yoluyla) gönderdiği ve bir sureti size verilmiş olan belge elektronik imzalı belgedir ve barkodludur.

Yani resmi imzalı yerine geçer.Sgk'nın bu belgeyi yeniden teyid etmesi ayrı bir garabet olmakla beraber, mail veya telefonla birkaç dakikada halletmek varken postsyla yazışması traji komik bir memleketim hali...Sizden aslını istemesi ise tam anlamıyla saçmalığın daniskası.Bence SGK ya giderek tekrar görüşün.

vergi indirimin yazsısının aslı işyerındedır....buyuk ihtimal muhasebıcıye sor ....cunku aslı belgesı bende işyerıne gelmişti ben aslını aldım. işyerıne fotokopi verdim....sgk senden aslını istemez ama burası turkıye hersey oluyorrr...

Bende bildiğim kadarıyla.vergi indiriminin fotokopisini aliyorlar işlemler basliyor.zaten yazisiyor SGK maliyeyle 2 ayda maaş bağlaniyor

Babam begün sgk ya gitmis.Demisler bize aslini getirin.Nerden getirelim demis babam,Vergi dairesinden!!!70 yasindaki adami vergi dairesine yollamislar,gitmis caresizce.....

Vergi dairesindeki memur,Amca bu belge böyle istenmez,Madem sgk istiyor onlar bizimle yazisacak ( dogrusu da bu ) Babama telini vermis,git pazartesi o memura,benim teli ver beni arasin..

Bakalim pazartesi ne olacak,Resmen dizi film gibi.Bende Türkiyede birseylerin düzeldigini zannediyordum,yanilmisim.

Size hikayemi anlatsam,almanyada nasil emekli oldigimla ilgili,sasirirsiniz.....Baska zaman onuda anlatirim

Caresiz pazartesi yi bekliyecegiz,Iyi hafta sonlari dilegiyle......

Toplamda 12 gün zaman kaybindan sonra,nihayet hata yaptiklaini anladilar ve bize tamam biz vergi dairesiyle yazisiriz dediller.

Simdi emeklilik takip te söyle yaziyor VERGİ İNDİRİM BELGELERİ ONAYA GÖNDERİLDİ

Galiba Vergi dairesinden teyit bekliyorlar,ne kadar sürer aralarindaki yazisma?

hopeless73

arrkadasım merhaba siz vergi indirimin yanında hastaneden almış olduğunuz sağlık kurulu raporunuda sizden istedilermi yoksa sizmi verdiniz bu durumla ile ilgili bizi bilgilendirmenizi rica ediyorum.saygılarımla.

Bedriatak

Ben sadece isyerime gelen vergi indirimi kagidini verdim.Saglik raporunu vermedim.Yazdigim gibi 12 gün ugrastirdilar,ve sonunda anladilarki,Bizimle degil Vergi Daieresiyle yazismalari gerekiyor

Selam! Bende 30.10.2017 de sgk ya gidip emeklilik istiyorum dedim. Is yerinde aldigim fotokopi Vergi indirimi yazısıyla ve rapor fotokopisi vede Ankaranın yazısı ile birlikte yani üç evrak ile

Bana git bunları aslı gibidir imzalat getir dediler. Maliye ye gittim olmaz dediler biz aslı gibidir diyemeyiz dediler. SGK bize yazı yazsın biz onlara gondeririz dediler. Ve vermediler.

SGK ya tekrar gittim durumu söyledim. Onlarda biz senin başvuru nu alamayız dediler . Ve almadılar. Git aslı gibidir imzalat gel dediler. Tekrar maliyeye gittim onlar yine vermediler şef olduğu söylenen kişi birde bana bağırdı çağırdı. Artık benimde sabrım tükenmişti açtım ağzımı yumdum gözümü Allah Allah ortalığı ayağa kaldırdım polis çağrıldı tabi küfür tehdit ne varsa yapmışım. Şimdi mahkemeligiz.

Ama sanırım emeklili olmadan katil olacağız. Maliyecilerden ve Sgk personelinden nefret ediyorum artık. Emekli olmazsam maliyeye dalıp önüme kim çıkarsa gebertip sonra sgk ya gidip önüme kim çıkarsa onlarıda gebertip yüreğimi soğutmak istiyorum. İnsanlar boşuna katil olmuyormus demekki.

şimdi burada şu soru tekrar gündeme geliyor vergi indirimi alırken sevkle mi gidilecek yoksa direkt yetkili hastaneden alınmış rapor yeterli olacak mı?

