Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK ithal uzun bacak yürüme cihazlarını karşılıyor mu?

Ata_Türk

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
3
Herkese hayırlı günler, iyi haftalar forum dostları...
Benim yürüme cihazım artık miadını doldurdu ve 5 yılı tamamlamak üzereyim... Yeni bir yürüme cihazı yaptırmak istiyorum ama küçüklüğümden beri sürekli gittiğim SSK ile anlaşmalı olan ORTOPEDİ kapandı... Son yürüme cihazımı onların da yardımıyla İsveç Kilitli yaptırmıştık...
Şimdi mecburen başka bir ortopedi kurumuyla görüştüm, söylediklerine göre devletin ithal cihazları artık karşılamadığı ve illa ithal istiyosam farkın verilmesi gerektiği yönünde...
Aydınlatıcı bilgilerinizle yardımcı olursanız sevinirim... Gerçekten böyle bir gelişme var mı, yoksa yeni bir ortopedi firması arayışına mı girmeliyim...

evet ithal yürüme cihazını karşılamıyor.Yerli nin tamamını karşılıyor.Ama ona da garanti vermiyorlar kırılabilir diyorlar.İthal almak için 1000 tl yi SGK karşılıyorsa 1000 tl yide cepten vermemiz gerekecekmiş malesef..

SGK ödeme çizelgesi (SUT 5c eki):

uzun_yurume_ortezleri.png

uzun yurume cıhazı

arkadaslar meraba sanırım arkadaslarımızın bır sorunu var ıthal yurume cıhazlarını artık sgk karsılamıyor ama soyle bırsey varkı ben ıthal ısvec kılıtlı cıhaz yaptırdım fıatı 1200 bunun 600 tl sını ben verdım 600 tl sı sgk dan kesıldı bılgınız olsun

slm arkadaslar;
benın aldıgım cıhaz ıkı mılyar tuttu ve ssk karsıladı turk yapımı
ama raporumdakı havalı,jelli mınder kullanabılır ıbaresı var
ve bunu ssk karsılamıyor acaba neden karsılanmıyor bunu
almamın bır yolu varmı bılen arakadaslar cvp beklıyorum

benım bıldıgım 2.225 tlye kadar sgk karsılıyor medıkalcım soyledı

Üst Alt