Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK emeklilik başvurusu için evime yazı mı gelecekmiş!?

hakansezer

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Bugün emklilik başvurusu için gittiğimde bana bir form doldurmamı ve ev adresime emekli olur yazısı geleceğini söylediler. bu yazıdan sonra emkliliğe başvuracaksın dediler.

yeni bir uygulamamı bu acaba

hozgul
küçük bir kağıt ve üzerinde numara var içeriği nedir bilmiyorum şu an yanımda değil fakat o yazı geldiğinde çıkış alıp geleceksin dediler yani bir süre daha mı bekletecekler.

Ayın sonunda başvuru yap ilgili ayında maaşını alacaksın demişlerdi faka 11. ayda başvuracağım dediğimde aralık sonunda maaşını alırsın dediler mantığı anlayamadım

hakansezer

Süreç normalde şöyle olması gerekir.

1- Emekli olabileceğinize ilişkin yazıyı SGK'dan alır işverene verirsiniz.
2- İşveren çıkışımızı emeklilik sebebiyle yapar
3- SGK'ya yaşlılık aylığı bağlanması için, form doldurulur ve vergi indirim raporu fotokopisiyle müracaat edersiniz ve onlar da tahsis kartı verirler
4- Eve yazı geleceği söylenir (ama bana gelmedi mesela)

Emekliliğe müracaatınızı ay sonuna doğru yapınız. Zira ayın hangi günü yaparsanız yapın aylığınız takip eden ayın 1'i itibariyle bağlanır. Yani 25-30 arası yapmak isabettir.

Emekliliğin sonuçlanması en erken 1-,5 ayd sonuçlanır. Zira vergi dairesi ile SGK aralarında yazışıyor. Örneğin benimkinin sonuçlanması 2,5 ay sürmüştü. Ama paranızı toplu olarak alırsınız.

Günaydın arkadaşlar emeklilik başvuru süreci değişmiş olabilir mi? peki emeklilik sürecinde şayet emekli olup işe devam edeceksek nasıl bir prosedür izlememiz gerekiyor, mesele tazminatımız ve banka sandığına kesilen primlerimizi de alabilecekmiyiz? hepimiz için hayırlı olur inşaallah..

Emeklilik başvuru öncesi işyerinden çıkış almanız gerekir. Işyeri ayrılma kodu olarak 14 (erken emeklilik sonucu işten ayrılış) yazılmalıdır. Tabiiki kıdem tazminatınızı alacaksınız. Yeniden aynı işyerinde çalışacaksanız sosyal güvenlik destek primi ile sizi gene sigortalı yapmak zorundalar. Banka sandığı mevzuunda bilgim yok.

ozgurmeric74

Konu ilen alakasız ama bilginiz varsa ben bir soru sormak istiyorum.
SGK'dan emekli kağıdını aldım. Şirkete verdim. Şirket hemen o gün çıkışımı vermek zorunda mı yoksa yasal bir süre varmı?

Sgk dan emekli kağıdı derken? Işyerinden çıkış almadan emekliliğe başvuramazsınız ki tahsis numarası aldınızmı?

Yoksa şartları sağlayıp sağlamadığınız için mi gittiniz?

Her neyse şirket sizi 10 gün öncesine kadar çıkış yapabilir ;bugün de yapabilir. Ancak ileriye doğru yapamaz. O evrağı verdikten sonra hemen çıkışınızı yapması gerekir. Ancak işten ayrılış koduna 14 (erken emeklilik için iş feshi) yazması gerekir ki tazminat alabilin.

@ozgurmeric74
Eksik ve yanlış yazmışım.
20 Ekim günü 18 Yıl hizmet şartım doluyor. 23 Ekim Pazartesi günü SGK gidip emekli ola bilir kağıdı isticem. O kağıt ilen Şirkete gelip çıkış alıcam. Çıkış aldıktan sonra tekrar SGK gidip emeklilik sürecini başlatıcam.