Chichikow
bir tanesini çekip vuracaksın o olacak, şef olacak size ne hakla bağırıp çağırıyor adi herif

kanunu bilmeyebilirim, yönetmeliği bilmeyebilirim, anlatacaksın, eşek gibi adam gibi anlatacaksın karşsındakine, sen kamu hizmeti veriyorsun, babanın bakkalı değil o kurum, akşama kadar telde özel mevzuları için goy goy yapan onun bunun adamı olduğu için o mevkilere gelen tek bildiği altındaki memurları köpeğe çekmek olan reelde hiç bir becerisi ve okuması olmayanlar birde engelliyi eziyor!

şef miş....

Hastaneden alınmış rapor yeterli olacaktır. Zaten onu noterden tasdikletmeni istiyorlar öyle başvurunuzu kabul ediyorlar. Akabinde raporu aldığınız hastaneye yollayip teyit ettirdikten sonra Ankara'ya gonderiyorlar. Ankara raporda eksik bulursa tekrar tetkik istiyor. Ama raporunuz geçerlidir. Sıkıntı olmuyor.

Chichikow

Iyiki ben o anda kendim ilgilenmedim bu konularla,Ben yurtdisinda oldugumdan vekalete babama vermistim.O sabirlidir,bekler söyleneni yapar.

Valla ben olsaydim herhalde bende mahkemelik olurdum.Haksizliga asla tahmmülüm yok.Arkadasim cok gecmis olsun sanada. Valla babami 12 gün oraya buraya yolladiktan sonra,tamam demisler biz vergi dairesiyle yazisacagiz.Halen bekliyorum,EN son vergi indim belgeleri onaya gönderildi yaziyor.Herhalde iki hafta falan sürer diye tahmin ediyorum.

Arkadas bu nasil ciledir!! Ben aksam buraya almanyada nasil malulen emkli oldugumu yazacagim,Bakin insanlik nasil oluyormus,Engelliye nasil bir hürmet varmis.Gerci bazi kafasi kalin olnlar var onlar asla aradaki farki anlamaz.Gecen bur forumda okudum,kisiye 700-800 tl emekli baglanmis cok sükür diyor!!!!La havle ve la kuvvete!!Kardesim kira parasi degil o aldigin..Böyle kusun böyle kuyrugu olur..

hopeless73

Teşekkürler sizede geçmiş olsun.
Kaymakamlık emri ile başvurum onaylandı bakalım nekadar sürer sonuçlanması.

Ama şunu öğrendim devlet dairelerinde işin olduğu zaman Kibarlık la iş yaptirmayacaksin. Bağıra çağıra, şirret olacaksın o zaman işlerin dönüyor.

Simdi dostlar bakin Almanyada nasil malulen emkli olmusum,Türkiye tarafini benden iyi bilirsiniz.Cilenin bini bir para....

Hastaligimi kisaca anlatayim

Sene 2005,Normal günlerden biri.Bas ve göz agrilari dayanilmaz olunca Göz doktoruna gittim yada gitmek zorunda kaldim.Milletce yumurta tavugun k..gelmeden gitmeyiz doktora..

Gittim,ve göz doktpru muayeneden sonra beyin tümörü var dedi,,Bundan sonrasi ameliyatlar,geller gitler vesselam...........Akabinde gözlerimi kaybetmistim.Sag yok sol ise yarimdan az...

Tabi ben normal yürümeyi becerimiyorum,saga sola carpiyorum bir iki sene böyle sürdü taki alisana kadar...

Ve birgün gene carsida geziyorum,yamuk yumuk ve kollarim hafif havaya kalkik,kimseye carpmiyim diye.Belediye müdürü beni öyle yürürken görmüs,esime sormus niye öyle yürüyor diye ( ana okulundan taniyor )

Esimde durumu anlatmis kisaca,Ve demiski al esini kagitlarini ve esini gelin yanima.Gittik,adam durumu görünce tabi üzüldü.sizin icin ne yapabilirim diye sordu? Bizde caninin sagli der gibi Danke dedik....

Maddi durumunuz iyimi diye sordu? Idare eder dedik..Sizin icin bir kampanya baslatayimmi dedi!!! En azindan maddi olarak rahatlarsiniz dedi,Bende,biz dilenci degiliz bizi niye cagirdin diye sorum..

Bu halde calisabilirmisin dedi? Zannetmiyorum dedim,iste o yüzden cagirdim dedi.Esimi,Kagitlari getirdinmi diye sordu ( hizmet dökümü vs )
Evet dedi,ve kagitlari verdik.Allah sizi inandirsin,zerre bisey doldurmadik,o sordu biz söyledik...Yanina bir memur cagirdi,dediki bu arkadasa engelli kimligi cikar en kolay yoldan ve tüm haklara sahip olsun...

