Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK hasta kaldırma vinci ve merdiven çıkma aparatını ödüyor mu?

a_slymn

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
sn.arkadaslar yenı SUT teblıgıne gore sgk akulu merdıven ınıp cıkma aparatı ve akulu hasta tasıma vıncını oduyo mu

yani 2011 e gırıyozz ama halaaaaaaaaaaaaaaa ESKİ HAMAM ESKİ TAS
allah onları ıslah etsın
inşallah bu aletler bıgun onlarada lazım olurda benım ne cektıgımı anlarlar

ewet arkadasla r bekledıgım cevap geldı devlet oduyormus sosyal guvencesı olan kuruma basvuracak olmayanda sydv basvuracak
herkeze hayırlı olsun

arkadaşlar bu cihazlar ile ilgili bir gelişme var mı bilgisi olan lütfen bildirsin . . . çok acil taşıma liftine ihtiyacım var nasıl alabilirim . . .

[FONT=Tahoma]Sn.arkadaslar otu ranboga dogru soyluyor.[/FONT]
[FONT=Tahoma]ama hala eskı dogruları soylemeye devam edıyor galıba eskılerın ne sana nede bana yararı var sıtede yayınlanan 2011 özurluye bakım genelgesınden haberın yok gaşıba sırayla okuyun[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Arial Black]GENELGE[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma]

[FONT=Arial Black]2011/01 Sayılı Özürlü Evde Bakım Hizmetleri Denetim ve Reh. Raporu Formu Genelgesi[/FONT]

T.C.

[FONT=Arial Black]BAŞBAKANLIK[/FONT]
[FONT=Arial Black]Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu[/FONT] [FONT=Arial Black]Genel Müdürlüğü[/FONT]

[FONT=Arial Black]SAYI : [/FONT][FONT=Arial Black]B.02.1.SÇE.0.12.03.00/010-06-01/ 259 17 Ocak 2011 [/FONT]
[FONT=Arial Black]KONU: Özürlü Evde Bakım Hizmetleri[/FONT]
[FONT=Arial Black]Denetim ve Rehberlik Raporu Formu [/FONT]

[FONT=Arial Black]GENELGE[/FONT]

[FONT=Arial Black]2011/01[/FONT]

[FONT=Arial Black]Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetlerince evde bakım hizmetinden faydalanmakta olan bakıma muhtaç özürlülerin durumunun yılda bir kez incelenmesi, aileye rehberlik edilmesi ve denetleme sırasında var ise değişen bilgilerin kayıt altına alınması, mevcut bilgilerin kaydında mükerrerliğin ortadan kaldırılması, kayıtların takibinde ve görevli mesleki personele kayıt tutmada kolaylık sağlanması amaçlarıyla ekte bulunan “Özürlü Evde Bakım Hizmetleri Denetim ve Rehberlik Raporu Formu” hazırlanmıştır.[/FONT]
[FONT=Arial Black]Söz konusu formun kullanılmasında; yapılan tespit sonucunda işaretlenen maddeler ile formdaki “Değerlendirme ve Öneri” bölümünde belirlenen kararın uyuşmasına dikkat edilmesi ve formu kullanacak personelin evde bakım hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin iş ve işlemler hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir.[/FONT]
[FONT=Arial Black]Söz konusu formun bir personel tarafından uygulanması ve özürlünün bakıma muhtaçlık koşullarını taşımadığının tespiti hâlinde; bakım hizmetinin sonuçlandırılmasının mahkemelere intikali durumlarında sorun yaşanmaması için konunun il sosyal hizmetler müdürlüğünce ivedilikle değerlendirilmesi ve evde bakım hizmetlerinin sonlandırılmasının en az üç personelden oluşan bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından gerçekleştirilmesi gerekli görülmektedir.[/FONT]
[FONT=Arial Black]Denetim ve rehberlik için bakıma muhtaç özürlünün ve ailesinin ziyaret edilmesi sürecinde; bakım hizmetini veren kişilerin özürlü bakımı ve bireysel bakım planı konusunda bilgilendirilmesine ve yönlendirilmesine; özürlünün ihtiyaç duyduğu eğitim, istihdam, tedavi, ulaşım gibi hizmetlere erişebilmesi hususlarında rehberlik edilmesine; özürlünün yaşadığı mekânda rahat hareket edebilmesine destek sağlayacak ve yaşam kalitesini yükseltecek rampa, tutamak, özürlü tuvaleti, lavabo gibi düzenlemeler hakkında rehberlik edilmesine ve destek sağlanmasına; özürlü evde bakım ücreti ödemelerinin başlaması neticesinde bakıma muhtaç özürlünün yaşam kalitesinin yükselip yükselmediğinin tahlil edilmesine ve yaşam kalitesinde olumlu gelişme olmayanlar için evde bakım ücreti ödemesine devam edilip edilmemesinin ayrıca değerlendirilmesine özen gösterilecektir.[/FONT]
[FONT=Arial Black]İl genelinde gerçekleştirilen denetim ve rehberlik çalışmalarının değerlendirilmesi neticesinde; bakıma muhtaç özürlülerin ihtiyaç duydukları halde herhangi bir nedenle ulaşamadıkları eğitim, istihdam, tedavi, ulaşım gibi hizmetlerin bütünlük içinde değerlendirilmesi, gerekirse konu hakkında raporlar hazırlanarak ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi; bakım hizmetleri konusunda özürlü ve ailelerin ihtiyaç duyduğu konularda, resmî (toplum merkezleri, aile danışma merkezleri, halk eğitim merkezleri, yerel yönetimlerin eğitim ve kültür ile ilgili birimleri, hastaneler, okullar, sağlık ocakları, toplum sağlığı merkezleri, aile hekimlikleri, üniversiteler vb.) ve özel kuruluşların da desteği ve katılımı sağlanmak suretiyle, eğitim programlarının hazırlanması, konferans, seminer, panel gibi etkinlikler ile eğitimlerin yapılması gerekli görülmektedir. [/FONT]
[FONT=Arial Black]İl Sosyal Hizmetler Müdürlüklerince “Özürlü Evde Bakım Hizmetleri Denetim ve Rehberlik Raporu Formu” kayıtları tutulacak ve evde bakım hizmetinden yararlanan her bakıma muhtaç özürlü ve ailesinin hangi tarihlerde ziyaret edildiği takip edilecektir. [/FONT]
[FONT=Arial Black]Uygulamanın yukarıda belirtildiği şekilde yürütülmesi hususunda gereğini rica ederim.[/FONT]

