Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK göz protezlerini karşılıyor mu?

meryem1985

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben göz protezi kullanıyorum ama ssk dan hiç deyiştirme yaptırmadım şimdi yaptırmak istiyorum ama bilmiyorum karşılıyormu doktoruma sorddum henuz bi gelişme yok dedi 4 aralıkta yasa çıkmış ama yürürlüye girmemiş bilgisi olan varmı

Karşılar. Ama miktarına dair bilgiye ulaşamadım... SUT der ki:
Göz Protezleri;
a) Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversite hastanelerince düzenlenen sağlık kurulu raporu doğrultusunda bedeli Kurumca karşılanır.
b) Göz protezleri hareketli bir malzeme olmayıp, göz protezinin hareketi, hastanın daha önce geçirdiği cerrahi müdahale ile ilgilidir.
c) 5 (beş) yaşına kadar olan hak sahiplerine (çocuklarda 5 (beş) yaşına kadar orbita gelişimi tamamlandığından) sağlık kurulu raporu ile öngörülmesi halinde yılda bir, 5 (beş) yaşından büyük hak sahiplerine ise sağlık kurulu raporu ile öngörülmesi halinde üç yılda bir göz protezinin bedeli Kurumca karşılanır. Ancak her iki halde de sağlık kurulu raporunda protezin değiştirilme gerekçesi belirtilmelidir.

Çok teşekkürler Seyhan. O kadar da bakmıştım, gözümden kaçmış. :)

Protez göz ücretini devlet karşılıyor mu?

protez göz ücretini devlet karşılıyor mu?ayrıca %42 alabilmek için istanbulda hangi hastane tavsiye edersiniz?

Fatma hanım, evet, yukarıda aktarıldığı üzere, 150 TL öder.

arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.benimde yaptırmam gerekiyor.kullandığım 7 sene oldu değiştirmem gerekiyor.

ben 2003 yılında yaptırmıstım en son ögrenciydim babamda emekli sandıgından emekliydi protez icin herhangi bi ücret ödememistim Prof Dr. Reşat N. Belger Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptırmıstım hala aynı protezi kullanıyorum daha önceki protezimide ankara hacettepe de yaptırmıstım gene emekli sandıgından karsılanmıstı

eskişehirde ikamet ediyorum.esk de yada ankarada sgk karşılayarak göz protezi yaptırabileceğim hastane tavsiyesi bekliyorum.yaptııran tecrübeli arkadaşlardan cewap bekliyorum.

göz protezi yaptırmak isteyenler benimle iletişime geçebilir.yerimiz ankara'dadır..

merhaba arkadaşlar, Ben göz protezimi devlet hastanesinde yaptırdım para ödemeden ama kullanamadım çok yoğunlardı ve ilgilenemediler. Sonradan özel yere gittim şahin protez göz merkezine orda yaptırdım 8-9 yıldırda kullanıyorum. yılda bir temizletmeye gidiyorum sadece.

Turkiyenin en iyi protezcisi oküler protez çapa ıstanbul 10 yildir kullaniyorum birebir aynisi

10 yıldır göz protezi kullanıyorum geçen gün göz protezim kırıldı ve yenisini yaptırmak istiyorum özel bir firmaya gittim bana çıkartılan fiyat 2000 TL civarı. Mecburen yaptıracağım sigortalı olarakda çalışmaktayım bunun parasını devletten sigortadan nasıl alabilirim yada alabilirmiyim? Yardımcı olurmusunuz? Teşekkürler.

Üst Alt