Araba vergsi,Tv radyo vergisi,otobüs tren vs...Bedava yapildi.

Ve iki üc hafta sonra eve kagit geldi,emekli oldunuz diye,maas toplu olarak tahminimce iki ay sonra geldi.

Simdi sorarim size,Bürokrasi varmi? Oaraya git buraya git varmi? YOk git kuyrukta bekle varmi? Cile varmi? Iste Almanya bu yüzden Almanya lafta degil, Gercekten insana deger veriliyor.Yorumu size birakiyorum.

@hopeless73
ben size yazmıştım kendilerinin vergi dairesine yazı yazmaları gerekyor diye sizde bana evrağı göndermiştiniz ben çok aradım yurt dışı servsini bunu söylemek için ama kimse telefonlara bakmıyor bu memurların bilgisiz olması beni deli ediyor

Çok geçmiş olsun @hopleless73. Rabbim başka dert keder vermesin inşaallah.

Elbette anlattığın olay Türkiye'deki bizler için aslında rencide edici. Sorunların tamamını devlete-hükümete bağlamanın doğru olduğuna inanmıyorum. Nihayetinde devleti-hükümeti-milleti oluşturan insanlardır. İnsanlar neyi hakediyorsa o şekilde idare ediliyorlar. Siz ne kadar kural - kanun vesaire varsa koyun, uygulayacak olanlar en tepeden en aşağı kademeye kadar insan. Almanya'daki söz konusu haklarınızdan yararlanmanızı sağlayan neticede yine bir insan: bahsettiğiniz belediye müdürü. Burada da söz konusu kanunlar-yönetmelikler var, ama işletip kullanmayı beceremeyenler yine bizim insanlarımız.

Yıllar önce İstanbul belediye başkanlığı seçimlerinin birinde adaylardan İlhan kesici ve Zülfü Livaneli TV'de bir açık oturumda bir araya gelmişti. İstanbul'un sorunlarından bahsederken İlhan Kesici sorunları kanunlara-yönetmeliklere ve mevzuata bağlayınca Zülfü Livaneli karşı çıkmış, Avrupa'daki mevzuatlar bizde de var, sorun mevzuat değil aslında ZAT meselesidir ZAT demişti (Zat kelimesinin A harfinin üstünde şapka var). İşte bunun gibi, sorunlu ve bir biriyle çelişen yönetmelik ve mevzuatları bir yana koyacak olursak, mesele uygulamadan, uygulayıcılardan kaynaklanıyor. İnsan kalitemiz hem vasıf bakımından hem de etik dğerler bakımından çok düştü. Hem meslek-iş etiği zayıfladı hem de ahlaki değerler kıymetini kaybetti.

Ben Üniversitede hocayım. Alanım gereği Eczacılık, Diş Hekimliği ve Tıp fakültesi öğrencilerinin derslerine giriyorum. Bakıyorum sağlık alanında okuyan bu öğrenciler çok rahat kopya çekiyor. "Neden bunu yapıyorsun, bak sen doktor - diş hekimi - eczacı olacaksın, güya TR'nin kaymak tabakasını oluşturuyorsunuz, iyilerin en iyisi olarak seçilip buraya geliyorsunuz" diyorum. "Hoca sen ne dersen de ben kopya çekeceksem çekerim, sen işine bak" diye cevap veriyor bana. Bu kişi(ler) mezun oluyor, diş hekimi-eczacı-doktor oluyorlar, bilerek bilmeyerek tıbbi hatalar yapıyorlar, meslektaşları Onları - Onlar diğer meslektaşlarını 'mesleki dayanışma' adı altında kolluyorlar, aslında meslek etiğiyle bağdaşmayacak, insanların hayatlarına mal olan vakaları örtbas ediyorlar, hata yapıyor "yapmadım" diyorlar, hastaya tepeden bakıyor, hor görüyor, muayeneye gelen hastaya elini sürüp tenezzül edip fizik muayene etmiyorlar, ve "bu kadar zahmet çekip okudum, tabiki en yüksek maaşı alacağım, mesai saatlerinde de olsa dışarıda hasta bakıp yolumu bulacağım, benim yaşam standartlarım yüksek, devletin-hastanenin verdiği maaşla geçinmem mümkün değil" diyebiliyorlar. Bunlar hep bire bir hekimlerin bizzat ekndilerinden duyduğum ifadeler, her gün içlerindeyim...

Bu arada hekimleri örnek vermemin sebebi bu forumdaki hemen hemen herkesin hekimlerden bir çekmişliğinin olması ve ayrıca hekimliğin TR'de en saygın meslek gruplarından birini oluşturmasıdır, yoksa amacım Onları hedef göstermek değil.