Bu genelgeye gore asagıdakı metnı yazdım 03.02.2011 tarıhınde
yolladım ankara sosyal hızmetler genel mudurlugune.
[/FONT]

[FONT=Tahoma]Sayın yetkili[/FONT]
[FONT=Tahoma]Ben %80 agır özurlu bır vatandasım.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Biz engelli ve özurluler ıcın [/FONT]
[FONT=Tahoma]Evde bakım hızmetı baslatımıs daha yararlanmaya baslamasakda işleyişine dair genelgeler forum sıtelerınde mevcut.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Hastalıgım FRİEDREİCH ATAXİA (frda)[/FONT]
[FONT=Tahoma]Bu hastalık kas sinir sistemini etkiliyen bır hastalık[/FONT]
[FONT=Tahoma]Yasım 36 ayaga kalkmam tekerleklı sandalyeye gecmem t.sandalyeden kanepeye wc ye naklım ıkı kısı olmadan ımkansız.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Evde bakım hızmetı genelgesınde[/FONT]
[FONT=Tahoma]Hastanın ıhtıyacı olan medıcal cıhazlar zımmet karsılıgı hastanın kullanması ıcın ılgılı kurum ucretsız temın edecek denılıyo.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Buna gore bana acıl ıhtıyac olan[/FONT]
[FONT=Tahoma]Elektrıklı hasta karyolası[/FONT]
[FONT=Tahoma]Akulu hasta tasıma vıncı[/FONT]
[FONT=Tahoma]Akulu merdiven inip cıkma aparatı[/FONT]
[FONT=Tahoma]Suan ıhtıyacım olan bu ücü[/FONT]
[FONT=Tahoma]Acaba bu yasa ve uygulama kapsamında bunlar bana hangı sartlarda temın edılır bunların temını ıcın nereye ve nasıl basvurmalıyım[/FONT]
[FONT=Tahoma]Teşekkürler……[/FONT]
[FONT=Tahoma]ve 17.02.2011 tarihinde gelen cevap[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]03.02.2011 tarihli özrünüz nedeniyle ihtiyacınız olan medikal cihazları nasıl edinebileceğiniz konusunda yardım talep ettiğiniz e-mail müracaatınız Genel Müdürlüğümüzce incelenmiştir. [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3] Belirttiğiniz cihazları sosyal güvenceniz varsa ilgili kurumdan, sosyal güvenceniz yoksa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından talep edebilirsiniz. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman] Özürlü Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı[/FONT][/SIZE]

Üst Alt