Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK emekliliği mi, Bağ-kur emekliliği mi daha avantajlı?

TOPRAKPALA

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
[FONT=Verdana]kardeşimlerim merhabalar 01/03/1999 ssk giriş tarihim.08/02/2001 ssk 'dan sonra 03/09/2002 den sonra bağ-kur'lu olarak toplam 62 ay 20 gün (1880) günüm var. 29/08/2008 tarihinde bağ-kur terk oldum.Tekrar25/04/2013 tarihinde ssk'lı olarak işe başladım.halen devam ediyorum.Sorumuz şu ilk sigorta başlangıcım %40 özürlü kadrosunda işe başladım.Bağ-kur'da özürlülükle ilgili işlem yapılmadı. Halen özürlü kadrosunda çalışıyorum.Vergi indirimi için tekrar hastaneye gönderildim ve raporum % 40 dan % 61 olarak vergi dairesinin gödermiş olduğu hakem hastane özelliği olan hastanede verildi.Şimdi kardeşlerim. bu durumda benim SSK'dan mı BAĞ-KUR'dan emekli olsam daha avantajlı olurum.yardımcı olursan sevinirim.kafamız çok karışık durumda.. Özür raporum Göz kaybından kaynaklı....[/FONT]

Arkadaşlarım belki bilgi olarak yardımı olur 3.derece emekli oldum..teşekürler.burda yardımcı olan arkadaşlarıma 2013 mayıs ayında maaşım bağlandı. 970 tl. Olarak.

Emekli maaşı açısından ssk statüsünde emekli olmak daha iyi tabii.

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemleri o statüde gerçekleştirilir.

Zaman açısından ise durum şu:

SSK: 01/03/1999 + 17 yıl sigortalılık süresi ve 3840 gün prime tabisiniz (defterdarlıktan elde edilmiş 2. derece sakatlık indirimine istinaden)

Bağkur: 01/03/1999 + 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün prim (emeklilik zamanı geldiğinde sigorta müdürlüğü tarafından hastabeye sevk edildiğinizde % 60 ve üzeri rapor alabileceğinizi varsayıyorum)

Yani, % 60 ve üzeri rapor alabilirseniz, bağkur'dan emekli olabilirsiniz. Şartlarınız tamam görünüyor.

Not: 01/03/1999 tarihinde 18 yaşını tamamlamış olduğunuzu ve sigortalılığınızın staj değil TAM primle olduğunu varsayıyorum.

kardeşim saol ama şu aklıma takıldı şimdi benim yeni raporum a aldım malulen emekli olabilirmiyim. birde malulen emekli maaşım ne olur. şuan net maaşım 1230 tl. den yatıyor.25/04/2013 tarihinden itibaren çalışıyorum ve toplamda 750 iş günüm var. 01/03/1999 ssk giriş başlangıç bağ-kur dan 1100 gün ssk geçirsem malulen emekli olabilirmiyim..

Yani toplamda 750 + 1100 = 1850 gün priminiz var? Öylyse ben yanlış anladım. Prim gününüz az olduğu için erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız mümkün değil.

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınız olmalı. Bu sizde mevcutsa, evet, malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Oradan verilecek rapor sgk sağlık kurulu tarafından değerlendirilir ve emeklilik işlemi ona göre neticelendirilir.

Bilgilerin için çok sağol.

Ben 19,02,2014 tarihinde antalya eğitim araştırma hastanesinden (hakem hastane) rapor aldım. Raporum % 61 verildi.
Bu durumda malulen emekli olur muyum.
Tek merakım ilk sgk başlangıcımda % 40 raporlu olarak başladım (1999) yeni raporum % 61 oldu. Emekli olma şansım var mı?
Birde bu maaş durumu internette tam bir açıklama yok ve herkes farklı birşeyler söylüyor. Bu maaşlar tam nedir.

Seni de yoruyorum ama yardımcı olduğun için allah c.c. Razı olsun.

Üst Alt