Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK emekli aylıklarını ve sağlık harcamalarını geri ödememi istedi!?

bbcan35

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,SGK 'dan dün bir ihbarname geldi ,kısaca durumu ve içeriği anlatayım.

2014 nisan ayında malulen emekli oldum.ve 2016 25 ekim tarihine kadar hiç çalışmadım.25ekim 2016 tarihinde ssk lı işe başladım 2017 subat ayında emekli maaşı kesildi normal olarak.üç ay kadar ssk dan sonra maaş aldım ben gelen evrakda benden fazladan aldiği üç aylığı ve faizini istiyor diye düşünürken bugün ihbarnameyi gönderen servise gittim SGK benden 2014 yılından 2017 subat ayına kadar bana ödediği maaş ve sağlık harcaması olan yaklaşık 30,000 tl yi geri istiyor .Çaresiz durumdayım bir çıkar yol varmı? yardımcı olabilirmisiniz.

sgk işleri ile ilgilenen bir avukatla görüştünüz mü?

Hayır daha kimse ile görüşmedim tanıdığım kimse de yok nereye gidilir kiminle konuşulur bilgim yok izmir'deyim tanıdığı olan varsa dua ederim.

işiniz zor valla. allah yardımcınız olsun. hata yapmışsınız, malülen emekli olan kişi kesinlikle çalışamaz. çünkü malülen emeklilik demek kişinin tamamen çalışamayacağı kadar hasta olması demektir. siz birde sgk girişi yapmışsınız. bence çok iyi bir avukatla 3 aylık parayı geri ödeyin.öpün başınıza koyun.

bbcan35

sgk size şunu söylemiş:

kardeşim sen bana çalışma gücün olmadığını belirtmişsin. benden emeklilik talep etmişsin. bende seni raporlarına göre emekli ettim. sonra işe girip çalışmışsın beni kandırdın ver misketlerimi geri. adamlar haklı mı?kendilerine göre haklı.

sen şuradan yırtabilirsin iyi bir avukatla:

verdiğiniz maaşla geçinemedim. aç mı kalayım? mecbur oldum bu şartlarda.

anayasaya göre insanların çalışması engellenemez. bu kanundan belki sıyırabilirsin.

bbcan35

3 aylık süre için evet, ama öncesi için bir şey talep edilemez. Bu konuda aleyhinize bir durum olması imkansız. Mantığa aykırı...

Özür dilerim mail kutum forum mesajlarını gereksiz kutusuna atmış o yüzden göremedim. Ben itiraz dilekçemi verdim haber bekliyorum ,sonuçtan sizi haberdar ederim .

Benim de düşüncem olumlu yönde neticede ben kanunu bilmediğim için ceza alıyorum. devleti dolandırmak istesem SGK lı işe girmem.
Geçen yıl burada ben işe girdiğim için kesilen emekli maaşı diye konu açmıştım Sait bey de dahil herkes ile görüştük hiç kimse de bana demediki kardeş işe girdiysen SGK ya dilekçe ver. Ben nasılsa SGK girişim olunca elektronik ortamda herşey kendiliğinden olur diye düşünmüştüm yada böyle bir şeyden haberim yoktu bilemiyorum.
Hayırlı sonuçlar deyip bekleyeceğim.

Üst Alt