Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK Emeklilik Servisinden gelen mesajın anlamı ne olabilir?

yasminn

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Az önce cep telefonuma bir sms geldi. "İŞLEMLERİNİZLE İLGİLİ GÖRÜŞMEK ÜZERE EMEKLİLİK SERVİSİMİZE MÜRACAATINIZ GEREKMEKTEDİR" bugün beni götürecek biri olmadığı için maalesef hemen gidemiyorum pazartesi günü gideceğim ama yerimde duramıyorum desem yeridir. site yöneticimiz Bülent Bey "bir sorun olmayacaktır" dedikten sonra sabırla beklemeye başlamıştım ama bu nedir şimdi arkadaşlar neden beni çağırıyorlar sizce? ne görüşeceğiz?

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-malulen-emeklilik-basvurum-sonuclanmadi.html

Evrakınızda eksiklik vardır belki.. Gittiğinizde işlerinizi yürüten memurun telefonunu da alırsanız aşamaları öğrenmek için faydası oluyor.

Bulunduğunuz yerin SGK il müdürlüğünü arayın emekli tahsis birimiyle görüşürseniz daha detaylı bilgi alırsınız.

Malulen emeklilik başvurumda ikinci kez hastaneye sevk ettiler..?

gittim bugün ve yine bir saçmalıkla karşılaştım. raporlarım yetersiz gelmiş, nöroloji ve fizik bölümünde tekrar muayene olmam için üniversite hastanesine sevk verdiler. çapaya istedim, pazartesi gideceğiz sağlık kurulu randevusu için. bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim.

yasmin Marmara üniveristesi hastanesine git . çapa `da çok zaman kaybeder ve ilgi alaka görmezsin sallarlar yani rapor alman çok daha zor olur yoğunlukdan dolayı

Teşekkürler... çapaya sevk istedim, yazıyı yazıp elime verdiler, nasıl değiştiririm?

ablacığım ben 2 ay oldu malulen emekli oldum .anladığım kadarı ile ilk raporu devlet hastanesinden almışın itiraz da ona gelmiş. bulunduğun ilin yada bölgenin hakim hastanesinden alacaksın raporu.ben nörolojiden aldım teşhisim inflomatuar miyopati %96 gibi bir oran aldım benim 12 yılı aşkın bir zigortalılık günüm vardı ben malatyadan yasıyorum kayseri bölgeye müracat ettim emekli için red cevabı geldi .ankara ya itiraz dilekçesi yolladım emeklimi onayladılar geçtiğimiz ay
iki maaş bir den aldım.inş senin de işin kolaylasır.

Yasmin hanım aklınıza birşey gelmesin Rahat olun. öncelikle sabır ve iyi yönlerde umut verin. sizi çağırmalarının sebebi ise, kesinlikle bir evrak isteyecekler yada size bir belge verecekler. onu onaylatıp ve doldurup iade edeceksiniz. başka sebeple sizi çağıramazlar. zaten kötü bir karar olsaydı sizi çağırmazlardı. adresinize tebligat ile bir karar gönderirlerdi. oke kolay gelsin hayırlısı olsun.
Bu arada Yanınızdaki cici çocukta pek şirinmiş Maşallah. Nazar değmesin öptüm onuda cici çocuğa selam :))

Her hastane aynı cetvele bakım oran veriyor hastane değiştirmenize gerek yok p.tesi gidin işlemlerinizi başlatın derim.

oran değişmez her hastalığın resmi gazetede yayımlanmış bir oranı var türkiyenin hangi hastanesinde olursa olsun o oranı verirler.itirtaz sebebi hakim hastaneden alınmamış olması dediğniz gibi hangi hastane olursa olsun oran değişmez .

dün gittim ve nöroloji 25 Eylüle randevu verdi. sgknın yazdığı yazıda "idrar ve gaita tetkikleri yapılsın" gibi bir şeyler yazıyor. nöroloji sekreteri hatun bana "sgkya gidip genel cerraha da sevk vermelerini isteyin, idrar-gaita gibi tetkikleri yapmıyoruz. genel cerrahtan istiyoruz onlarda resmi yazı istiyorlar size zorluk çıkarıyorlar" dedi. 1 yıl önce çekilmiş emg-tomografi ve tüm ameyatlarımın epikirizini istediler, ancak kabul edilmemesini ve yeniden yapılmasını göze alın dediler. elden getirin bunları dedi. bunları size yazarken bile yoruluyorum birde yaşayacağm fiziksel yorgunluğumu düşününce vaz geçesim geliyor yemin ederim. ben nasıl bir oyunun içindeyim, neyin peşinde bunlar sizce?

