Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK emekliliği mi yoksa memur emekliliği mi daha avantajlı?

Krkahmet

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba. 10 yıl sgk primim var özelde çalıştım normal çalışan. Engelli kadrosu değildi.
. Şuan %40 kadrodan memuriyet düşünüyorum. Ama aklıma 2008 sonrası memuriyet yasası geliyor. Acaba özelden mi devam etsem kararsızım. Emekli olunca maaşım düşük olmaması adına hangisi daha faydalıdır sizce.

şuanda ssk lı olarak ne kadar alıyorsunuz.memuriyete geçerseniz ne kadar alacaksınız?ona göre en fazla hangisinden alacaksanız onda karar kılın.657 sayılı olarak hizmetli kadrosunda en düşük maaş 3.250 tl,memur ise 3,485 tl.dir.bu maaşlar alt sınrdır.evli-bekar,çocuk sayısı.eğitim durumu,hizmet süresi ,ünvana göre bu miktarlar da artar.

emekli maaşına göre ise de,2008 sonrası memur olan emeklilerin maaşı ssk lılar gibi hesap edilir.

Maasım 3 e yakın ama sgk asgarıden yatıyor.
Atanma 3001 olacak muhtemel. Bransımın ataması yok. Bu arada lisans tamamlama da yapıyorum. Bıter ve kadro acılırsa öğretmenliğe gecebılırım nasipse

Üst Alt