Eleman sıkıntısı olduğu için hemen çıkış verip vermiceklerinden şüpheliyim. Onun için sordum yasal bir süre varmı? Atıyorum 15 gün daha beni çalıştıra bilirmi?

Eksik, yanlış bir şey varsa bilgilendirirmisiniz.

Not: Günüm fazlası ilen mevcut 6400 gün

hayır. o kağıdı verdiğinizde hukuki olarak size çıkış yapmak zorunda.bastırın elemen sıkıntısı sizin probleminiz değil. 23 ekimde başvurunki maaşınız 1 kasımdan itibaren işlemeye başlasın.çünkü başvurunuzu kasım başında yaparsanız maaşınız 1 aralıkta işlemeye başlar. buda sizin 1 aylık maaş kaybınız demektir.

Geri aynı işe başlamak için ne kadar kanuni bekleme süresi var?

mehmet-41

1 10.10.2017 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-2 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 10.10.2017 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-2
3 13.10.2017 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ( GİDEN EVRAK) SERVİSİ-2 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 13.10.2017 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ( GİDEN EVRAK) SERVİSİ-2
5 16.10.2017 KURUM DIŞINA TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ

bu ne anlama gelmekte acaba

bence ekeliliği hak ettiyseniz işyerinden çıkışınızı yapıp e-devlet üzerinden tahsis talep formu doldurun. açıklama kısmına 'engelli vergi indirimi ile emeklilik'deyin. ertesi gün de gidip ssk ya vergi indirim yazınızı ve raporunuzu verin olsun bitsin. ben öyle yapmıştım.

yazışmalar devam ediyor yakında eve zarf ile maaş bağlama bilgisi gelir internetten takip etmeyedevam edin yazışmaların bir çogu bitmiş

hakansezer hayır ben sgk ya hiç gitmedim yazı falan da istemedim. emekliliği hakettiğim günün ertesi e-devletten başvuru yaptım.

tanerbudak

yazıyı isteyen ben değilim onlar dedi yazı gelecek diye. ben vergi indirimi ve raporumla sgk ya gittim emekli olmak istiyorum diye onlarda bana bir evrak dolrtup adresime yazı geleceğini söylediler.
Yazı geldikten sonra çıkışımı alıp oraya emeklilik için başvuracağımı söylediler. Bu şekilde oldu

hakansezer boşuna zaman kaybı. eğer emekliliği hakettiyseniz tam olarak dediğim gibi yapabilirsiniz. yazı gelmesini falan beklemeyin. sanırım hazırlık dilekçesi gibi birşey almışlar sizden. bence hiç beklemeyin e-devletten başvurun

merhaba bu süreçte emeklilikten sonra aynı işyerinde devam edeceksek işveren nezdinde veya emekli olan kişi nezdinde prosedür nasıl işler? TEŞEKKÜRLER..

işveren işe girişinizi sgk emeklilik destek primi adı altında giriş yapması gerekecek o kadar ayrıca çalısan emekliler işsizlik sgortası ve iş kazası hariç rapor parası alamazlar bilginiz olsun

25.10.2017 tarihi itibariyle emekliliğe başvuru yaparsak maaş bağlanması 2 ayı bulurmu? ve ocak ayında verilen zamdan faydalanabilirmiyiz

OturanBoğa

Bugün SGK dan emekli olur yazısı geldi bu yazıyla işyerinden çıkış alıp sgk ya başvurmalıyım sanırım. Sgk dan bana bir kağıt vereceklermi işyerine vermem için yokda direk tahsis formu doldurmam yeterlimi?

hakansezer

emekli olabilir yazısı ile işverenden çıkış alıp kıdem tazminatı var ise yıllık izin gibi haklarınızı alacaksınız sgk ya giderek tahsis talep formu dolduracaksınız emeklilik aşamalarını sgk evrak takip bölümünden takip edebilirsiniz 1,2 ay içinde maaş bağlanır hayırlı olsun

Üst Alt