Yasmin sakın vazgeçme , amaçları bu zaten seni canından bezdirip bıktırıp vazgeçmen . Sakın pes etme mücadeleye devam. Ama birazda hata sende Çapa `dan rapor mu alınır daha sakin yerler varken neyse sık dişini ben 4 sene önce senin yaşadıklarını yaşadım. İlk raporumda vergi indirimi 1 yıllık verildi. 1 yıl sonra tekrar aldım ve sürekli olarak onaylandı vergi indirimim.

Yasmin hanım vazgeçmeyim sakın, ben de 2 yıldan fazla uğraşmıştım emeklilik için.. :)
Ssk devlet hastanesi raporunu beğenmeyip üniversite hastanesine tekrar sevk etti, orası raporlamı Ankara'ya eksik gönderdi. Birde kurumlar arası yazışma, evrak geliyo gidiyo derken benim iş nerdeyse 2 yıldan fazla sürdü ama sonuçta kazanan ben oldum. Sizde kazanırsınız inşallah :)

sevgili iron, limooni çok teşekkür ederim. gerçekten yazdıklarınız iyi geldi, benim yaşadığım -saçmalığı- yaşayıp ta emekli olabilen birileri varmış demek ki. çok tşkler arkadaşlar..

Yahu "idrar ve gaita tetkikleri yapılsın" da ne demekmiş. Bence o tuvalet kontrolü olup olmadığına dair bir testi işaret ediyordur, yanlış yazılmıştır. Enfeksiyon kontrolü mü yapacak idrar-gaita istiyor! Bence SGK sağlık kurluna ulaşmaya çalışıp "ne istiyorsunuz ulan" diye sormalısın: Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6 (eskisi: 0312 207 88 66-67)

Yasemin, inan ki bu saçmalıkla hepimizin başına geliyor! Sonuca bak sen. Moralini bozma. Bizde vatandaşa eziyet çektirmek usuldendir! Sabır...

yarın tüm numaraları arayacağım. teşekkür ederim Bülent bey, eksik olmayın.

Son koşulda unutma, öyle ya da böyle emekli olacaksın. Nokta.

çok teşekkür ederim son bir kaç gündür yattığım hastanelerden epikiriz raporu almaya uğraşıyorum. telefonu elime alırsam çok gergin görüşmeler yapacağımı düşündüğüm için bir kaç gün daha kafamı dağıtmaya, bu arada faydalı olacak bir konuya kanalize olmaya karar verdim. yani pazartesi büyük gün. tekrar teşekkürler umut verip ferahlattığınız için

fizik 6 Ağustos'a, nöroloji 25 Eylül'e randevu verdi.

ancak bir gelişme oldu Bülent bey şağ böbreğim tamamen bitmiş. safra kesemde çok büyük taşlar varmış ve alınması gerekiyormuş. üzülemedim yemin ederim şu emeklilik saçmalığına belki destek olur diye düşünüp. tomografi, sintigrafi hepsini üniversite hastanesinde çekildim. sağlık kurulundaki görevli bayana -yeni hastalıklarım çıktığını- söyledim.
bu ilk kez başıma geldi, ben evraklarını dosyanın arkasına koyarım ama yinede SGK'ya sor dedi. gittim ve sevk istedim üroloji ve genel cerraha çapada çekildiğim için oraya istedim. evrenin en saçma açıklamasını yaptılar bana "bizim üniversite hastanesine sevk verme yetkimiz yok sevki samatyaya verelim" iyi de onca radyasyon vücuduma verilirken sadece çapanın tahlillerine sorun çıkarmazlar diye o işlemleri yaptırdım. ikisi de çok zor işlemler 40 dakika sürüyor ve radyasyonu hissediyorsunuz. 48 saat çoluk çocuk yanına yaklaşmak yasak.
şimdi ben samatyaya mı sevk isteyeyim yoksa çekilen ne var ne yok elden götüreyim yada çapanın sağlık kurulundaki bayana teslim edeyim (o yardımcı olur vicdanlı tatlı bir bayan. adı canan belki birine lazım olur)

ne yapayım Bülent bey ne olursunuz bi akıl verin. ilginize çok tşkler

Yasemin, sen omurilik felçlisin. Yani aslanlar gibi malulen emekli olacaksın. Böbrekleri şuyu buyu karıştırmana gerek yok. Sen ürolojiden tuvalet kontrolü olmadığına dair ürodinami vb. bir evrak al, gerisini karıştırma...

inşallah Bülent bey ne bileyim 8 aydır o kadar yordular ki beni artık umudumu yitirmek üzereyim. teşekkürler rahatlatan mesajınız için

Umudu yitirecek bir şey yok. Er ya da geç emekli olacaksın, bu kadar net :)

Üst Alt