Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK Emeklilik aylığı alan engelli babam yardım alabilir mi?

Eru

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, öncelikle engelliler için kurduğunuz bu ortak nokta ve bilgi paylaşım merkezi olan siteniz için sizi kutluyorum. Çok önemli böyle ortamlar.

Babam üç senedir ileri derecede şeker hastalığından dolayı engelli, bacağını kaybetti 2020'de ve o zaman %85 olarak değerlendirildi, şimdi diğer bacağı da işlemiyor.

Benden engelli aylığı ve evde bakım hakkında bilgi almamı istedi. Ben de ilk başta hiç düzgün bilgi bulamadım, sonra burdaki yasa metnini gördüm fakat tam olarak anlayamadım. Gerekli durum ve belgeler nedir çözemedim.

Babamın bankada az biraz parası ve tekirdağda kirada bir evi, kendisi istanbulda kirada yaşıyor. Engelli yardımı alabiliyor mu? Alabilmesi için gerekli şartları kısaca madde madde yazabilir misiniz?

Alabileceği evde bakım veya sağlık desteği nedir? Evde bir yardımcımız var ama sağlık kontrolü için eve gelebiliyorlar mı mesela?

Teşekkürler şimdiden.

Evde bakım maaşı alabilir.tam bağımlı engelli raporu alması lazım.

Raporda tam bağımlı yazıyorsa evde bakım maaşı alabilirsiniz. Kişi başı geliriniz 5666 TL yi geçmiyorsa ,yani toplam geliri evde yaşayan kişi sayısına bölüyorsunuz 5666 TL den azsa gelir kriteri tutuyor demektir . Emekli maaşı kiradaki evin kira geliri ve evde çalışan kim varsa onların maaşları hane gelirine dahil edilir. Sağlık olarak da evde bakım birimini arayabilirsiniz hasta olduğu zaman 1 hafta içinde gelip bakıyor doktorlar kan idrar tahlili filen yapabiliyorlar gerekli durumlarda.

idosente

idosente çok teşekkür ederim cevabın için. Bir kaç tane daha sorum olacak seni yakalamışken.

Raporunu kontrol edeceğim. Evde şuan yardımcısı ile birlikte yaşıyor, yardımcısı 8000tl maaş alıyor. Şuan kirada oturuyor, ona da 4400 veriyor. SGK'sını yüksek bedelden alıyor, (5800 oldu oda sanırım). Bankadaki para nasıl hesaplanıyor?

Bu başvuruları yapmak için nereyle iletişime geçmem gerekiyor? Kendisi İstanbul Maltepe'de yaşıyor. Telefon mu ediliyor? Yoksa kendisi kalkıp bir yere mi gitmesi gerek?

Aklıma gelenler bunlar şimdilik, çok teşekkür ederim cevaplar için.

Dediğim gibi gelir kriteri tutuyorsa ilçenizdeki sosyal hizmetler müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Google a yazın evde bakım maaşı için gerekli evraklar diye zaten geliyor. Yardımcısı dediğiniz özel bakıcımı tuttunuz? Öyleyse onun maaşını ödeyebilecek geliri varsa evde bakım maaşı gelir kriterinin tutması zor tek kişi için zaten sınır 5666 TL özel bakıcıyı hesaba katarlar mı bilmiyorum. Bankada olan parayıda beyan etmeniz isteniyor ama hesabı nasıl yapılıyor onu bilmiyorum. Giderlere bakılmıyor evde bakımda kirada olması bir şey farkettirmiyor. Oturduğu ev ve 1 araba (şahsi kullanım için) sıkıntı yaratmaz.

Üst Alt