Şimdi gelelim asıl meselemize, TR'deki saygın meslek gruplarından birisinin üyeleri böyle davranıyor ve konuşabiliyorsa, SGK'daki sıradan bir memurun ya da şefin mevzuatı anlamaması ve bunun sonucunda karşısındaki emekli adayına bağırıp çağırmasına şaşmamak lazım. Biri çok eğitimli diğeri az eğitimli. İkisi de devlet memuru ve bizlere hizmet etmek için devletten maaş alıyorlar. İkisininde yaptığı iş hizmet sektöründe. Ödediğimiz verilerin sonucu olarak kendilerinden hizmet alıyoruz. İkisi de insan, mesleklerine göre yeterli eğitim almışlar. İkisi de önlerindeki mevzuatı uygulamakla yükümlüler. Fakat bir şeyler yanlış bu işte....

Son olarak şöyle bir sözle bitireyim; asrın alimlerinden birisi şöyle demiş: "Yoğurt ekşiyecek olursa ayran yapar içersin yani yine de bir işe yarar, atmazsın. Ama tereyağ acırsa ondan daha bir şey olmaz, çöpe atarsın. İşte bu millet de bir zamanlar terayağı gibi bir milletti..."

Ümidimi kaybetmemeye çalışıyorum...

Esen kalın,
@hopeless73

Son düzenleme:
Bir arkadaşım Amerika'da antika halı, kilim ticareti yapıyor. Oğlunu da liseyi bitirdiği sene Kayseri'de bir kilim tamircisinin yanına çırak olarak verdi. Şaşırdım. Ve sebebini sordum. Elinde oğlunu okutmak için bir çok imkan varken neden okutmuyorsun?
Verdiği cevap ise çok manidar;

--Dostum! okumuş diploma sahibi olmuş bir yerlere gelmiş çevremizdeki tüm insanlara bir bak. Kimi amir kimi memur, kimi doktor kimi avukat. Hangi birinin anasına babasına faydası dokunuyor. Hangi biri kardeş, akraba eş dost konu komşu tanıyor. Çoğu sıla-i rahim bile yapmıyor. Okumuş memur olmuş kimselerin kendinden başkasına hayrı olmaz dostum dedi. Onlar ancak kendi konforlarının peşinden koşarak yaşarlar. Şu zamanda en çok zarar okumuş kimselerden geliyor. Hatta dünyaya en büyük kötülüğü okumuş bilim adamları yapıyor. Silah,füze atom bombası dahi hep bunların icatları değilmi.

Ben oğlumu esnaf yapacağım bu sayede beşeri ilişkileri sosyal yaşantısı hep Humanist profil sergiler. Ana baba değeri bilir. Hala,amca,dayı,teyze bilir. Birazda ezilirse tadından doyulmaz bir evlat olur dedi.

Avrupa, Amerika görmüş birisinin bu şekilde düşünmesi aslında bu dostumuzun Yukarıda da @Erdoğan Er hocamızın anlatmak istediği Ülke insanımızı çok iyi analiz etmiş olmasındandır.

Ve bende sözlerine hak veriyorum. Not; okumuş olmak tan kasıt, diploma sahipliğidir. Okuyarak kendini yetiştiren guzel insanları tenzih ederim.

Son düzenleme:
Chichikow

Haklisin galiba,Kibar oldun mu seni pasif zannediyorlar.Oysaki yasadigim yerde kibarlik iyi sonuc getirir.Kayserili iyi evlat yetistirmis gercekten,Bu zamanda kim amerikayi birakir ve kayseride ciraklik yapar? Babaya 1 evlada 10 bravo....
Erdogan Er

Öncelikle Tesekkür ederim.Isin garip tarafi nedir biliyormunuz? Bu müdürün Emeklilikle zerre alakasi yok,Calistigi kurumunda alakasi yok,ama insanlik namina yaptiklari ortada.DIger tüm düsüncelerinize kalbim ile katiliyorum
hilal72

Evet Hilal Hanim,Size cok Tesekkür ediyorum gösterdiniz ilgi ve alaka icin. Evet bende aradim ama maalesef acmiyorlar,Kizdigim nokta burasi.SGK ya acilen bir el atilmasi lazim,Hükümetten bekliyoruz bunu

Arkadaslar Evrak takipte söyle yaziyor,ne demek istiyor acaba?Islemler bittimi?

15.11.2017 VERGİ İNDİRİM BELGELERİ ONAYA GÖNDERİLDİ

22.11.2017 KURUM DIŞINA TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
22.11.2017 KURUM DIŞINA

Üst Alt