Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK emekliliğim ve kontrol muayenesine dair hakkımı yiyor! Nereye şikayet..?

yasar2456

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
3
Selam arkadaslar konuyu kısaca anlatayım 2009 is kazası sonucu omurilik felçli kaldım yani ağır engelliyim
SGK kurumu beni bu arada 3 kere kontrol muayenesine gönderdi ve 7.ayda veya 8.ayda 2016 dıda bitti rapor isim bu tarihe kadar hic bir sorun yoktu takı 22.07.2016 tarihinde SGK dan mektup geldi (yersiz ödeme 10.145tl borcunuz var diye)
Bende son aldığım rapor sonucunu ve yine kontrol muayenesi istiyorlar mı diye beklerken sok oldum ve SGK kurumuna gittim sordum
2013 yılında aldığım raporu nasıl olduysa yüzde 60 a düşürmüşler ve 2013 den 2016 nin 5.ayina kadar fazla ödemeden dolayı 10.145 tl geri istiyorlar
Bende itiraz ettim 3 kere rapor aldım ve 1.sinde rapor oranı yani aylık bağlama oranı yüzde 100 ikincinde yüzde 60 ve 3. Sünde de 100 yüz yani son gelen rapor da yüzde yüz ve artık kontrol muayenesi de yok artık .
SGK kurumundaki görevli haklisin kurum hatası var düzeltilmesi lazım dedi cart dedi curt dedi 4 ay oldu bir sonuc yok bugun tekefon actım 2 ayda bekle dedi her sey ellerinde veya Ankara da bu islere bakan yeredemi bir sorun var sikayet mı edeyim ne yapayım 4 ay uzun bir sure degil mı boyle bir sorun ile karşılasan var mı yardımcı olunursa sevinirim teşekkürler
Bu arada da kontrol muayenesinde biriken 8000 tl yi artı 3 ay falan da artık normal aylığımdan 1500 tl civarı kesinti yapıldı

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bir avukatla görüş faizi ile geri alabilirsin hatta maddi ve manevi tazminat davası dahi açabilirsin

Faizi ve tazminat davası gibi bir fikrim yok haksız yere kesilen ve 3 sene sonra bana yersiz ödeme olarak yansıtmalarına kızıyorum ve itiraz edelide 4 ay oldu yeniden rapor da isteyemezler cunku yeniside var ellerinde sadece karar verilecek ben bu ısı nasıl çözerim derdindeyim bimer ile yoksa hangi kurumla bilgin icin teşekkürler

Arkadaslar SGK kurumunu bimer e sikayet ettim ve 4 gun icinde sonuc olarak işleminiz düzeltildi yersiz ödeme altında kesilen paraniz geri iade edilecek dendi bimer e teşekkür ediyorum 4 ayda çözülmeyen 4 gunde çözüldü .

Üst Alt