Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK her iki ayrı raporu nasıl değerlendirir? Süreli mi? Süresiz mi?

edmund

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2006 yılında sağlam olarak memuriyete başladım. Öncesinde 507 günlük işçi olarak çalışmışlığım var. 2019 yılında vergi indirimi için heyete sevk edildim ve bu başvurum sonucunda kronik olarak nitelenmekle birlikte süresiz balthazard oranına göre toplamda %42 engelli oranım belirlendi. Bu raporda raporun geçerlilik tarihi süresiz olarak belirtildi.

Dün ise İstanbul'daki başka bir hastaneye başvurarak engel oranımın saptanmasını istedim. Rapor bu kez %50 oran artışı ile çıktı, rahatsızlıklar kronik, sınıflanamayan ve ortopedik olarak işaretlenmiş ancak raporun geçerlilik süresi üç yıl olarak belirlenmiş.

Sizce bu durumda Hastaneye ve Sağlık Müdürlüğüne hastalıkların iyileşme olanağı bulunmadığından itiraz mı edeyim?

Bu her iki raporu SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına göndererek emeklilik hususunda görüş sordum.

Bu durumda SGK Sağlık Kurulu bu her iki raporu değerlendirerek kontrol muayenesiz olarak %50 oranla onaylar mı?

edmund

Her zaman son rapor dikkate alınır.
Son rapor 3 yıl süreli de olsa sgk hastalıkların süreğen olduğunu tespit edip emekliliği süresiz şekilde onaylayabilir. Bu biraz da şans...
Eğer emeklilik zamanınız gelmişse, ben olsam sürekli rapor almadan emekliliğe başvurmam. Kontrol muayenesi olur ve o zaman oran düşerse, emekliliğin iptali başınızı ağrıtır.

Üst Alt